Ero

Mietin tässä yhtenä päivänä sitä, että kun joku sanoo että sen on pakko lähteä nyt, juuri tällä sekunnilla, koska sen on pakko hakea lapsi tai lapset tarhasta, niin kun on itse samoja kokemuksia, niin tajuaa että sen on tosiaan pakko mennä just silloin heti.

Mutta silti helposti jäisi sitä työasiaa jaarittamaan, koska sen kiire ei silti tunnu niin kiireelliseltä ja tärkeältä kuin itsestä tuntui oma kiire, kun oli menossa hakemaan omaa lapsea.

Ja mietin sitä, että onko sitä sisäisesti paskiainen, kun ei anna toisen lapselle samaa arvoa kuin omalleen. että muka ei olisi yhtä suuri kiireystarve sen toisen ihmisen lapsen takia.

Mutta ei se olekaan niin.

Ei sitä ole paskiainen.

Ainakaan tässä asiassa.

Sitä vain jotenkin omasta lapsesta pystyy kuvittelemaan sen, miten iloiseksi se tulee kun sitä menee hakemaan, ja tuntee ihan nahassaan, että se on aika lailla jo odottanut siellä, että eikö se isä jo tuu.

Mutta siihen työkaverin lapseen ei ole samanlaista mielikuvallista suhdetta – ehkä ei ole edes nähnyt koko lasta, niin ei osaa kuvitella sitä kurahousuissaan tarhan aitaan nojaamassa, äitiään tai isäänsä odottamassa.

Että siinä mielessä on vähän parempi olla nyt, kun tajusi tämän.

Huoh.

Seuraavaksi aion opetella nauttimaan siitä, kun joku muu syö jäätelöä. Se olisi kätevä taito: pidän jäätelöstä, mutta saan siitä jäätelöpäänsärkyä. Ei kuulosta paljon miltään semmoinen jäätelöpäänsärky, mutta oikeasti se menee niin, että kun latkit vaikka pehmisjäätelöä yhtään etanavauhtia nopeammin, niin hetken päästä tuntuu, että otsaluu halkeaa kahtia. Kyse ei ole mistään etäisestä jomotuksesta, vaan oikeasti tuntuu siltä että on aivotulehdus-, päänhalkeamis- ja hetikuolemistauti iskenyt häneen henkilökohtaisesti, eikä pysty olemaan paikallaan vaan tekee mieli hyppiä ja huutaa ja äkkiä juoda jotain lämmintä päälle, kun se olon kirottuus on niin voimakas ja päällepainava.

Eli, jos oppisin jakamaan lajitoverini jäätelöilon siten, että kun näen hänen nauttivan siitä, nauttisin hänen ilostaan, mutta en saisi jäätelöpäänsärkyä.

Pahaksi onneksi en pidä kinuskikastikkeesta enkä strösselistä, enkä niistä monista kummallisista jäätelövaihtoehdoista kuten mango-meloni, salmiakki-kossu ja piparjuuri-ties-mikä. Siksi joutuu jäätelöbaarilla kyttäämään aika kauan, ennen kuin tulee joku, joka ottaa juuri sellaisen jäätelön, josta tykkään, ja josta voisin nauttia henkisesti hänen sitä syödessänsä.

Ja ovat nyt alkaneet tuijottaa minua siellä jäätelöbaarilla, kun joudun siellä notkumaan usein tosi pitkään, ennen kuin joku tilaa kannaltani sopivan annoksen. Kerran yksi nuori jäätelömyyjä vinkkasi vartijankin siihen vähän niin kuin minua katsomaan. Että voikin olla joillakuilla aikaa sillä tavalla viatonta miestä vakoilla! Sanoinkin, että jos ei tuijottaminen lopu, niin en ehkä tule tänne enää uudestaan.

Jopas menivät lisää sanattomiksi, siitä

 

kommentit

Laittakkee tähän plokkiin rss-tillaus nipukka niin ei tarttee koko aeka tiällä olla ramppoomassa ja kahtomasssa joko se Kettusen ukko on tuas kirjottanna uuven plokin. Se ois moternia.

>Olli Pe, 2010-12-03 21:26

Otan takasin. En huomannu tuota rss-nipukkaa. On niin hyvin piilotettu.

>Olli Pe, 2010-12-03 21:29

Voisikohan sitä oppia nauttimaan jonkun toisen juomasta viinastakin? Tuntisi olevansa iloisesti huppelissa katsellessaan kuinka joku toinen tissuttelee. Mutta ei tulisi aamulla itselle viinapäänsärkyä siitä. Halvemmaksikin tulisi kapakkailta sillä konstilla.

>Larko La, 2010-12-04 05:46

Hmm... Luulen että alkuun pääsisit helpoimmin opettelemalla vaatimattomasti ensin nauttimaan naapurisi kankkusesta. Jos naapurilla on tapana juhlia vaikka nyt itsenäisyyspäivää rankasti, niin kerropa ylihuomenna, miten yrityksesi sujuu.

Ja ihan näppituntumalla veikkaan, että jos nauttiminen hänen kankaisestaan tuntuu soljuvan luontevasti ja ponnistelematta, jopa sinulle spontaania nautintoa tuottaen, niin siitä on varmaankin turhaa mainita hänelle, ainakaan toistuvasti. Joillakin ihmisillä ei näet ole ymmärtämystä myötäilon kykyyn toisissa. mk

>kajomar Su, 2010-12-05 18:58

No en minä sentään naapurin krapulanautintoon sekaannu. Olisi vähän samanlainen asia kuin Saarijärven Paavolla, joka käski puolisonsa sotkea leipään puolet pettujauhoa, koska naapurin pellossa oli käynyt halla. Teki sen varmaan krapulapäissään.

>Larko Ti, 2010-12-07 00:44

No kyllä se taas tuo Kajo osas sen kerran nohevasti noita sanoja nokittaa, että iha itteelläänkin alkoi iskeä vetelät, jäätelökammo - vai mikä se nyt oli - ja hetikuolemataudit - se se nyt on. Helvata, miten tästä nyt sitten päivänsä rakenteleikse, hetikuolemantauti päässä, jotta ihan silmissä sumenoo ja jätskinkään syönnistä ei tuu mittää vaikka alkaa pijellä jo kevättä.

Mutta asiaan.
Ihan meinas itkupäästä kun tuota ja kyllä sitä nyt sit vaa osaskii kuvitella. Tuli sellasta assosiaatiota, omiani muistelin - ja miten ois voinu olla parempi ja fiksumpi isä ja insinööri. Mut ku ei, perkele, ei. Uraa, huraa ja kuraa vaa putkeen ja lopulta ei oikeen enää tiennyt mistä päästä sitä putkee pääse ulos - vai pääseekö. Moni ei päässy eikä oikee tie vieläkää ittekää että what? Niitten putkien aikaan kaatu mm. rakennusliikkeistä Hakat ja Polarit.

Alko lopulta unohtuu ainakin jo about toiseen potessiin että missä putkissa menee pesuveet ja missä pesueet, ja omakin sellanen.

No, eihän siinä muka ku yhden kirjaamen ero.

Voi yhen kerran!
----
Olisi silloinkin ennemmin vaikka sen odottavan kurahousun hakenut sieltä päiväkodin aitoihin nojailemasta...

Mutta kun oli itte sen verran vellihousu, että mukaan vaan vaikka nuppi tutisten kaikien kaikenlaisiin oravien pyöriin ja putkien pätkiin. Ja sitten kaikki taas ja taas ja taas kökittään lamassa ihmetellen että what?

Onneksi uudet tuulevat jo puhaltelevat. Enkä nyt tarkoita persuja. Tuovat mukanaan paremmat salamat kun niiden salamoiden aika on, ennen jytinöitä, niin kuin niillä on tapana. Muureja murtuu ja patsaita kaatuu... mutta se pieni kurkkaileva kurahousu siellä päiväkodin aidan takana, hänen sydämensä hymyilee, ihollaan tuntee - nyt se isä tuli!

>the motelman Su, 2011-04-10 14:27

lisää kommentti

ajatusten miljoonalaatikko

Markus Kajo. Blogi. Ajatusten miljoonalaatikko.

Yleisradion toimittaja Markus Kajo avaa ajatusten miljoonalaatikkonsa. Jos kommentoitte, niin armeliaita olkaa! Mitä auttaa että haukkuu hänet? Ei mitään se auta! (Totta. -Olotilan toimitus)

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä