YLE Teema

 

Poliakoff

Gideonin naiset (K13)

Julkaistu tiistaina 23.11.2010 0 kommenttia 243 suositusta

keskiviikko 16.2. klo 21.55, uusinta su 20.2. klo 22.20

Gideon Warner (Bill NIghy) on rautainen pr-mies, jota asiakkaat poliitikoista rahamiehiin suuresti arvostavat. Eletään vuotta 1997, ja Warner on saanut tehtäväkseen Millennium-juhlien lanseerauksen. Sitten maailma pysähtyy.

Huoli tyttärestä (Emily Blunt) ja elämän tyhjyys lamaannuttavat Gideonin. Hän tutustuu oman tiensä kulkijaan Stellaan (Miranda Richardson), josta hän viehättyy niin että on valmis panemaan elämänsä tärkeysjärjestyksen uusiksi.

Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama, vuonna 2005 valmistunut tv-elokuva kertoo myös prinsessa Dianan kuoleman nostattamasta kollektiivisesta surusta, Britannian hallituksen julkisuusstrategioista ja julkkiskultin noususta. "Tarkoitus on saada ihmiset näkemään lähimenneisyytensä uudessa valossa", Poliakoff on sanonut.

Sekä Nighy että Blunt palkittiin Golden Globella rooleistaan.

 

Ohjelmasta lisää BBC:n sivuilla (englanniksi).

Lisätietoa ohjelmasta

Gideonin naiset (Gideon's Daughter). Käsikirjoitus ja ohjaus: Stephen Poliakoff. Pääosissa: Bill Nighy, Emily Blunt, Miranda Richardson. Tuotanto: Talkback Production/BBC, Britannia 2005.

Suosittele243 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Arvoitusten talo (12)

Stephen Poliakoffin arvoituksellinen tv-elokuva kahden erilaisen miehen omalaatuisesta suhteesta ja vanhan arvorakennuksen kätkemistä salaisuuksista. Pääosassa Michael Gambon.

Lumottu Mary (12)

Arvokas vanha nainen saapuu suureen taloon ja avaa sen asukkaalle näkymän menneisyyden mystisiin tapahtumiin. Stephen Poliakoffin tv-elokuva on jatkoa Arvoitusten talolle.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook