YLE Teema

 

Kuin raivo härkä (K15)

Julkaistu maanantaina 29.11.2010 0 kommenttia 216 suositusta

maanantai 26.12. klo 23.00

Martin Scorsesen ja Robert De Niron mestariteos vuodelta 1980: nyrkkeilijä Jake LaMottan omaelämäkertaan perustuva elokuva keskisarjan nyrkkeilijän tuhoisasta elämästä. Bronxin häräksi kutsuttu Jake LaMotta puski samanlaisella raivolla läpi ottelunsa ja elämänsä.

Pääosaa esittää hurjalla intensiteetillä Robert De Niro. Muissa tärkeissä rooleissa nähdään Cathy Moriarty, Joe Pesci ja Frank Vincent. Elokuva keräsi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, palkinnon saivat De Niro sekä elokuvan leikkaaja Thelma Schoonmaker. Elokuvan maine on sittemmin vain kasvanut: Kuin raivo härkä on vuosien mittaan valittu lukuisille 1980-luvun ja kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listoille.

Lisätietoa ohjelmasta

Kuin raivo härkä (Raging Bull), USA 1980. Ohjaus: Martin Scorsese, Pääosissa: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Frank VIncent ja Joe Pesci.

Suosittele216 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Fellinin Rooma (K15)

Italialaisen ohjaajamestarin Federico Fellinin eloisa rakkaudentunnustus ikuiselle kaupungille. Tosi ja kuviteltu, nykyaika ja menneisyys menevät iloisesti sekaisin niin paavillisessa muotinäytöksessä kuin metron rakennustöissä.

The Band: Viimeinen valssi

Martin Scorsesen ohjaama elokuva The Band -yhtyeen viimeisestä keikasta, jonka aikana lavalle kapusivat mm. Bob Dylan, Joni Mitchell, Neil Young, Van Morrison ja Eric Clapton.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook