YLE Teema

 

Kino Suomi

Punahilkka (16)

Julkaistu keskiviikkona 23.09.2009 1 kommenttia 219 suositusta

torstai 4.4. klo 22.00

Kino Suomen nuorisokuvausten sarjan aloittava Punahilkka (1968) on elokuva koulukodista karkaavasta Anjasta. Koulukodin ympäristössä tyttö on varma ja uhmakas, muiden ihailema kovanaama, joka kuitenkin karattuaan joutuu tilanteeseen, jota hän ei pysty hallitsemaan. Vapaa yhteiskunta ei sisällä helposti hahmotettavia muotoja ja sääntöjä, joista voi ottaa tukea ja joita voi kiertää, vaan Anja joutuu suhteuttamaan minuutensa "vapauden" hellään väkivaltaan. Hän yrittää solmia kontakteja nuoreen mekaanikkoon ja keski-ikäiseen lentäjään, mutta ei onnistu saamaan elämästään kunnolla kiinni.

Eija-Elina Bergholmin ja Timo Bergholmin käsikirjoittamassa elokuvassa näyttelevät muun muassa Kristiina Halkola (Anja Halme), Hannu Kahakorpi (Hannu, poikaystävä), Petra Frey (Tarja Nurminen), Lasse Pöysti(Matti, lentäjä), Irma Seikkula (Asuntolan johtajatar), Milja Ahola (Tyttö asuntolassa), Sirppa Sivori-Asp (Niittymaan koulukodin johtajatar), Eila Pehkonen (Opettaja Mäkinen alias "Kana")sekä Pirkko Karppi (Keittäjä).

Suosittele219 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Eedenistä itään (12)

John Steinbeckin klassikkoromaaniin perustuva elokuva isänsä rakkaudesta kilpailevista veljeksistä. Elia Kazanin ohjaaman elokuvan pääosassa nähdään James Dean läpimurtoroolissaan.

Pilvilinna (16)

Sakari Rimmisen ohjaama, vuonna 1970 valmistunut elokuva koululaisten kapinasta sekoittaa fantasian, dokumentaarin ja totuuselokuvan aineksia.

Kommentit

Etsijä

Hei,

Tietääkö kukaan, kuka esittää elokuvassa Punahilkka yrityksen johtajaa, jonka luokse Anja joutuu puhutteluun?

Olen etsinyt tätä henkilöä elokuvan näyttelijä luettelosta, mutta en ole sitä sieltä löytänyt.

-kiitos tiedosta-

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook