YLE Teema

 

Iskelmä-Suomi 5: Yes Sir, alkaa polttaa

Julkaistu perjantaina 18.01.2013 0 kommenttia 92 suositusta

maanantai 4.3. klo 21.00

1960-luvulla suuri myllerrys nostaa esiin uudet solistitähdet ja uudet soundit Iskelmä-Suomessa. Maailman pop ja viihdehitit vyöryvät suomeen kiihtyvällä vauhdilla ja 1970-luvulla voi puhua jo hyökyaallosta. Edullinen uusi tekninen innovaatio c-kasetti mullistaa musiikkimarkkinat ja kansa janoaa viihdykettä. Hurjassa nousukiidossa viilettävä suomalainen musiikkiteollisuus ruokkii armotonta kysyntää käännösiskelmiin perustuvalla tarjonnalla. Iskelmällä menee hyvin, kun kansainväliset virtaukset solahtavat kevyesti kotimaiseen makuun sopiviksi. Finnhitseistä, El Bimboista, Apinamiehistä ja Kung fu-taistelijoista tulee osa suomalaisen iskelmän maailmaa. Pop, purkka ja disco sekoittuvat kotimaan turpeeseen ja luovat Iskelmä-Suomelle uuden klangin, joka soi osana tämänkin päivän iskelmää. Tuontitavaran rinnalla nousee esiin myös uusi iskelmäntekijöiden polvi joka ymmärtää niin uusien rytmien kuin vanhojen konstien päälle.

5. osan päähenkilöt ovat Markku Aro, Kisu, Fredi, Lea Laven, Vexi Salmi, Eini, Kake Randelin ja Raul Reiman

Suosittele92 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Iskelmä-Suomi

Iskelmä-Suomi on Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja, joka kertoo iskelmämusiikin avulla suomalaisten salattujen tunteiden historian. Iskelmän historia on suomalaisen mentaliteetin tarina, joka elää meissä kaikissa.

Iskelmä-Suomi 6: Sininen ja valkoinen

Juha Vainio, Jukka Kuoppamäki ja parivaljakko Irwin Goodman-Vexi Salmi tulivat suomalaisen iskelmän maailmaan keskellä 1960-luvun kulttuurista murrosta. He jatkoivat suomalaista laulun tekemisen perinnettä ja samalla mullistivat sen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook