YLE Teema

 

Teemalauantai

10.5. Teemalauantai: Muoti-ikonit

Julkaistu maanantaina 14.04.2014 0 kommenttia 38 suositusta

lauantai 10.5. klo 21.00-23.20

Teeman muotiviikon päättävässä teemaillassa tutustutaan kahteen oman aikansa tyyli-ikoniin: supermalli Kate Mossiin ja legendaariseen muotitoimittajaan Diana Vreelandiin.

Kate Moss, supermalli (Looking for Kate Moss) on tuore muotokuva vastikään 40 vuotta täyttäneestä lontoolaisesta huippumallista. Pienikokoinen ja persoonallisen näköinen Kate Moss aloitti mallin uransa 14-vuotiaana. Hän poikkesi täysin vallitsevasta malli-ihanteesta, mutta nousi siitä huolimatta - tai siksi - monen maailmankuulun muotisuunnittelijan muusaksi. Heitä olivat muun muassa John Galliano, Marc Jacobs ja Alexander McQueen. Kate Moss on ollut Vogue-lehden kannessa peräti 33 kertaa.

Diana Vreeland, muotimaailman legenda (Diana Vreeland: The Eye Has to Travel) on elegantti ja hauska dokumenttielokuva Voguen ja Harper's Bazaarin legendaarisesta toimittajasta ja tyyli-ikonista, joka eli pitkän ja värikkään elämän muotimaailman ytimessä. Newyorkilainen Diana Vreeland (1903-1989) loi jo nuorena oman tyylinsä. Hän oli 25 vuotta Harper's Bazaarin kolumnisti kunnes siirtyi 1960-luvun alussa Vogue-lehden päätoimittajaksi. 1960-luku oli Vreelandin ja Voguen kulta-aikaa. Hän lanseerasi Twiggyn, toimi Jackie Kennedyn neuvonantajana ja oli ylipäätään läsnä kaikkialla missä tapahtui muodin, tyylin ja kulttuurin alueella.

Muotitoimittajauransa jälkeen Vreeland työskenteli Metropolitanin taidemuseon pukuinstituutissa ja kokosi useita merkittäviä näyttelyitä muodin historiasta. Vreelandin motto oli: ”Tyyli on kaikki, tyyli on tapa elää. Ilman sitä et ole mitään.”

Lisätietoa ohjelmasta

Kate Moss, supermalli (Looking for Kate Moss), Ranska 2014. Ohjaus Dominique Miceli.

Diana Vreeland, muotimaailman legenda (Diana Vreeland: The Eye Has to Travel) USA 2011. Ohjaus Lisa Immordino Vreeland.

Suosittele38 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

17.5. Teemalauantai: Shakkimestarit

Lauantai-ilta taistellaan shakkilaudalla - maailmanmestaruudesta, maailman herruudesta ja omasta elämästä. Illan kaksi jännittävää dokumenttielokuvaa ovat Bobby Fischer vastaan maailma (Bobby Fischer Against the World) ja Pitkä tie loppupeliin (Album 61).

24.5. Teemalauantai: Päiväperhoja ja työläisiä

Totta ja tarua eurooppalaisesta prostituutiosta: Catherine Deneuve viettää iltapäiviä bordellissa Luis Buñuelin elokuvassa Päiväperho; seksityöläisten historiasta kerrotaan dokumenttielokuvassa Maailman vanhin ammatti.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook