YLE Teema

 

Tiededokumentti

Ruokavaliot puntarissa

Julkaistu keskiviikkona 28.03.2012 0 kommenttia 147 suositusta

Tiededokumentti: Ruokavaliot puntarissa

sunnuntai 11.11. klo 16.15

Keskiverto britti syö epäterveellistä ja lihottavaa ruokaa. Lähse joka neljäs britti on diagnosoitu ylipainoiseksi. Joissakin muissa maissa ollaan hoikempia ja eletään terveempinä pidempään. Missä ero?

Kaksiosaisessa dokumentissa neljä ylipainoista brittijulkkista lähtee matkalle etsimään terveempien elämäntapojen salaisuutta vieraista maista: raa'an kalan Japanista, karppaajien Kaliforniasta, kasvissyöjien Intiasta ja välimerellisestä Italiasta. Kyse on muustakin kuin ruuan ravintosisällöstä - matkalaiset uppoutuvat maiden terveyskulttuuriin ja ruuanlaittotapoihin. Sarjan juontaja jää Britanniaan ja yrittää itse oppia eroon jatkuvasta välipalan himostaan.

Mikä dieetti tehoaa parhaiten? Ja onnistuuko uusista hyvistä tavoista kiinni pitäminen grillin ja ranskanperunan käryisessä kotimaassa?

Lisätietoa ohjelmasta

(The World's Best Diet, Britannia 2009) Tuotanto ITV

Suosittele147 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Lähiruokaa lautaselle

Dokumentti Amerikan lähiruokaliikkeestä, joka taistelee paikallisesti tuotetun, terveellisen ruuan puolesta mautonta, teollista ja vaarallista ruokaa vastaan.

Lihavaakin lihavampi

Lihavaakin lihavampi on sarja, jossa ylipainoiset nuoret britit tutustuvat maailman ylipainoisimpiin maihin: USA:han, Argentiinaan, Kreikkaan ja Kuwaitiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook