YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Populaarimusiikki

Rockin klassikkolevyt: Metallica

Julkaistu maanantaina 21.05.2012 1 kommenttia 181 suositusta

perjantai 31.1. klo 22.35

Rockin klassikkolevyt -sarjan jaksossa on syväluotauksessa heviklassikko Metallica (1991), joka tunnetaan myös nimellä The Black Album. Levyllä ovat mukana muun muassa kappaleet Enter Sandman ja Nothing Else Matters. Levyn syntyvaiheita selvittävät Metallican jäsenet James Hetfield, Lars Ulrich ja Kirk Hammett sekä levyn tuottaja Bob Rock.

Metallicalle Black Album - yhtyeen viides levy - oli uuden tuottajan myötä löytynyt uusi avaus. Thrash-metallilla menestyneen, taiteellisiin erimielisyyksiin juuttuneen yhtyeen soundi keveni, ja tuloksena oli myös suuri kaupallinen menestys. Black Album merkitsi alkujaan marginaalisen musiikinlajin nousua vankasti valtavirtaan.

Classic Albums -sarjan Metallica-jakso valmistui vuonna 2001.

Suosittele181 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rockin klassikkolevyt: Judas Priest

Rockin klassikkolevyjä käsittelevässä sarjassa käsittelyssä on Judas Priestin metallialbumi British Steel, joka ilmestyi vuonna 1980. Levyllä ovat mm. heviklassikot Breaking The Law ja Living After Midnight.

Black Music

Yltäkylläisen runsaiden arkisto- ja musiikkinäytteiden siivittämä suuri kertomus siitä, miten musta musiikki on auttanut afroamerikkalaisia tasa-arvotaistelussa niin puuvillapelloilla kuin Bronxin slummeissa. Dokumenttielokuva on vuodelta 2008.

Kommentit

Atro Niiniluoto

On tuota albumia kuunneltu jo 90-luvun alussa peruskoulussakin. Oma suosikkini on The unforgiven.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook