YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Olen aina rakastanut sinua (7)

Julkaistu torstaina 11.07.2013 2 kommenttia 60 suositusta

keskiviikko 7.8. klo 21.45

Olen aina rakastanut sinua on kirjailijana tunnetun Philippe Claudelin esikoisohjaus. Se sai erinomaisen vastaanoton ja toi Claudelille muun muassa Ranskan tärkeimmän elokuvapalkinnon Césarin vuoden 2008 parhaasta debyytistä. Ensi-iltansa nyt Teemalla saavan elokuvan pääosassa nähdään Kristin Scott Thomas.

Mielenkiintoisen polun kulkenut Claudel toimi ensin pitkään opettajana vankiloissa, joissa hän inspiroitui oppilaidensa tarinoista ja kirjoituksista siinä määrin että päätti ryhtyä kirjoittamaan ja myöhemmin tekemään myös elokuvia. Elokuva on etenkin Kristin Scott Thomasin taidonnäytös, mistä on osoituksena muun muassa Euroopan elokuvapalkinto sekä Golden Globe -ehdokkuus.

Kristin Scott Thomasin esittämä Juliette on juuri vapautunut vankilasta. Hän muuttaa siskonsa Léan (Elsa Zylberstein) ja tämän perheen luokse. Sisaret ovat lähes ventovieraita toisilleen, sillä he eivät ole nähneet 15 vuoteen. Léa tietää, mitä hänen siskonsa on tehnyt, mutta asiasta ei puhuta, eikä liioin sen syistä. Vähitellen katsojille selviää, että sisko on tuomittu oman lapsensa murhasta.

Arkielämä tuottaa Juliettelle haasteita, mutta byrokratian ja muistojen keskeltä löytyy myös ymmärrystä ja ihmisiä, kuten ehdonalaisvalvoja, eräs Léan ymmärtäväinen kollega sekä Léan ja tämän miehen kaksi adoptoitua lasta. Juliette alkaa löytää elämästä hyviäkin puolia, eivätkä vaietut salaisuudet enää hallitse jokapäiväistä elämää. Lopulta Léa saa puolivahingossa vihiä siitä, miksi Juliette päätyi ratkaisuunsa.

Lisätietoa ohjelmasta

Olen aina rakastanut sinua (Il y a longtemps que je t'aime), Ranska 2008. O: Philippe Claudel. N: Kristin Scott Thomas, Elsa Zylberstein, Serge Hazanavicius, Laurent Grévill.

Suosittele60 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Varjoja paratiisissa (S)

Aki Kaurismäen työläistrilogian ensimmäinen osa kertoo roskakuskin ja Valintatalon kassan rakkaustarinan. Vähäeleisen mestariteoksen pääosissa ovat Matti Pellonpää ja Kati Outinen.

Työmiehen päiväkirja (12)

Ei yksin leivästä, ei yksin rakkaudesta: Risto Jarvan päätöihin lukeutuva elokuva on arkisilla huolilla ja ristiriidoilla sävytetty hitsaajan ja konttoristin rakkaustarina. Nuorta avioparia esittävät Elina Salo ja Paul Osipow.

Kommentit

nyymi

Elokuvan nimi on varmaankin lainattu tutusta (lasten)laulusta, A la claire fointane.

Il y a longtemps que je t'aime,
Jamais je ne t'oublierai !

Anonyymi

Hienoa, että tämä pääsee edes televisiossa esitettäväksi. Teemalle jälleen kiitokset! Ihana Kristin Scott Thomas jo yksin vetää television ääreen varmasti tänä iltana ja ranskalaistakin aika harvoin meillä esitetään, eli nautinnollinen ilta tiedossa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook