YLE Teema

 

Kohtaamisia

Julkaistu maanantaina 13.12.2010 4 kommenttia 267 suositusta

sunnuntai 22.5. klo 21.10

Saara Cantellin elokuva Kohtaamisia kertoo odottamattomista ja joskus koomisistakin kohtaamisista ja valinnoista. Kuinka helppoa, tai vaikeaa, toisen ihmisen kohtaaminen on? Elokuvan päähenkilöt, seitsemän eri-ikäistä naista kohtaavat elämässään hetken, jolloin he saavat mahdollisuuden muuttaa elämänsä suuntaa. Millaisia valintoja he tekevät?

Martta ei paljasta salaisuuttaan sukulaisille. Noora yrittää kasvattaa itselleen siipiä. Meri oppii, että pitää olla varovainen sen suhteen mitä toivoo. Olga ja Fardusa etsivät parempaa tulevaisuutta kaukana kotoaan, Emmi puolestaan hukkaa omat mahdollisuutensa valitsemalla aina väärin. Anu törmää menneisyyden aaveeseen kaupan parkkipaikalla.

Pääosia esittävät Anneli Sauli, Jenni Banerjee, Meri Nenonen, Johanna af Schultén, Rosa Salomaa, Maryan Guuleed ja Elena Spirina.

"Häikäisevä ja kauaskantoinen - viisas elämää ymmärtävän iäkkäämmän naisen muotkuva, mietiskelevä ja persoonallinen, jotakin sellaista mitä ei ole suomalaisessa elokuvassa aiemmin nähty", totesi Filmihullun Hannu Waarala Anneli Saulin roolityöstä.

Kohtaamisia sai vuoden 2010 elokuvataiteen valtionpalkinnon. Elokuva keräsi peräti seitsemän Jussi-ehdokkuutta, joista Jussi-patsaan voitti Sampo Sarkola parhaasta miessivuosasta. Elokuva on palkittu myös Baltic films -sarjan pääpalkinnolla Nordische Filmtage -festivaalilla Lübeckissä Saksassa sekä Hopeisella Delfiinillä Festroian elokuvafestivaalilla Portugalissa.

Lisätietoa ohjelmasta

Kohtaamisia. Käsikirjoitus ja ohjaus: Saara Cantell. Kuvaus: Marita Hällfors. Rooleissa: Anneli Sauli, Meri Nenonen, Jenni Banerjee, Johanna af Schultén, Rosa Salomaa, Maryan Guuleed, Elena Spirina, Leena Uotila, Sampo Sarkola, Tommi Raitolehto, Tiitus Rantala, Yrjö Parjanne ja Gunnel Hanén. Tuotanto: Outi Rousu, Pystymetsä Oy / YLE Teema.

Suosittele267 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

21.5. Teemalauantai: Anneli Sauli

Teemaillan avaa Katseen vanki, Timo Humalojan dokumentti suomalaisen elokuvan ikonista, seksisymbolista ja myytistä nimeltä Anneli Sauli. Illan elokuvassa, Saara Cantellin Kohtaamisissa Sauli tekee uransa parhaisiin kuuluvan roolityön.

Kommentit

selvää suomea

Nina Banerjeen pitäisi opetella artikulointia! Aika ajoin hänen puheestaan ei saa lainkaan selvää!

Anonyymi

selvää suomea kirjoitti:
Nina Banerjeen pitäisi opetella artikulointia! Aika ajoin hänen puheestaan ei saa lainkaan selvää!

JENNI Banerjee. Kyllä vaan oon huomannu ihan samaa ja beibi on käyny vielä englannissa opiskelemassa näyttelemistä ja englantilaisethan artikuloi täysin selvästi. Outo tapaus ja huono näyttelijä muutenkin. Tuntuu kuin repeilis itsekseen kokoajan. Tätä huonoa artikulointiaan hän on tarjonnu jo elokuvissa Hymypoika, Blackout ja Pahan pappi. Kumma että sitten Kotikadussa puhe luonnistuu ihan normaalisti. !?

katsoja

Anneli Sauli on aina vaan niin upea, niin upea! Hän olisi ansainnut Jussin. Menikö se tunnettuun teatteriperheeseen? Niin meillä Suomessa.

Banerjeen puhe oli todellakin aika ajoin epäselvää, muuten veti hyvin osansa.

niina

Aivan mahtava elokuva. Jäi jotenkin niin pienelle huomiolle etten sattunut katsomaan elokuvissa, mutta hyvä että tuli televisiosta. :) Olisi ansainnut useammankin jussin kyllä. Loppumusiikki, siis se joka soi lopputekstien aikana, oli aivan äärettömän hyvä. Ihmettelen vaan onkohan sillä nimeä ja voikohan sitä hankkia jostakin vai onko se pelkästään tätä varten sävelletty niin kuin usein (suomalaisissa) leffoissa on...?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook