YLE Teema

 

Teemalauantai

29.10. Teemalauantai: Kennedyt

Julkaistu tiistaina 20.09.2011 0 kommenttia 166 suositusta

lauantai 29.10. klo 21.00

Amerikkalaista unelmaa, 1960-lukua ja Kennedyn sukua käsittelevän teemaillan avaa Kennedyt: viattomuuden loppu, pitkä dokumenttielokuva Kennedyn suvun lapsista. Illan elokuva on Robert Kennedyn murhapäivästä kertova, tähtinäyttelijöitä vilisevä Bobby.

Miten perhe-elämä vaikuttaa lapseen? Entä kun tuo perhe on Kennedyn lumottu ja kirottu klaani, jonka vaiheita koko maailma seuraa henkeään pidätellen? Caroline, Robert, Christopher, Mary, John-John ja David olivat 7-11-vuotiaita, kun John F. Kennedy murhattiin. Kun Robert Kennedy ammuttiin, he olivat 13-17-vuotiaita. He saivat elää rikkaiden lasten etuoikeutettua elämää, mutta he joutuivat myös seuraamaan aivan läheltä aikuisten valtapelejä, yksityiselämä draamoja ja kaikkialla väijyvää uhkaa.

Kennedyt: viattomuuden loppu on kertomus näiden lasten kohtaloista. Ainutlaatuisesta arkistomateriaalista rakentuu 20. vuosisadan vaikutusvaltaisimpiin kuuluneen perheen muotokuva, joka on sekä nostalginen, intiimi ja tunteikas että tarkkanäköinen. Näkökulma on lasten - sisäpiirissä mutta ulkopuolella olleiden klaanin jäsenten. Patrick Jeudyn edellinen pitkä dokumenttielokuva oli Marilynin viimeiset sessiot, sekin Teeman yhteistuotanto.

Illan päättää Emilio Estevezin ohjaama draamaelokuva Bobby, jossa 22 erilaisen ihmisen elämät kohtaavat Los Angelesin Ambassador-hotellissa 5. kesäkuuta 1968 - ja jossa päivän sarastaessa presidenttiehdokas Robert Kennedy murhataan. Vuonna 2006 valmistuneen elokuvan runsaassa tähtikaartissa ovat mukana muun muassa Harry Belafonte, Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Heather Graham, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Lindsay Lohan, William H. Macy, Sharon Stone, Elijah Wood, Christian Slater, Demi Moore ja Martin Sheen.

Kennedy-teemaan liittyy Teemalla myös 30. ja 31.10. esitettävä Robert Drew’n dokumenttielokuva Kriisi, joka seuraa läheltä Robert ja John F. Kennedyä ratkomassa rotuerottelukriisiä kesällä 1963.

 

Teemalauantai ja Kriisi-dokumentti täydentävät TV1:n perjantai-iltojen draamasarjaa Kennedyt.

Lisätietoa ohjelmasta

Kennedyt: viattomuuden loppu (La fin de l'innocence / Kennedys: The End of Innocence), Ranska 2010. Ohjaus Patrick Jeudy.

Bobby (USA 2006). Ohjaus Emilio Estevez. Rooleissa mm. Harry Belafonte, Anthony Hopkins, Laurence Fishburne, Heather Graham, Helen Hunt, Ashton Kutcher, Lindsay Lohan, William H. Macy, Sharon Stone, Elijah Wood, Christian Slater, Demi Moore ja Martin Sheen.

Suosittele166 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kriisi

Direct cineman merkkiteos rotuerottelun luomasta kriisistä USA:n ylimmässä johdossa kesällä 1963. Robert Drew vei kameransa suoraan tapahtumien ytimeen: niin Alabaman kuvernöörin George Wallacen ja oikeusministeri Robert Kennedyn kotiin kuin John F. Kennedyn hallitsemaan Valkoiseen taloon. Elokuvan esittelee Peter von Bagh.

Elokuvan juhlaviikko

Elokuvan juhlaviikolla 30.10.-6.11. esitetään sunnuntaista sunnuntaihin kymmenen elokuvaa. Kunkin elokuvan on valinnut ja sen esittelee joku Teemaan liittyvä kulttuuripersoona: Aki Kaurismäki, Pia Andell, Silvia Modig, Peter von Bagh, Tuomari Nurmio…

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook