YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Keskiviikon Kino

Paluu (12)

Julkaistu maanantaina 22.07.2013 0 kommenttia 57 suositusta

Teema esittää syyskuussa kolme Andrei Zvjagintsevin elokuvaa.

keskiviikko 4.9. klo 22.30

Venetsian elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut Paluu kertoo veljeksistä tunteiden vuoristoradalla, kun vain valokuvasta tuttu isä tulee ja haluaa pojat mukaansa. Venäläisen Andrei Zvjagintsevin vuonna 2003 ohjaamaa monitulkintaista ja mystistä elokuvaa on luonnehdittu sekä psykologiseksi trilleriksi että road movieksi.

Veljekset Ivan (Ivan Dobronravov) ja Andery (Vladimir Garin) ovat eläneet lapsuutensa ilman isää (Konstantin Lavronenko). Äidin (Natalija Vdovina) ja isoäidin (Galina Popova) kanssa elävät pojat tuntevat isänsä vain kuvana haalistuneella valokuvapaperilla. Eräänä päivänä, täysin odottamatta ja yllättäen, isä palaa kotiin hakemaan poikia matkalle. Ivan ja Andrey ovat aluksi innoissaan kadonneen isänsä paluusta.

Pian kolmikon suhteet kuitenkin mutkistuvat. Isä ottaa takaisin menetettyjä vuosiaan kasvattajana ja ojentaa poikia ankaralla kädellä. Andrey haluaisi lähestyä isäänsä, mutta Ivan kapinoi vastaan. Toisilleen läheisten veljesten suhde joutuu koetukselle. Mitä tapahtuu, kun tunteet myllertävät myrskynä?

Paluun jälkeen esitetään Zvjagintsevin elokuvat Karkotus ja Jelena.

Lisätietoa ohjelmasta

Paluu (Vozvraštšenije), Venäjä 2003. O: Andrei Zvjagintsev N: Ivan Dobronravov, Vladimir Garin, Konstantin Lavronenko, Natalija Vdovina, Galina Popova.

Suosittele57 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Karkotus (S)

Suhteet perheessä joutuvat kovalle koetukselle vaimon paljastaessa tuskallisen salaisuuden. Vuonna 2007 valmistuneen venäläisen elokuvan on ohjannut Andrei Zvjagintsev.

Jelena (16)

Andrei Zvjagintsevin elokuva kuvaa synkkää eloonjäämistaistelua 2010-luvun Moskovassa. Jelena on säyseä vaimo rikkaalle Vladimirille. Vladimirin sairastuttua ujo ja alistuva Jelena tekee impulsiivisen ratkaisun, jolla aikoo turvata aikuisten lastensa tulevaisuuden.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook