YLE Teema

 

Tiededokumentti

Lähiruokaa lautaselle

Julkaistu keskiviikkona 28.03.2012 1 kommenttia 151 suositusta

sunnuntai 18.11. klo 16.05

Lähiruokaa lautaselle on dokumentti Amerikasta, missä ruokakulttuuri on kriisissä. Lihavuus ja diabetes lisääntyvät räjähdysmäisesti, ruuan hinta nousee, pientilat ovat kuolemassa ja maaseudun kulttuuriympäristö on vaarassa. Vastauksena tähän kaikkeen on syntynyt lähiruokaliike, joka taistelee myös mautonta, teollista ja vaarallista ruokaa vastaan.

Elokuva vie matkalle halki Yhdysvaltojen, Harlemin urbaaneista ruoka-autiomaista Hudsonjoen ja Willamettejoen laaksojen maatiloille ja kuuluisien kokkien keittiöihin. Matkalla tutustutaan niihin, jotka taistelevat palauttaakseen hyvän ruuan ihmisten pöytiin ja terveet elämäntavat kunniaan. Kodin lähellä kasvatettu sesonginmukainen ruoka antaa kuluttajille turvallisuuden tunnetta ja luo suhteita ruuan syöjien ja tuottajien välille. Hyvin syöminen voi olla yksi avaimista tasapainoiseen maailmaan.

Lisätietoa ohjelmasta

(Ingredients, USA 2009) O: Robert Bates. Tuotanto PBS

Suosittele151 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Ruokavaliot puntarissa

Kaksiosaisessa dokumentissa neljä ylipainoista brittijulkkista lähtee matkalle etsimään terveempien elämäntapojen salaisuutta vieraista maista: raa'an kalan Japanista, karppaajien Kaliforniasta, kasvissyöjien Intiasta ja välimerellisestä Italiasta.

Lihavaakin lihavampi

Lihavaakin lihavampi on sarja, jossa ylipainoiset nuoret britit tutustuvat maailman ylipainoisimpiin maihin: USA:han, Argentiinaan, Kreikkaan ja Kuwaitiin.

Kommentit

Anonyymi

Suomessa ollaan vasta heräämässä,siihen minne ollaan menty ruuantuotannossa.Yhteys ruokaan on ollut kateissa, nyt ollaan
pikkuhiljaa avaamassa silmiä ja huomataan et lähi,ja luomuruoka
on parempi vaihtoehto.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook