YLE Teema

 

Kauppamatkustajan kuolema

Julkaistu keskiviikkona 10.07.2013 2 kommenttia 61 suositusta

lauantai 31.5. klo 10.00

Dustin Hoffman ja John Malkovich näyttelevät pääosia Volker Schlöndorffin ohjaamassa elokuvassa, joka perustuu Arthur Millerin näytelmäklassikkoon. Ikääntyvä kaupparatsu kohtaa totuuden hetket suhteessaan työhönsä ja poikiinsa.

Hoffman on Willy Loman ja Malkovich hänen toinen poikansa Biff. Perheen äitiä ja toista poikaa näyttelevät Kate Reid ja Stephen Lang. Elokuva valmistui vuonna 1985.

Lisätietoa ohjelmasta

Kauppamatkustajan kuolema (Death of a Salesman), USA 1985. O: Volker Schlöndorff. N: Dustin Hoffman, John Malkovich, Kate Reid, Stephen Lang, Charles Durning.

Suosittele61 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

31.5. Teemalauantai: Huonon maun juhlat

Roskaa, huonoa makua, paljasta pintaa ja orgiat hautausmaalla! Teemaillan aiheena on eroottisten elokuvien tekijä, antikommunisti, kulttihahmo ja Orgy of the Dead -elokuvan ohjaaja A.C. Stephen.

7.6. Teemalauantai: Salaliiton salat

Ilta on omistettu yhdelle elokuvalle, salaliittotrillerille Korppikotkan kolme päivää (1975), ja paranoidille aikakaudelle, jossa tämä moderni klassikko syntyi. Pääosissa ovat Robert Redford ja Faye Dunaway. Sydney Pollackin elokuvan jälkeen nähdään sitä käsittelevä dokumentti.

Kommentit

Anonyymi

Näyttelijät tekevät kohtuullisewn hienoa työtä, mutta vuorosanat ovat yhtä tyhjää sanahelinää. Paljon puhetta vähän villoja, kuten Italialaisssa elokuvissa ja yliarvostetussa Woody Allenin elokuvissa. Samanalaiseen tyhjän jauhamiseen sorrutaan mm. Fitzgeraldin "Kultahatussa". Voi olla, että aikoinaan Pulizer palkittu A. Millerin opus oli lajissaan sykähdyttävä, mutta nykyään miltei kuka hyvänsä voisi kirjoittaa räväkämpää vuoropuhelua samasta aiheesta. Seuraava vuorossa oleva elokuva Myyntitykit yltää parempaan suoritukseen. Kauppamatkustajan kuolema on kliseinen, eikä kestä ajan hammasta eli loppuun asti katselemista. Voi olla, että märkäkorville siinä on jotain uutta, mutta eläkeläiset sulkevat tv:n elokuvaa paljon enemmän kokeneina.

2nd Anonyymi

Olen eri mieltä; kauppamatkustajan kuolema hyvin näyteltynä on erinomaista ajanvietettä edelleen, ei vähääkään kliseinen - ajankohtaisesta aiheesta aikuisille katsojille. En usko, että elokuvien teko ainoastaan niistä aiheista, joita omassa elämässä ei ole ollut, olisi suurikaan pelastus. Tottakai jokainen valitsee itse mitä katsoo, mutta perustelut voisivat olla vähän paremmat ).

Aki Kaurismäen pienieleiset elokuvat viehättävät juuri siksi, että ovat tarinoita ei niin hyvin menestyvistä ihmisistä, silti rakkautta ja iloa niistäkin löytyy. Työmiehen päiväkirjassa lienee jotakin suomalaisesta elämänmenosta 60- ja 70-luvuilla. Ei ainakaan minua häiritse, että asiat, joista kerrotaan, ovat tuttuja.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook