YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Coriolanus (16)

Julkaistu maanantaina 12.08.2013 1 kommenttia 65 suositusta

keskiviikko 11.12. klo 21.50

Coriolanus on William Shakespearen vuonna 1607 kirjoittama tragedia roomalaiskenraali Gaius Marcius Coriolanuksesta. Urhea ja lyömätön kenraali kaataa vihollisensa ja voittaa kaikki käymänsä taistelut. Ankara luonne koituu kuitenkin miehen kohtaloksi. Coriolanus nousee konsuliksi, mutta Rooman kansa ja poliitikot kääntyvät häntä vastaan. Coriolanus karkoitetaan kaupungista, ja hän liittoutuu pahimman vihollisensa kanssa kotimaataan vastaan.

Ralph Fiennesin ohjaama elokuva tuo tragedian nykypäivään. Urbaani kaupunkisota käydään kivisessä ja pölynpeittoisessa Serbiassa. Elokuvan dialogi on kuitenkin ehtaa Shakespearea, mikä vahvistaa kansainvälisten konfliktien varjostaman nykymaailman mahtipontista traagisuutta. Ohjaustyön lisäksi Ralph Fiennes näyttelee elokuvan nimiroolin. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Gerard Butler, Brian Cox, James Nesbitt ja Vanessa Redgrave.

Lisätietoa ohjelmasta

Coriolanus, Britannia 2011. O: Ralph Fiennes N: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox, James Nesbitt, Vanessa Redgrave

Suosittele65 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Shakespeare

Teeman teatterisyksy huipentuu joulukuussa kahden viikon mittaiseen kunnianosoitukseen William Shakespearelle.

Shakespeare suomalaisittain

Kino Suomen tuplaesityksessä nähdään sekä Macbethin että Hamletin aikalaisversiot 1980-luvulta.

Kommentit

PeKu

Loistavaa! Tämän vuoksi kannattaa maksaa YLE-veroa, vai luuletteko, että tällaista näkisi mainosrahoitteisilla tai maksullisilla kanavilla. Hienoa YLE.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook