YLE Teema

 

Mad, muotia Italiasta

Julkaistu keskiviikkona 30.04.2014 0 kommenttia 35 suositusta

tiistai 13.5. klo 17.00

Italialainen muoti on käytänössä edelleen synonyymi sanoille luovuus ja tyyli. Armani, Ferrè, Fiorucci, Missoni, Gucci, Versace ja Prada tulivat samasta osoitteesta ja kukoistivat saman ajan 60-luvulta alkaen. Sitä ennen Milano oli ollut vain tekstiiliteollisuuden ja ompelijoiden kaupunki. Käsi kädessä Milanon muotimaailman kehityksen kanssa kulki naisten tasa-arvotaistelu. Vallankumouksesta tuli pian sosiaalinen trendi ja samalla naiset pääsivät korkeampiin asemiin ja nuorista taidokkaista räätäleistä tuli kuuluisia.

Maddalena Sisto, Voguen, Ellen ja muiden muotilehtien lukijoille MAD, oli kaiken edistyksen silminnäkijänä ja siirsi kaiken piirroksiinsa ja luonnoksiinsa. Hänen jäämistöstään ja päiväkirjoistaan löytyy 12 000 piirrosta ja videota muodista. Muotimaailma rakasti MADin tuotoksia ja erityisesti hänen tapaansa ennustaa muotisuunnittelijoiden luomuksien päätymistä maailmalle.

Lisätietoa ohjelmasta

(MAD: A World of Fashion, Italia, 2010)

Suosittele35 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teeman muotiviikko

Yle Teema sukeltaa syvälle muodin maailmaan - muodin teemaviikko 3.-9.5.

10.5. Teemalauantai: Muoti-ikonit

Teeman muotiviikon päättävässä teemaillassa tutustutaan kahteen oman aikansa tyyli-ikoniin: supermalli Kate Mossiin ja legendaariseen muotitoimittajaan Diana Vreelandiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook