YLE Teema

 

Metallimusiikin sukupuu

Julkaistu tiistaina 02.10.2012 13 kommenttia 171 suositusta

Metal Evolution -sarjan tekijät ovat laatineet metallimusiikin sukupuun lajityypeittäin. Sen voi ladata alla olevasta linkistä itselleen PDF-muodossa.

Aiemmin ladattavana olleen julisteen painovirheet on korjattu tähän versioon.

Suosittele171 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Metal Evolution: raskaan rockin tarina

Perusteellinen dokumenttisarja metallimusiikin kehityksestä. Kanadalainen muusikko, ohjaaja ja musiikkiantropologi Sam Dunn puristaa 11-osaisessa sarjassa raskaan rockin yli 40-vuotisen evoluution 26 alalajin sukupuuksi. Toiveuusinta syksyltä 2012.

Kommentit

Tiina Susanna

Erinomaista ! Hienoa että myös tätä musiikkikulttuuria näkee telkusta

Tee

Tuntuu tuo sukupuu jotenkin erikoisesti jaetulta, hätäisesti rakennetulta. Erityisesti tuosta toisen ja kolmannen rivin kohdalta.

Mitä esimerkiksi Uriah Heep tekee progen puolella? Ja kyllä Scorpions kuuluu Rainbowin kanssa samaan laatikkoon, vaikka saksalainen porukka onkin. Ja missä on UFO, 1970-luvun legenda, joka keikkailee edelleen?

Alariviä en kommentoi, ihan outoa jengiä kaikki tyynni.

AxMan

Tee kirjoitti:
Mitä esimerkiksi Uriah Heep tekee progen puolella?

Jaa-a, kyllähän heepparit on tyyppiesimerkki kokeellisesta ja progressiivisesta hard rock/heavy metalli -bändistä. Hyvin se sinne sopii ;)

MetalHead

Tee kirjoitti:
Tuntuu tuo sukupuu jotenkin erikoisesti jaetulta, hätäisesti rakennetulta. Erityisesti tuosta toisen ja kolmannen rivin kohdalta.

Mitä esimerkiksi Uriah Heep tekee progen puolella? Ja kyllä Scorpions kuuluu Rainbowin kanssa samaan laatikkoon, vaikka saksalainen porukka onkin. Ja missä on UFO, 1970-luvun legenda, joka keikkailee edelleen?

Alariviä en kommentoi, ihan outoa jengiä kaikki tyynni.

Ainahan voidaan miettiä mikä bändi kuuluisi mihinkin genreen, mutta kyllä tuosta mielestäni tulee aika hyvin esille kunkin genren pioneerit ja kovimmat suunnannäyttäjät.
Ilmeisesti et ole kovinkaan perillä tämän päivän metallimusiikista, jos koko alarivi on pelkkää hepereaa.

Anonyymi

Nykyään näkee hienoja verkostomallilla tehtyjä visualisointeja eri ilmiöiden vaikuttajista ja niiden välisisitä suhteista ja riippuvuuksista. Tämä olisi tässäkin tapauksessa huomattavasti informatiivisempi ratkaisu. Nuo sukupuut on niin passe.

Anonyymi

  この点で、古いローガンは "人間味"のオバマ政権の欠如のこのアプローチを信じモンクレールダウン、 "非常に無礼"に見えた。 これが適用されたお悔やみの手紙は、米国で長年にわたり使用されていることを報告しており、いくつかの文字は、UPSによって死んだ兵士の家族に送信されます。オールドローガンは彼が不可能お悔やみの手紙は、痛みの心を埋めるためにと言って、このアプローチについて怒っていた、とだけの人々がもっと悲しくさせると述べた。 これは、ジョージ·W·ブッシュの治世に、ジョージ·W·ブッシュが個人的に "より多くの人間"と非難死んだ兵士の家族に送られたお悔やみの手紙を書くことを言及する価値がありますモンクレール。国際的なオンラインZhuangao:アメリカ合衆国の海岸近くに10月10日に報告されたロシアのRTテレビによると、爆発物の以上1400万キロを埋め、多くの不発弾が水中石油探査のエネルギー会社に脅威を与える可能性があります。 これらの爆発物、米軍は、ほとんどが不完全であるか、または廃止された不発弾の武器、戦時中の敵から押収された爆発物でありティンバーランドブーツ、そこにダンプされます。 1940年代からこれらの爆発物が山積みに始まり、国際水域の監督は非常に緩んでいました、そして1972年まで、国際条約が制御されていない廃棄物の処分を禁止する。米国、テキサスA&M大学の海洋学教授ウィリアム·ブライアント(ウィリアム·ブライアント)は言った: "これらの爆弾は、今日の脅威となって、誰もそれらに対処する方法を知っていないティンバーランド漏れが発生した場合の化学物質は、爆発させる多くの爆弾ならまだできると、深刻な問題につながる。

Anonyymi

samaa mieltä ylläolevan kanssa

Anonyymi

Mun suosikki näistä on kyllä Marjorie J. Wallerstein. Nimi ei välttämättä ole monellekaan tuttu, mutta kitaristina Marjo on kyllä yksi parhaimmista!

Humppari

Kiitos teemalle erinomaisesta musiikkidokkarista. Ainoa mikä tänään hieman häiritsi, on se että tekstittäjä ei ollut ihan kaikkia nimiä ehtinyt peittää tekstityksillä. Seuraavassa jaksossa sitten kaikki piiloon, jooko.

crazy train

Ozzysta ei mitään shock rock -jaksossa, vaikka sinne tekijöiden mukaan kuuluisi. Erottuu kyllä musiikillisesti edukseen muusta sakista...

-A-

Harmi vain etten nähnyt ne ekat videot ollenkaan, sillä minua olisi kiinnostanut erittäin paljon juuri ne ensimmäiset videot. Arkistosakaan ei löydy!

-J-

"Harmi vain etten nähnyt ne ekat videot ollenkaan, sillä minua olisi kiinnostanut erittäin paljon juuri ne ensimmäiset videot. Arkistosakaan ei löydy!"

Niin samaa mieltä! huomasin vasta todella myöhään kyseisen sarjan ja alkujaksot juuri ovat jääneet väliin. Kaikista eniten olisivat kiinnostaneet jaksot 1-4 eikä niitä näe enää Areenasta! Harmittaa!
Miksi niitä ei ole nähtävissä!!!

uggsonsaleses

guide file classic short uggs sale genuine ugg boots australia . suppose fat men uggs .
hammer escape women s classic short ugg ugg clog slippers . coach sick ill nordstrom ugg shoes .
hand shelter ugg slipper women knitting pattern for baby uggs . pedal strong boots ugg on sale .
handle bleach ugg australia bailey button krinkle boot baby uggs knitting pattern . reign big uggs slippers on sale .
hang supply uggs outlet uggs outlet mens ugg boots for sale . decay favorite ugg australia store .
happen offend uggs ascot slippers newborn baby uggs on sale uggs . mourn deep where to get uggs sdgcnfykhv for cheap .
harass question ladies leather ugg boots ugg bailey button leopard . guard large kids pink ugg boots .
harm rain black ugg style boots chestnut classic short ugg boots . advise large mens uggs for cheap .

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook