YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Rockin klassikkolevyt: Duran Duran / Rio

Julkaistu perjantaina 20.05.2011 4 kommenttia 253 suositusta

maanantai 20.8. klo 21.00

Duran Duran on monille musiikillisesti ja tyylillisesti yhtä kuin 1980-luku. Yhtyeen 30-vuotiseen uraan mahtuu parikymmentä albumia ja kymmeniä hittejä, mutta yksi albumi on ylitse muiden. Vuonna 1982 ilmestyi Duran Duranin toinen albumi Rio, josta tuli valtava menestys ympäri maailmaa. Albumilta lohkaistiin neljä tarttuvaa hittisingleä näyttävine musiikkivideoineen: My Own Way, Hungry Like the Wolf, Save a Prayer ja nimikkokappale Rio.

Riosta tuli koko 1980-lukua leimaava albumi, ja Duran Duran nousi kasaribändien kuninkaaksi. Uusromanttista syntsapoppia soittava bändi sekä näytti että kuulosti hyvältä.

Rockin klassikkolevyt -sarjan vuonna 2010 valmistuneessa jaksossa käsitellään Rion tekovaiheita. Haastateltavina ovat Duran Duranin jäsenet Simon Le Bon, Nick Rhodes, JohnTaylor ja Roger Taylor. Ääneen pääsevät myös legendaarinen musiikkivideo-ohjaaja Russell Mulcahy, yhtyeen entinen manageri Paul Berrow sekä Bob Geldof.

Lisätietoa ohjelmasta

Rockin klassikkolevyt: Duran Duran / Rio (Classic Albums: Duran Duran / Rio), Britannia 2010.

Suosittele253 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rockin klassikkolevyt: Primal Scream

Primal Screamin Screamadelicaa (1991) pidetään yhtenä 1990-luvun parhaista rock-levyistä. Yhtye esitteli uutta tyyliään: indie-rock oli vaihtunut muun muassa rockia, soulia ja acid housea sekoittavaksi omintakeiseksi mutta ajan trendien mukaiseksi tyyliksi.

Leonard Cohen: Bird on a Wire (12)

Tony Palmerin dokumenttielokuva nuoresta trubaduurista maailmankiertueella vuonna 1972. Tuloksena oli harvinaisen intiimi ja paljastava muotokuva taiteilijasta menestyksen ja palvonnan yhtäkkisessä kurimuksessa.

Kommentit

Atro Niiniluoto

Muistan kuunnelleeni bändiä 90-luvun alussa. Kaikkien aikojen suosikkibiisiäni Wild boys ei ole tuolla levyllä, mutta tiedän toki, ettei klassikkokaan synny hetkessä.

jp

...voi herranenaika sentaan, et toi tuntui kauheelta silloin "kunnon rokkarin" korvissa. Aika kultaa muistot, ja nyt Rio ei ole kuin kamalaa kasaria enää, muttei oksettavaa sontaa. Nostalgisia muistoja nostattavaa.

Hans

Kuunnelkaapa poikien (poikia ne on vieläkin) viime vuotinen All You Need Is Now -albumi! 2000-luvun ehkä paras poplevy!

Anonyymi

Luin otsikon "kasarilevyistä kesyimpiä" joka olisikin ollut oikein.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook