YLE Teema

 

Ranskalainen kylä (12)

Julkaistu maanantaina 26.08.2013 62 kommenttia 691 suositusta

Koskettava ja viihdyttävä draamasarja kertoo elämänkohtaloista keski-Ranskassa sijaitsevassa Villeneuven kylässä, jonka asukkaisiin toinen maailmansota jätti jälkensä.

sunnuntai 27.10. klo 17.00

Ranskalaisen kylän pitkään odotettu viides tuotantokausi esitetään Teemalla syksyllä 2013.

17.9. Joséphinen veli Antoine joutuu painumaan maan alle piilopaikkaan, jossa hän tutustuu toiseen karkulaiseen. Chassagnea, uutta pormestaria vastaan tehty isku saa hänet koventamaan otteitaan.

24.9. Liittoutuneiden päivä. Antoine ja Claude pysyttelevät yhä maan alla mutta se alkaa pian vaatia veronsa. Metsässä syntyy kahakka kun kommunistit pysäyttävät saksalaisauton voimakeinoin. Teolla on seurauksia kylälle.

1.10. Johtaja-ainesta. Claude ja Antoine pohtivat liittyäkö vakavissaan vastarintaliikkeeseen puhuttuaan Marien kanssa. Daniel kohtaa Ezéchielin, jota poliisi etsii. Chassange joutuu kärsimään Heinrichin mielivallasta

8.10. Arkirutiineja. Elämä vastarintaliikkeen piilossa on ankeaa, mutta Antoine tekee parhaansa kohottaakseen yleistä mielialaa. Heinrichin käytös on yhä hankalampaa, joten Hortense yrittää haalia keinoja kivunlievitykseen.

15.10. Pidätys. Suzanne ja Marcel ajautuvat eri leireihin. Sarah ja lapset valmistelevat juhlia ja Ezéchiel lähtöä. Danielin apua tarvitaan vastarintaliikkeen piilossa. Se näkyy kauas, että Marguerite ja Lucienne pitävät yhtä.

22.10. Muutto. Josephinen tragedian ja pidätysten jälkeen vastarintaliikkeen on pakko muuttaa majaa. Raymond suunnittelee lähtöä, Antoine suree sisarensa kohtaloa ja Marcel saa rankan tuomion. Myös Danielilla on tukalat paikat.

Voit tehdä verkossa virtuaalisen matkan Villeneuven kylään! (ranskaksi)

Lisätietoa ohjelmasta

Ranskalainen kylä (Un village français)
Pääosissa: Robin Renucci, Audrey Fleurot, Thierry Godard, Nicolas Gob, Nade Dieu, Fabrizio Rongione, Matie Kremer, Patrick Descamps. Käsikirjoitus: Philippe Triboit, Emmanuel Daucé, Frédéric Krivine. Ohjaus: Philippe Triboit, Olivier Guignard.

Tuotanto: Tétra Média, Terego, France 3, Ranska, 2009-2013.

Suosittele691 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Odessan kummisetä (12)

Miša Japontšik, "Odessan kuningas", oli gangsteri ja vallankumouksellinen, joka hallitsi Odessan kaupunkia lyhyen hetken vallankumouksen vuosina. Isaak Babelin novelleihin perustuva draamasarja kertoo hänen ihmeellisestä elämästään.

Kommentit

Mademoiselle

Aivan ihana sarja, television parasta antia. Ranskassa alkavat näyttää jo kolmatta kautta ja päätös neljännestäkin on tehty. Toivottavasti jatkoa seuraa myös Teemalla, kun uusia jaksoa valmistuu. Merci!

Anonyymi

Tämä on siis oikeasti yksi parhaita sarjoja vuosikausiin. KIITOS tämän sarjan hankkimisesta Teemalla, ja lisää saman laista :-)

Rita

Ranskalainen kylä on aivan loistava sarja. Tuskin maltan odottaa taas seuraavaa jaksoa. Odotan erityisellä mielenkiinnolla, kuinka opettajattaren ja saksalaisupseerin "suhde" etenee... Ja olipa mukavaa lukea, että sarjaa on Ranskassa tehty jo useampikin tuotantokausi, toivottavasti jatkoa nähdään Suomessakin!

Lissu

Olen aivan samaa mieltä, poikkeuksellisen hyvä ja laadukas sarja, jonka seuraavaa jaksoa odotan aina innolla. Ohjelmassa on uskottava tyyli ja asiallinen aiheen käsittely. Toivon kovasti, että myös jatkot saadaan Suomeen.

Kiitokset ohjelmasta Teemalle, joka muutoinkin hakkaa monet muut kanavat mennen tullen.

Anonyymi

Yksi parhaimmista sarjoista vuosikausiin! Ihanaa, jos siitä tulee vielä jatkokausiakin.

Anonyymi

Mahtava sarja! Olisi mahtavaa saada tämä sarja DVD:lle.

Isabella

KIITOS tästä hienosta, huolella tehdystä sarjasta! Pikauusinta? Jatko-osia? Toivottavasti!

Erik

Huippu hyvä ja mielenkiintoinen sarja ! Yhdyn täysin edeltäviin kommentteihin laadukkaasta sarjasta. Kyllä YLE taas erottuu muista "hömppä" -kanavista edukseen. Kiitokset YLE Teeman porukalle tästä ! : )

Anonyymi

Viime jakso oli aivan huikean hyvä ja huomaan miettiväni sarjan henkilöitä ja tapahtumia vähän väliä jo jaksojen välilläkin. Peukut ja varpaat pystyyn, että Lucienne päätyy vielä rouvaksi sodanjälkeiseen Düsseldorfiin. Vaikka niinhän siinä tietysti käy, että Kurt komennetaan itärintamalle ja Lucienne surun murtamana (ja raskaana?) taipuu vihille Beriot´n kanssa...

Christine

Olipas pettymys ja ihastus viimeisen osan jälkeen. Viimeinen osa loppui kesken, mutta kun käväisin ranskan tv:n sivuilla näinkin että kausia on tehty lisää. Loistavaa!
Onko tietoa koska 2 kausi esitetään Suomessa? Toivottavasti pian. Ei malttaisi millään odottaa. Ihastuttavan laadukas sarja. Kiitokset Teemalle laadusta!

pettynyt

myös meillä olimme pettyneitä siihen että viimeinen jakso jäi roikkumaan ilmassa. Niin hieno sarja ei voi näin loppua! Koska tulee jatkoosia? Parasta mitä Teemelta lähetetty.

Anis

Täälläkin seurattiin Ranskalaista kylää silmä tarkkana ja pettymys oli iso, kun tarina jäi ihan kesken. Ilahduinkin kovasti lukiessani täältä, että sarjasta on tehty enemmän tuotantokausia. Voi kun saisimme nähdä pian lisää!!!

Anonyymi

Upean Ranskalainen kylä -sarjan loppuminen sai kyyneleet silmiin ja jätti ison loven TV:n ohjelmatarjontaan. Sarja antoi täyttä vastinetta TV-lupamaksulle. Jatko-osat ruutuun ja pian!

YLE Teema

Ilouutisia kaikille sarjan ystäville: jatkoa seuraa!
Olemme esittäneet nyt kaksi tuotantokautta, ja kolmatta kuvataan parhaillaan Ranskassa. Esitämme jatko-osat heti kun saamme. À bientôt!

Ari Suramo

YLE Teema kirjoitti:
Ilouutisia kaikille sarjan ystäville: jatkoa seuraa!
Olemme esittäneet nyt kaksi tuotantokautta, ja kolmatta kuvataan parhaillaan Ranskassa. Esitämme jatko-osat heti kun saamme. À bientôt!

Onko niitä tullut jo kaksi tuotantokautta? Itse olen bongannut vain nyt päättyneen 12-jaksoisen sarjan, vai sisälsikö se kaksi tuotantokautta? Hieno sarja joka tapauksessa, komeaa eurooppalaista tuotantoa!

Aune

Aivan ihana sarja! Kun viimeinen jakso oli ohi, jäi sellainen olo, että eihän tämä voi tähän loppua! Hyvä, että jatko-osia tulossa ja toivottavasti mahdollisimman pian!

Maria

Itse olen miettinyt samaa edellisten tuotantokausien kohdalla: olen katsonut vain 12-osaisen sarjan joka päättyi tällä viikolla, olenko siis nähnyt ensimmäisen ja toisen tuotantokauden vai vaan toisen? Milloin uusinnat tulevat? Onko kellään tietoa mahdollisista (suomenkielisistä) dvd:istä?

Q

Yle Teema näytti käsittääkseni nyt KAKSI ensimmäistä tuotantokautta (12 jaksoa), sillä yhdessä tuotantokaudessa on (vain) kuusi jaksoa! Kuvittelisin, että sarja jatkuu sitten samalla tavalla 12 jakson paketissa, mikä tarkoittaisi sitä, että sarja jatkuisi vasta kun tuo neljäs tuotantokausi on saatu Ranskassa päätökseen. Mene ja tiedä, minä en ainakaan jaksaisi odottaa! Olen täysin koukussa! (Ja luin jostakin, että sarjaa tehtäisiin viisi tuotantokautta?)

Q

Äh, nyt mokasin. Ei kai meidän tarvitse odottaa neljänteen tuotantokauteen, jos Ranskassakin on menossa vasta kolmas...

Maria

Aivan, ajattelinkin että niin se varmaan on, eli 6 jaksoa/tuotantokausi. Toivottavasti ei tarvitse kauaa odotella jatkoa täällä Suomessa. Uusinnat ainakin ovat ihan tervetulleet, kun itselläni jäi muutama jakso väliin sieltä alkupäästä :) Ihana sarja!

Päivi

Hieno juttu, että jatko-osat tulevat jossain vaiheessa ! Sarja on niin laadukas, että adjektiivit loppuvat kesken. Historia tulee ihan iholle. Toki henkilöt ovat luotuja, mutta näin sitä elämää varmaan elettiin miehittäjän puristuksessa. KIITOS TEEMA !
lle

YLE Teema kirjoitti:
Ilouutisia kaikille sarjan ystäville: jatkoa seuraa!
Olemme esittäneet nyt kaksi tuotantokautta, ja kolmatta kuvataan parhaillaan Ranskassa. Esitämme jatko-osat heti kun saamme. À bientôt!

Myöhästynyt

Mitä tapahtui sarjan viimeisessä jaksossa? Olin poissa Tv:n ääreltä vika jakson aikana ja netistäkään en enää päässyt sitä katsomaan. Eritääin mukavaa, että uusia jaksoja tehdään! Ranskalainen kylä sekä Kamomillapiha ovta olleet tosi hyviä sarjoja!

Anonyymi

Onko vielä tietoa milloin jatkoa saadaan tilattua Suomeenkin? Luulisi kolmannen tuotantokauden jo olevan valmis...

Anonyymi

Suuret kiitokset Ranskalainen kylä -sarjan uusinnasta. Odotan myös jo innolla toisen tuotantokauden jaksoja. Harmi, ettei sarjaa voi ostaa DVD:nä, mutta onneksi sen saa edes itse tallennettua.

Anonyymi

Siitä onkin aikaa, että olen saanut seurata TV:stä jotakin oikeasti laadukasta sarjaa. Ranskalainen kylä sitä vastoin tempaisi mukaansa ja on pitänyt otteessaan todella tiiviisti. Missasin sarjan ensimmäisen näytöskerran, mutta nyt onneksi pääsin mukaan. Suurkiitokset siitä, että uusitte sarjan alusta alkaen.

Hansu

Katsoin Ranskalaisen kylän jaksot viime vuonna ja pidin todella paljon. Olenkin jo odotellut koska tulee jatkoa.Uudet jaksot näyttää alkavan 16.3.11. Sarjassa on vaan se jokin !!

Anonyymi

YouTubesta löytyy meille sarjan ystäville ihania videokoosteita mm.
hakusanalla Kurt & Lucienne.

Maija Ankkuri

Yksi parhaista sarjoista, joita televisiossa on nähty. Upeaa, että sarjasta tulee lisäjaksoja. Pelkäsin, että sarja loppuu, mutta täältä keskustelusta huomasin, että se jatkuu taas jossain vaiheessa kolmennen tuotankauden jaksoilla!

Anjuska

Kiitos hienosta sarjasta. Ihanaa että tällaista elämänkuvausta on mahdollista nähdä tv:stä! Paras ikinä!

Jyki

Kiitos Yle tästä hienon hienosta sarja-helmestä, joka on varmaan jäänyt monilta huomaamatta kuten itsellänikin kävi ensimmäisen kauden kohdalla. Sarjasta on suunniteltu 5-vuotista (http://www.richardcotman.com/etnobofin/2011/01/un-village-francais/), joten sarjaan on tulossa jatkoa ja toivottavasti Yle lähettää ne kaikki. Ikävä jäi.

Anita

Kuka tietää, milloin Ranskalainen kylä taas jatkuu Teemalla ?
Sarjassa jäätiin jännittäviin tilanteisiin. Onko jo tiedossa,
milloin se jatkuu uusin jaksoin ?

PS Anita

Mistä ihmeestä sarjoihin löydetään kaikki luontevat lapsinäyttelijät ?
Gustaven roolisuoritus on aivan käsittämättömän upea. Ihmettelen aina
elokuvien ja sarjojen mykistävän hienoja lapsirooleja.

Hansu

Ranskalainen kylä, sarja jäi tosi mielenkiintoiseen kohtaan. Odotan uusia jaksoja. Sarja on ollut hyvä, parhaimmasta päästä. Kaikki jaksot on tullut katsottua. Jos ei jostain syystä ole voinut katsoa, niin näkyy myös netistä.

Kristina

Yhdyn Anitan kysymykseen: Osaako Teema vastata ollaanko seuraavaa tuotantokautta tekemässä jo Ranskassa ja koska se nähdään meillä Suomessa?
Kiitokset kertakaikkiaan loistavasta sarjasta!

YLE Teema

Uusi tuotantokausi on Ranskassa tällä hetkellä kaiketi jälkituotantovaiheessa. Teema esittää uusia jaksoja ensi talvena - tarkempaa aikaa ei vielä ole päätetty, mutta vuoden 2012 puolella ne alkavat.

rampsu

Hyvä sarja, ootellaan vaan tässä, jotta se neljäs kausi starttaa maaliskuun lopulla!

mimu

upea sarja. kerrankin voi katsoa ohjelmaa niin ettei tiedä mitä seuraavissa jaksoissa tapahtuu

Anonyymi

Suomestakin voisi tehdä vastaavan sarjan sotien ajalta.Tai ylipäätään kotimaisia (ja ulkomaisia) historiadraamoja. Tai vaikka esihistoriallisia. Kaipaan myös taas Hovimäkeä, se kestäisi uudelleen katsomisen. Ja Rauta-aika! Uusin Täällä Pohjantähden alla myös olisi huikeaa nähdä teeveessä.

viisikymppinen aikuinen ja nainen

Kiitos Teemalle Laadusta ISOLLA ÄLLÄLLÄ, siis siitä että ohjelmanne eivät ole suunnattu jollekin teiniryhmälle tai pirkkapekkapapparaisille kuten yle ykkösen draamat tuppaavat (kymenlaakson laulu hyi) olla. Tai naikkoskanavien alitasot.

Piivi

Onko jo tiedossa milloin saamme jatkoa tälle loistavalle sarjalle.
Viimeinen jakso jäi niin jännään paikkaan, että olisi tosi sääli jos emme saisi nähdä miten käy näille ihmisille, joihin on niin helppo samaistua. Sarja on tosi harvinaista herkkua!

YLE Teema

Taas ilouutisia sarjan ystäville!
Ranskalaisen kylän neljännen ja viidennen tuotantokauden jaksoille on hankittu esitysoikeudet ensi vuodelle, eli jatkoa seuraa!

Anonyymi

Kiitos, että Ranskalaista kylää nähdään Suomessa jatkossakin!
Toivottavasti Juhannusjuna -ohjelma tehdään ensi vuonnakin, se on niin mukavaa katsottavaa, että ei malta mennä nukkumaankaan.

Antti

Upeaa , että sarja jatkuu ja se nähdään Suomessakin! Kiitos YLE! Tehdäänkö sarjasta dvd-boxia? Milloin uudet jaksot alkavat Teemalla?

Koukussa :)

YLE Teema kirjoitti:
Taas ilouutisia sarjan ystäville!
Ranskalaisen kylän neljännen ja viidennen tuotantokauden jaksoille on hankittu esitysoikeudet ensi vuodelle, eli jatkoa seuraa!

Milloin neljännen kauden jaksot alkavat?
En millään malttaisi odottaa!

Saija

Voisiko tätä sivua päivittää vuodelle 2013. Milloin sarjat uudet jaksot alkavat?

Päivi Väisänen

Samaa kysyn: "Milloin sarja jatkuu?" Voisiko kertoa edes suurinpiirtein mihin vuodenaikaan - ettei vaan jää yhtään jaksoa välistä!

Anonyymi

Eikö tähän oikeasti kukaan viitsi vastata???

Tuuleen huutaja...

HALOO!!! Onko täällä ketään töissä??

Anonyymi

Heh, ihan oikeesti! Näinhän se asiakaspalvelu toimii, vai mitä?

Yle Teema

Anteeksi viipyminen! Meillä kun ei vieläkään ole luvata täsmällistä päivämäärää uusille jaksoille...

Joka tapauksessa sarjan 3. kausi uusitaan kesällä 15.8. alkaen, ja uudet jaksot tulevat sen jälkeen syksyllä.

Lauri Itäkannas
Verkkotoimittaja

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook