YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Coco Chanel & Igor Stravinsky (12)

Julkaistu perjantaina 04.05.2012 0 kommenttia 283 suositusta

Kevätuhrin 100-vuotisjuhlailtana nähdään myös rekonstruoitu Nijinskyn koreografia ja dokumentti Kevätuhrin suuresta vaikutuksesta.

keskiviikko 29.5. klo 23.10

Coco Chanel & Igor Stravinsky on tyylikäs elokuva muodin valtiattaren ja köyhtyneen, perheensä kanssa Pariisiin juuttuneen venäläissäveltäjän suhteesta. Chanelia näyttelee Anna Mouglalis, Stravinskya esittää tanskalaistähti Mads Mikkelsen. Elokuvan avaa komea kuvaus Stravinskyn ja Nižinskin radikaalin Kevätuhri-baletin maailmankantaesityksestä Pariisissa 29.5.1913 - siis tasan sata vuotta sitten.

Kevätuhrin ensiesitys päättyi mellakkaan. Katsomossa istui myös menestynyt muodinluoja Coco Chanel. Kun Stravinsky ja Chanel kohtasivat uudelleen, muotisuunnittelija tarjosi säveltäjälle ja tämän perheelle omaa huvilaansa työntekoon ja elämiseen. Sävellystyö, muodin suunnittelu ja kielletty suhde kehittyivät kaikki yhtä aikaa.

Chanelin muotitalon alkuperäisiä vintage-asuja, Stravinskyn musiikkia, alkuperäisen Kevätuhri-baletin rekonstruktio, Simon Rattlen johtama Berliinin filharmonikot... Jan Kounenin ohjaama, kulttuurihistoriaa viekoittelevasti tarjoileva elokuva on valmistunut vuonna 2009.

Elokuva on esitetty Teemalla aikaisemmin 18.5.2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Coco Chanel & Igor Stravinsky (Coco Chanel et Igor Stravinsky), Ranska 2009. Ohjaus Jan Kounen. Pääosissa Anna Mouglalis ja Mads Mikkelsen.

Suosittele283 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kevätuhri Pietarissa

Pietarin Mariinski-baletti esittää Vaslav Nijinskyn alkuperäisen (tai hyvin lähellä sitä olevan) koreografian, jonka Millicent Hodson lähes 10 vuoden uurastuksen jälkeen sai rekonstruoitua.

Kevätuhri - vuosisadan tanssi

Kuin tanssia tulivuoren päällä. Kuuden ohjaajan yhteisdokumentti sijoittaa Igor Stravinskyn mullistavan teoksen vuoden 1913 räjähdysherkkään poliittiseen ja kulttuurilliseen maisemaan ja pohtii sen maailmanlaajuista merkitystä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook