Katselualueet

Mitä mieltä olette näistä uudistetuista katselualueista?

Joillakin pikataipaleilla alueet otettiin rennosti, kiellettyjä katselualueita ei juurikaan näkynyt ja sai olla omalla paikallaan, kunhan paikka oli turvallinen.

Sitten oli näitä pikataipaleita, joilla kuri oli todella kova. Otan esimerkkinä Kruununperän ja P4:n johon sijoituimme. Parkkipaikka oli pellolla jonne sisäänpääsyyn ja poistumiseen tarvittiin auttavia käsiä. Katselualue oli myöskin peltoa, joka oli paikoin täyttä kuravelliä. Siispä ajattelimme kävellä katselualueelta metsään, jossa oli kuivempaa. Noin 30 min autojen odottelun jälkeen järjestysmies tuli kertomaan, että olette kielletyllä katselualueella. Joko pitäisi palata takasin pehmeälle pellolle tai kävellä reilu 3km eteenpäin seuraavalle sallitulle katselualueelle. Kohta missä olimme oli täysin turvallinen, tie meni n. 5 metrin päässä, mutta olimme metrejä korkeammalla kuin tie. Tie oli kuin montussa. Jälkeenpäin kun katsoi, katselualueen päädyssä oli kyltti "Kielletty katselualue 3,2km" joka oli niin ränsistynyt ja taittunut, ettei se rallikatsojan silmään osunut, kun väkeä käveli metsään kymmeniä. Olisi voinut järjestysmies olla kertomassa metsään menevällä reitillä, että kielletty alue, kääntykää takaisin. Mutta ei. Metsään mentiin ja satojen metrien kävelyn jälkeen tultiin asiasta huutamaan.

Siispä ihmettelen, millä perusteella nämä katselualueet määrätään. Jos katselualue tehdään pitäisi se olla hyvin tehty ja raivattu. Tämäkin katselualue oli pullollaan väkeä ja näkyvyys oli joissain kohti nolla tien ja katselualueen välisestä kasvillisuudesta johtuen.

Tässä siis vähän kritiikkiä uudistusta koskien, kertokaa omia mielipiteitänne asiasta.

Katselualueet

Monilla pätkillä katselualueet olivat ok. Varsinkin peltoalueet ovat kuivina pysyessään loistavia paikkoja, sillä näkyvyyttä riittää. Metsäpätkillä sen sijaan on ongelmaa. Nauhoja kyllä on ja ihan kohtuu hyvissä paikoissa, mutta minulle jäi sellainen mielikuva, että nauhat koskevat vain suomalaisia. Varsinkin sunnuntaina Kuohulla useamman hengen ulkomaalaisporukka majoittui nauhan väärälle puolelle estäen nauhan oikealla puolella olleiden näköyhteyden tiehen. Järjestysmies seisoi aivan tämän porukan edessä, mutta ei tehnyt asialle yhtään mitään. Aiemmin paikalla olleita suomalaisia oli jykevästi kehotettu pysymään nauhan takana.

Jos katselualueita aiotaan jatkossakin rajata yhtä tarkasti, tulisi valvoa tiukemmin, että ne myös koskevat kaikkia. Välillä tuntuu, että järjestysmiesten uskallus ja auktoriteetti ovat täysin hukassa.

Aika typerää on niputtaa

Aika typerää on niputtaa ihmisiä yhteen paikkaan. Ensimmäinen rivi näkee jotain ja muut eivät mitään. Pätkillä kyllä riittää tilaa kaikille, antakaa ihmisten mennä sinne missä tilaa on.

Itsekin huomasin, että ulkomaalaisille ei valitettu, vaikka olivat nauhan väärällä puolella. Järjestysmiehet antoivat ranskalaisten Guest-passeilla olevien olla nauhan väärällä puolella kun suomalaiset tylysti komennettiin nauhan taakse. Samat säännöt kaikille!

Joillain järjestysmiehillä

Joillain järjestysmiehillä saattaa olla pelko häätää ulkomaalaisia rallikatsojia pois, koska he eivät ymmärrä heidän kieltään.

Se minua lähinnä harmittaa, että monia hyviä metsäalueita on jätetty pois merkkaamalla ne kielletyiksi katselualueiksi. Monikaan ei halua katsoa ralliaan hirveässä massassa varsinkaan, jos ei näe mitään. Olkoon sitten sama käytäntö kaikilla pikataipaleilla, ettei tarvitse alkaa miettimään, että saako mennä vai eikö saa.

EDIT: Sitten vielä jotkut valittelevat suurentuneista ruuhkista. Ylläri, kun kaikki ihmiset ovat samassa paikassa.

näin se on mitä täällä

näin se on mitä täällä ollaan kommentoitu. ulkomaalaiset olivat miten halusivat ja me suomalaiset sirrettiin kanssa muutamia minuutteja ennen h-hetkeä kauaksi. oli siinä hymy herkässä. sitte ku katselin kameran pitkällä putkella aikaisempaan katselupaikkaan missä ei saanut olla, niin se oli täynnä katsojia taas. turhaa pallottelua minusta.

Ensi vuonna en lähde kyllä mihinkään siitä minne olen parkkeerannu. voin mennä syvemmälle mettään ja sille ei järkkäri voi yhtään mitään. sit ku se lähtee pois niin kävelen vain takasin paikalleni. tosin tervettä järkeä saa käyttää, ettei ihan kauheen vaarallisessa paikassa ole ja minusta se toimii. järkkärit saisivatkin jatkossa paimentaa niitä ulkomaalaisia pää asiassa, sillä kyllä suomalainen rallikatsoja osaa olla varovainen.

Ruuhkat ei miellyttänyt lainkaan, johtuen juuri tästä uudesta keksinnöstä, keskitetyistä katselupaikoista. erittäin huono idis. jos jotain hyvää vois tuosta sanoa, niin se että saimme halvat liput pois lähteneiltä katsojilta, kun ei jaksaneet olla toistamiseen samalla pätkällä.