YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2012

Scaramouche - säilän sankari (12)

Julkaistu maanantaina 12.11.2012 1 kommenttia 77 suositusta

tiistai 25.12. klo 17.10

Ranskan vallankumouksen ajoista kertova värifilmi Scaramouche – säilän sankari kuuluu miekkaseikkailujen aateliin. George Sidneyn vuonna 1952 ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Stewart Granger, Mel Ferrer, Janet Leigh, Eleanor Parker ja Nina Foch.

Säilän sankari on nuori ja salskea Andre, jonka kilpakosijaksi rakkaudessa nousee kuningattaren suosiossa oleva markiisi Noel, Ranskan paras miekkailija. Kaksintaistelussa Noel surmaakin Andren vallankumouksellisen ystävän, kun taas Andre itse joutuu lainsuojattomaksi. Hän liittyy teatteriseurueeseen ja alkaa opetella miekkailun taitoja kostaakseen ystävänsä kuoleman.

Scaramouche – säilän sankari on seikkailuelokuvan ehta klassikko, joka ei petä mistään saumasta. Se on notkeasti kerrottu, vauhdikkaasti etenevä, kauniisti hehkuvissa väreissä kuvattu ja näyttävästi lavastettu sekoitus romanttista seikkailuelokuvaa ja historiallista spektaakkelia. Miekkailujaksot ovat todella nasevasti toteutettuja, ja erityisesti lopun pitkä välienselvittely on jäänyt elokuvahistoriaan yhtenä lajinsa parhaista kohtauksista.

Scaramouche perustuu Rafael Sabatinin romaaniin.

Lisätietoa ohjelmasta

Scaramouche - säilän sankari (Scaramouche), USA 1952. O: George Sidney. N: Stewart Granger, Mel Ferrer, Janet Leigh, Eleanor Parker, Nina Foch.

Suosittele77 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elokuvan päivä

Joulupäivänä Teeman lahjapaketissa on elokuvia aamusta yöhön saakka.

Leijapoika (12)

Khaled Hosseinin romaaniin pohjautuva eeppinen tarina ystävyydestä ja petturuudesta 1970-luvun Kabulissa, ajalta ennen talibaneja ja neuvostomiehitystä. Elokuvan on ohjannut Marc Foster.

Kommentit

Anonyymi

Freddie Mercuryn lempileffa varmaan...... Ainakin kun kuuntelee
Bohemian rapsodya.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook