Loading

uusimmat

 • Uusi eläin

  Markus Kajo bloggaa: Ajatusten miljoonalaatikko 29.06.2012 - 17:24Markus Kajo

  Uhanalaiset eläinlajit vievät median huomiota siinä määrin, että harvoin tulee mietityksi millaisia uusia eläinlajeja pitäisi tai voisi katoavien lajien tilalle ja entisten rinnalle tulla. Millainen siis pitäisi olla uuden eläimen, uuden eläinlajin? Missä sen pitäisi elää? Mitä syödä? Miten käyttäytyä? Mietitäänpä sitä vähän..

  0 4

 • Huumorivirkkaajan päiväkirja: Neulegraffiti pehmentää ja piristää ympäristöä

  Huumorivirkkaajan päiväkirja: Neulegraffiti pehmentää ja piristää ympäristöä 29.06.2012 - 14:19Tanja Iikkanen

  Käsitöiden uuden nousun myötä on tullut myös uusia kaupunki-ilmiöitä. Kiikkustuolissa ennen vanhaan tällainen höpsöttely ei olisi tullut mieleenkään. Tehtiin villasukkia, kylmää selättämään. Ei törsätty lankaa höpsötyksiin, kuten kaiteen ympärille tehtävään koristeeseen.

   

  5 1

 • Kynsien marmorointi tuo piristävää vaihtelua kynsienlakkaukseen

  Kynsien marmorointi tuo piristävää vaihtelua kynsienlakkaukseen. 29.06.2012 - 11:45Cilla Aulén

  Kynsien marmorointi on erilainen ja hauska tapa lakata kynnet. Tarvitset ainakin kahta eriväristä kynsilakkaa, ja paras lakka tähän hommaan on ohutta ja edullista.

  10

 • Sissipuutarhurit hoitavat säkkikaupalla viherrystä lähiöön

  Sissipuutarhurit Myllypurossa. Kuva: Eero Liimatainen. 29.06.2012 - 11:00Anni Alatalo

  Sissipuutarhurit sukeltavat Myllypuron lähiön uumeniin ja mitä sieltä löytyykään? Pieni säkkiviljelyalue. "Upeaa, tätä pitää laajentaa", ajattelee agitaattori Minna Kivelä, ja alkaa hoitaa alueen laajennusta ja sen viihtyvyyden parantamista yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Miksi lähiön täytyisi olla ankea ja asfaltilla, kun se voi olla vihreä, kukkiva, kasvava ja kaunis? Sateisen päivän kunniaksi agitaattori Kivelä hankkii Myllypuron asukkaille sellaista väriä, jota näillä yhteisillä pihoilla ei ole ennen nähty. Let's Samba!

  54

 • Huimapäiset hyväntekijät

  Julia Immonen keräsi rahaa ihmiskaupan uhreille soutamalla Atlantin yli. Kuva: J 29.06.2012 - 09:42Sari Valto

  Mikä olisi sinulle riittävän hyvä syy soutaa Atlantin yli? Tai uida Saimaa päästä päähän? Julia ja Kimmo löysivät kumpikin omille tempauksilleen tarpeeksi motivoivat syyt.

  81 1

 • Kansanradio on juttupaikka tosikoille ja veitikoille

  Kansanradio kerää viikottain peräti 400 000 kuuntelijaa radion ääreen. Kuva: Yle 28.06.2012 - 11:00Cilla Aulén

  Muistan raukeat sunnuntaiaamut lapsuudestani, kun nukuttiin pitkään ja puolen päivän jälkeen käveltiin keittiöön syömään aamupalaa. Isäni oli aina jo hereillä ja radiosta pauhasi Kansanradio.

  11

 • T-paidasta tuunattava bolero

  T-paidasta on helppoa tuunata bolero. Kuva: Aija Rouhiainen 28.06.2012 - 08:00Aija Rouhiainen

  Jos aika tuntuu ajaneen v-päänteisen trikoopaidan ohi, se kannattaa tuunata uuteen uskoon. Paidan voi helposti muuttaa kesäiseksi boleroksi, jolla voi asustaa arkiasun tai juhlamekon. Ja mikä parasta, tähän vaatetuunausprojektiin ei tarvita saumuria ja käsinompelun voi tehdä vaikkapa pihalla, auringonpaisteesta samalla nauttien.

  7 1

 • Uneton - opettele nukkumaan

  Uniterapeuttien vinkkejä huonounisille. Kuva: Sinan Acar, stock.xchng 27.06.2012 - 10:14Sari Valto

  Kärsitkö huonoista yöunista? Saavatko naistenlehtien ”toimivat” vinkit lämpimän maidon juomisesta ennen nukkumaanmenoa sinut lähinnä hymähtämään katkerasti? Tämä saattaa olla sinulle.

  84 1

 • Sissipuutarhurit bilettivät Rengossa

  Sissipuutarhurit Rengossa. Kuva: Eero Liimatainen 27.06.2012 - 08:00Anni Alatalo

  Sissipuutarhurit saapuvat Renkoon ja invalidien kesäpaikassa kesäkoti Niemelässä laitettiin paikat kuntoon. Päivän päätteeksi kunnon bileet DJ:n ja discopallon kera. Kaikki on mahdollista kun agitaattori Minna Kivelä on paikalla ja haluaa jammata vaaleanpunaisessa lippalakissaan. Tervetuloa keskiaikaiset tanssijat, moottoripyöräjengi ja kitaraa soitteleva jänis, teille kaikille löytyy paikka näissä talkoissa!

  41

 • Vähänläntä tietolaari: kysymyksiä ja vastauksia

  Markus Kajo bloggaa: Ajatusten miljoonalaatikko 26.06.2012 - 22:59Markus Kajo

  Meille on valiteltu, että eri laisilla asiantuntijafoorumeilla ei riittävästi ehditä paneutua kansalaisten esittämiin kysymyksiin; vain murto-osa halukkaista saa vastauksen kysymykseensä, vaikka tyhmyytta olisi maassa kuinka paljon vielä lisää. Siksi olemme koonneet tähän vaatimattoman tietolaarin, jossa on kysymyksiä ja vastauksia monelta eri alueelta. Monelta! Kiitos toisaalta mielenkiinnosta ja toisaalta siitä, että tyydytte niihin vastauksiin joita on antaa, ettekä kärtä parempia.

  29 4

Muualla Yle.fi:ssä