Neulegraffiti pehmentää ja piristää ympäristöä

Neulegraffiti metroasemallaTörmäsin neulegraffiteihin lomaillessani Budapestissa. Kotikaupungissani Helsingissäkin niitä on näkynyt, mutta huomattavasti vähemmän, mitä olettaisin. Paljonkohan neulegraffitien tekijöitä on Suomessa, parikymmentä? Ehkä vähän enemmän.

Neulegraffitit ovat Wikipedian mukaan tulleet Suomeen jo 2008. Itse huomasin ilmiön viime vuonna kulkiessani Keskuspuistossa. Joku oli tehnyt puuhun ison ja leveän "kaulurin". Ilahdutti. Viesti neulegraffitissaNeulegraffiteissa on usein jokin viesti, voimalauseita, tervehdyksiä tai kannanotto, joskus jopa tekijän yhteystiedot.

Eri puolilla Suomea on järjestetty neulegraffitipajoja. Minä itte -blogissa kerrotaan muutamasta.

Neulegraffiti tehdään laakana virkkaus- tai kudontatyönä ja kiinnitetään paikan päällä yhteen. Neulegraffiti kyltissäMinusta tämä on mahtava kaupunki-ilmiö; käsillä tehtyä taidetta, jonka voi ripustaa mihin tahansa, se ei sotke, ei saastuta, sen poistamiseen ei mene kuluja (vrt. maaleilla tehdyt) ja sen tarkoitus on ilahduttaa, ottaa kantaakin. Sitä paitsi niitä "tarpeellisia" villasukkia on jo kaikki nurkat täynnä, eikä ne enää kulu samaa tahtia kuin iso-mummo-vainaan aikaan.

Katsokaa nyt tätäkin herraa, miten mukava on nojailla pehmennettyyn kaiteeseen ja välillä silitellä neuletta.Vanha mies nojaa neulegraffitiin

 

kommentit

thanks

>twitter Ma, 2012-07-02 07:32

lisää kommentti

huumorivirkkaajan päiväkirja

Tanja Iikkanen on huumorivirkkaaja

Tanja Iikkanen on 37-vuotias toimistotyöläinen, joka päivisin naputtelee tietokonetta ja kokouspöydän reunaa ja iltaisin pitää lankoja käsissään, konkreettisesti - virkkaa elämää ja ilmiöitä. Huumorivirkkaajan päiväkirja on harrastajavirkkaajan iloitteluosasto!

Tanjaon

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

uusimmat

Muualla Yle.fi:ssä