YLE Teema

 

Kulta-aika (16)

Julkaistu torstaina 07.11.2013 0 kommenttia 55 suositusta

sunnuntai 24.11. klo 23.15

Luis Buñuelin ensimmäinen pitkä elokuva Kulta-aika (L'Âge d'or, 1930) on tekijänsä taiteellinen ja yhteiskunnallinen manifesti, joka hyökkää hullun rakkauden puolesta porvaristoa, sovinnaisuutta ja uskontoa vastaan. Se on yhä villi ja rienaava teos, joka näyttää suuntaa toisenlaiselle elokuvantekemiselle.

Surrealistisen tarinan ytimessä on miehen ja naisen yritys rakastella. Esteitä tarpeitten tyydyttämiselle asettavat niin perhe, kirkko ja yhteiskunta kuin miehen ja naisen omar estot. Pääosia näyttelevät Gaston Modot ja Lya Lys.

Kulta-ajan käsikirjoituksen tekivät Buñuel ja Salvador Dali, joiden edellinen yhteistyö, lyhytelokuva Andalusialainen koira esitettiin Teeman elokuvafestivaalilla 2012.

Ennen elokuvaa esitetään Festivaalipuhetta, jossa Kulta-aikaa muistelevat elokuvaohjaaja Ulrika Bengts ja Suomen elokuvasäätiön johtaja Irina Krohn.

Lisätietoa ohjelmasta

Kulta-aika (L'age d'or), Ranska 1930. Ohjaus Luis Buñuel. Pääosissa Gaston Modot, Lya Lys.

Suosittele55 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teeman elokuvafestivaali 2013

Teeman elokuvafestivaali järjestetään tänä vuonna 20.-24. marraskuuta. Luvassa viisi päivää elokuvan juhlaa: useita tv-ensi-iltoja, uuden elokuvan parhaimmistoa ja kauan kaivattuja klassikkoja.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook