YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Kulttuuridokumentti

Kirje Elialle

Julkaistu maanantaina 04.02.2013 0 kommenttia 51 suositusta

keskiviikko 27.2. klo 23.25

Dokumenttielokuva Kirje Elialle (A Letter to Elia, 2010) on mestariohjaaja Martin Scorsesen henkilökohtainen ja tunteikas kunnianosoitus toiselle mestarille, elokuvaohjaaja Elia Kazanille. Kazanin elokuvat Alaston satama ja Eedenistä itään olivat nuorelle Martinille koko elämänkulun muuttaneita elämyksiä. Scorsese tajusi Kazanin elokuvien kautta, että kameran takana oli taiteilija, joku "joka tunsi minut, kenties paremmin kuin itse tunsin itseni".

Niin Kazanin taiteellisia voittoja kuin tämän kiistanalaisia elämänvalintoja käsittelevän dokumenttielokuvan toinen ohjaaja on Scorsesen pitkäaikainen työtoveri Kent Jones. "Yksinkertaisesti ilmaistuna Kirje Elialle on rakkaudentyö", Scorsese toteaa saatesanoissaan.

Lisätietoa ohjelmasta

Kirje Elialle (A Letter to Elia), USA 2010. Dokumentti, ohjaus Martin Scorsese ja Kent Jones.

Suosittele51 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Eedenistä itään (12)

John Steinbeckin klassikkoromaaniin perustuva elokuva isänsä rakkaudesta kilpailevista veljeksistä. Elia Kazanin ohjaaman elokuvan pääosassa nähdään James Dean läpimurtoroolissaan.

Amerikkalaisia Pariisissa (16)

Rakkaudesta, petoksesta ja taideväärennöksistä kertovan, 1920-luvun Pariisin henkeä tihkuvan elokuvan pääosissa ovat Keith Carradine, Linda Fiorentino, Genevieve Bujold, Geraldine Chaplin, John Lone ja Wallace Shawn. 

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook