YLE Teema

 

Perjantain Kino

Mulholland Drive (K15)

Julkaistu keskiviikkona 23.06.2010 1 kommenttia 256 suositusta

perjantai 21.10. klo 21.50

Mulholland Drive on David Lynchin arvoituksellinen, painajaismainen mestariteos. Tumma kaunotar selviää pahasta auto-onnettomuudesta Los Angelesin Mulholland Drivellä, mutta menettää muistinsa. Harhaillessaan hän tapaa vaalean Bettyn, ja yhdessä he yrittävät selvittää tumman naisen eli "Ritan" mysteeriä. Unelmien kaupungissa mikään ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää. Mikä on unta, mikä pahaa unta, mikä totta?

Pääosia esittävät Naomi Watts ja Laura Herring.

 

Lue lisää:

Mulholland Drive -elokuvan ensi-ilta-arvio: HS 2.8.2002

Vastauksia Mulholland Driven herättämiin kysymyksiin (englanniksi): Salon.com

Lisätietoa ohjelmasta

Mulholland Drive, USA 2001. Ohjaus: David Lynch. Pääosissa: Naomi Watts, Laura Harring ja Justin Theroux .

Suosittele256 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elefanttimies (12)

David Lynchin surumielinen mestariteos sirkusfriikkinä esiintyvästä epämuodostuneesta miehestä viktoriaanisessa Lontoossa. Kauhuelokuvan aineksia sisältävän draaman pääosissa ovat John Hurt, Anthony Hopkins ja Anne Bancroft.

Inland Empire (K15)

David Lynchin surrealistinen psykologinen trilleri kertoo naisnäyttelijästä, joka ihastuu vastanäyttelijäänsä elokuvatuotannossa, jonka yllä leijuu kirous. Pääosassa Laura Dern. 

Kommentit

Kyy

Tuskin maltan odottaa suuren yleisön lynkkausta yhdelle maailman hienoimmista elokuvista. On aina helpompi leimata jokin uusi ja erilainen oudoksi, sekavaksi tai teennäiseksi. Sitä Lynchin Mulholland Drive ei kuitenkaan ole (no joo kenties hieman outo ja sekava). Vaikka juonesta ei ymmärtäisi mitään, on elokuvan tunnelma vertaansa vailla. Ensimmäisellä katselukerralla katsoja pitelee vain tiukasti penkistään kiinni, mutta useamman katsomisen jälkeen voi jo irrotella Lynchin tahdissa. Uutta sisältöä suorastaan pulppuaa elokuvan syövereistä. Suosittelen kaikille suuren elokuvan ystäville.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook