YLE Teema

 

Ontto kruunu: Rikhard II (16)

Julkaistu perjantaina 15.11.2013 6 kommenttia 81 suositusta

lauantai 7.12. klo 21.00

"Kuolema on perustanut hovin onttoon kehään, joka kiertää kuninkaan ohimoita..."

Shakespearen neljän historiallisen näytelmän kokonaisuuteen perustuva komea suursarja kertoo kolmen peräkkäisen Englannin kuninkaan tarinan. Mitä valta, vallantavoittelu, lahjottavuus ja ahneus tekevät kuninkaan kruunua kantavalle ihmismielelle, vaikka tuo kuninkuus olisi itsensä Jumalan asettama?

Sarjan ensimmäiset kaksi osaa, Rikhard II ja Henrik IV osa I, nähdään lauantaina 7.12. ja sunnuntaina 8.12., osat 3 ja 4 seuraavana viikonloppuna.

Nuori kuningas Rikhard II on korskea itsevaltias, joka asettaa nuoret aatelismiehet kaksintaisteluun pikkuseikan vuoksi sinetöiden samalla myös oman kohtalonsa. Nuorukaiset lähetetään taistelun sijasta maanpakoon, mutta Bolingbroke ei niele nöyryytystä. Kun houkka kuningas vielä anastaa hänen isänsä omaisuuden maksaakseen huikentelevat sotaretkensä, Bolingbroken mitta täyttyy. Aikanaan hän julistaa itsensä kuninkaaksi anastettuaan vallan Rikhardilta.

Nimiosassa nähdään Ben Whishaw, ja kuuluisa Shakespeare-näyttelijä Patrick Stewart esittää valtioviisaan John Gauntin roolin.

Suosittele81 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Ontto kruunu: Henrik IV, I osa (16)

Henrik on koko olemukseltaan kuninkaallinen, ylpeä mutta varautunut kruunupää. Hän uskoo tuovansa rauhan valtakuntaan, mutta saa aikaan vain syvenevän juovan saarta asuttavien aatelissukujen välille.

Shakespeare

Teeman teatterisyksy huipentuu joulukuussa kahden viikon mittaiseen kunnianosoitukseen William Shakespearelle.

Kommentit

Anonyymi

Kai näistä tulee uusinta? Ja milloin?

Anonyymi

Uusintaa kaivattaisiin täälläkin, tai sitten Areenaan. Kiitos kuitenkin Ylelle tämän sarjan näyttämisestä!

Anonyymi

Jaaha. Ei sitten tullut Areenaan? Olisivat vaan saaneet pysyä siinä televisiomaksusysteemissä, kun yleveron hyöty telkkarittomalle näyttää jäävän aika köykäiseksi.

Yle Teema

Hei Anonyymit,
Ontto kruunu ei ole Areenassa, sillä Yle ei saanut sarjaan Areena-oikeuksia. Olemme pahoillamme, mutta emme voi tälle mitään.
Uusinta on kyllä luvassa, mutta ei ihan lähitulevaisuudessa.
Kolmannelle Anonyymille muistutus: kaikki Teeman - niin kuin muidenkin Ylen tv-kanavien - ohjelmat näkyvät kyllä televisiottomillekin netin kautta suoratoistona.
Teemaa voi siis katsella täältä:
http://areena.yle.fi/tv/suora/teema

Anne

Minäkin toivon pikaista uusintaa!

Tätsy

Kiitos tästä sarjasta. Toivon uusintaa, sillä tyttäret eivät voineet katsoa, mutta olisivat rakastaneet/tulevat rakastamaan näitä elokuvia.

Minä nautin suuresti ja kehuskelin heille...

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook