YLE Teema

 

Torstain Kino

Matkalla rakkauteen

Julkaistu maanantaina 12.10.2009 0 kommenttia 186 suositusta

torstai 28.7. klo 21.55

Zeina asuu Dubaissa. Avioeron keskeltä hän lähettää poikansa asumaan siskonsa luo pieneen Kherbet Selemin kylään Etelä-Libanoniin. Muutaman päivän päästä sota puhkeaa maassa. Huolestuneena Zeina lähtee Turkin kautta Libanoniin, mutta ei pääse maahan saarron takia ennen tulitauon alkamista. Beirutissa Zeina tapaa taksikuski Tonyn. Hän on ainoa, joka suostuu ajamaan etelään.

Tony ja Zeina tunnustavat eri uskontoja, mutta vallitsevassa tilanteessa sillä ei ole väliä. Parivaljakko käy läpi pakolaisleirejä ja saapuu lopulta Kherbet Selemiin, joka on raunioina. Zeinan siskon kerrotaan kuolleen ja ranskalaisten toimittajien vieneen Zeinan pojan. Tästä alkaa kadonneen pojan etsintä kuoleman ja tuhon keskeltä.

Ohjaaja Philippe Aractingi oli niin vihainen ja tuskainen oman maansa Libanonin sodasta vuonna 2006, että hän tarttui kameraan vain kymmenen päivää konfliktin alun jälkeen. Ohjaaja palkkasi kaksi näyttelijää ja aloitti elokuvan tekemisen. Vaikka tarina on fiktiota, se sijoittuu kovaan todellisuuteen: muut elokuvassa esiintyvät ihmiset esittävät itseään ja oman elämänsä tilannetta. Elokuva on kuvattu erittäin vaikeissa olosuhteissa sodan repimässä maassa.

Lisätietoa ohjelmasta

Matkalla rakkauteen (Sous les bombes), Libanon/Ranska 2007. O: Philippe Aractingi. K: Philippe Aractingi ja Michel Léviant. N: Nada Abou Farhat ja Georges Khabbaz.

elokuvan kotisivut

Löydä lisää:

sota, Libanon, Lähi-Itä
Suosittele186 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kabulin lapsi

Taksikuski huomaa burkaan pukeutuneen naisen jättäneen vauvansa auton takapenkille. Alkaa äidin etsintä sodan runtelemassa Afganistanissa. Ohjaus Barmak Akram.

Zaina - Atlasvuorten ratsastaja

Marokkoon sijoittuva, sadun ja seikkailun elementtejä yhdistävä elokuva nuoresta tytöstä, joka osallistuu hevoskilpailuun, joka on sallittu vain miehille.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook