YLE Teema

 

Historiadokumentti

O'Mast - Napolin räätälimestarit

Julkaistu perjantaina 14.02.2014 1 kommenttia 74 suositusta

sunnuntai 11.5. klo 19.15

O’mast on Napolin murretta ja tarkoittaa ”mestari”. Samannimisen dokumentin aiheena on napolilainen räätälintaito. Napolilaisia räätäleitä pidetään lontoolaisten ohella maailman parhaina. Ja napolilaisella puvulla on aivan omintakeinen luonteensa, joka syntyy yksityiskohdista, keveyden mahdollistavasta taitavasta materiaalinkäytöstä sekä rennosta mutta tarkkaan harkitusta leikkauksesta. Kaiken tämän tekee lopulta mahdolliseksi itse kaupunki ja sen kulttuuriperintö.

Lisätietoa ohjelmasta

(O’Mast, Italia 2011) O: Gianluca Migliarotti

Suosittele74 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Minä, Karl Lagerfeld

Muotiluomuksistaan tunnettu Karl Lagerfeld on myös taidokas piirtäjä. Dokumentissa yksityisyydestään tarkka ja persoonallinen suunnittelija kertoo omin sanoin ja piirroksin tarinansa lapsuudesta Pariisin muotihuoneisiin.

Elävä arkisto: Neuvostomuodin huipulla

Glasnostin myötä Neuvostoliiton muoti alkoi uudistua 1980-luvulla, mutta vaatteet pyrittiin vielä pitämään neuvostoihmisen tajuntaan sopivina.

Kommentit

Delilah

Yleisesti, aluksi, tuli ikävä italian kieltä, ja Italiaa itsessään. Jopa tätä Napolin kaupunkia, jossa en ole edes käynyt! Toiseksi, ollapa mies! Tai olisipa minulla mies, kiikuttaisin hänet heti Napoliin puvustettavaksi. Musiikki sopi yllättävästi ohjelmaan, sillä oli oma tarkoituksensa. Nämä miehet ovat jotain sellaista, että ohjelma kertoi mitä he ovat, siksi ei sen enempää tässä. Lisäksi, he ovat yllättävän seksittäitä, kuten italialaiset iäkkäät miehet ovat - koska he ovat iättömiä. Kuten puvun tehnyttä räätäliä täytyy kiittää, kiitän dokumentin tekijöitä, ja siitä, että sain nähdä sen YleAreenassa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook