YLE Teema

 

Perjantain Kino

Pont-Neufin rakastavaiset (16)

Julkaistu maanantaina 10.03.2014 0 kommenttia 31 suositusta

perjantai 21.3. klo 21.00

Pont-Neufin rakastavaiset on Leos Caraxin upea runollis-mahtipontinen elokuva hullusta rakkaudesta. Pariisin maisemiin ja erityisesti kaupungin vanhimmalle sillalle sijoittuva kahden kulkurin - tulennielijän ja sokeutuvan taiteilijan - rakkaustarina oli valmistuessaan vuonna 1991 Ranskan kaikkien aikojen kalleimpia elokuvia. Pääosia esittävät Juliette Binoche ja Denis Lavant.

Ranskan vallankumouksen 200-vuotisjuhlan suureen ilotulitukseen huipentuva Pont-Neufin rakastavaiset on myös elokuvakerronnaltaan suurta ilotulitusta, kuvan ja äänen juhlaa.

Pont-Neufin rakastavaiset oli Leos Caraxin kolmas ohjaustyö. Denis Lavant näytteli pääosaa myös hänen aiemmissa elokuvissaan Boy Meets Girl ja Levoton veri. Myös Juliette Binoche oli mukana Levottomassa veressä.

Carax on myöhemmin kulkenut omia teitään, kauas valtavirrasta. Hän on Pont-Neufin jälkeen tehnyt vain kaksi pitkää elokuvaa: Pola X (1999), johon musiikin teki toinen outsider-artisti Scott Walker, ja Holy Motors vuonna 2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Pont-Neufin rakastavaiset (Les Amants du Pont Neuf), Ranska 1991. O: Leos Carax. N: Juliette Binoche, Denis Lavant, Klaus-Michael Grüber.

Suosittele31 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

22.3. Teemalauantai: Avaruusmiehiä

Kaksi omaperäistä englantilaista tieteiselokuvaa, yhdistävänä tekijänä avaruuden lisäksi tähtimies David Bowie! Bowie näyttelee pääosaa Nicolas Roegin kulttielokuvassa Mies toisesta maailmasta; modernin scifi-tarinan Kuu ohjasi Bowien poika Duncan Jones.

29.3. Teemalauantai: Murha ja variaatio

Lauantai-illan tuplajännitykseksi esitetään kaksi versiota samasta rikostarinasta: kulttimainetta nauttiva Coenin veljesten esikoiselokuva Blood Simple sekä Kiinan menneisyyteen siirretty, Zhang Yimoun ohjaama Nainen, pyssy ja nuudelipuoti.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook