Silkkitie 30 päivässä
Julkaistu keskiviikkona 09.11.2011 78 kommenttia 487 suositusta
Silkkitie 30 päivässä seuraa kymmenen jakson ajan Ville Haapasalon seikkailuja entisissä neuvostomaissa pitkin muinaista Silkkitien reittiä, Kaukasuksella sijaitsevasta Georgiasta Mongoliaan asti. Ville vierailee myös paikoissa, joista turistioppaat eivät kerro ja joihin turistit eivät tavallisesti pääse. Rämäpäiseen tapaansa Ville kokeilee jälleen kaikkea sitä mitä paikallisetkin. Sarjassa on läsnä vanha Silkkitien kulttuuri reitteinä, tapoina, rakennusten raunioina tai loistoonsa korjattuina moskeijoina.
Jakso 1/10
Hurmaava ja herkullinen Tbilisi
Ville aloittaa 30-päiväisen matkansa Kaukasukselta Georgiasta. Ensimmäisessä jaksossa hän yöpyy pääkaupungissa Tbilisissä, jossa hän käy läpi maan historiaa elokuvatuottaja Pacho Gogoladzen kanssa ja kylpee valokuvaaja Temo Bardizvilin kanssa kylpylässä, joka oli Puškinin lempipaikkoja Georgiassa.
Ville nautiskelee georgialaisen supran eli juhlapöydän antimet alkuruoasta jälkiruokaan, ja vierailee värikkäällä torilla. Isä Maximen luona Ville kohtaa korkeanpaikankammonsa, yrittäessään kiivetä 40 metrisen hiekkakivipaalun päälle rakennettuun luostariin, jonka restaurointi on isä Maximen elämäntyö.
Jakso 2/10
Georgian luostarit ja viinitilat
Ville ajelee pitkin Ison Kaukasuksen Suurta Sotatietä, lumihuippuisissa vuoristomaisemissa. Samaa reittiä pitkin ovat kulkeneet kauppiaat ja sotilaat, silkkitien aikaan. Ville pääsee opettelemaan vuoristolaistanssia, georgialaista kansantanssia, paikalliseen tanssikouluun ja matkustaa Keski-Georgiaan, Uplistsikheen, Silkkitien yhdelle parhaiten säilyneelle kauppapaikalle. Uplistsikhe on laajalle kallioalueelle rakennettu luolakaupunki, joka palveli aikoinaan sekä kaupantekoa, maanpuolustusta että uskonnollisia rituaaleja.
Jakso 3/10
Vuoristoinen Tadžikistan
Ville matkustaa sarjan kolmannessa jaksossa Tadžikistaniin. Hän opettelee dushanbelaisten kiinteistövälittäjien kanssa oikean tee-etiketin. Matka jatkuu lentäen pohjoisen kaupunkiin Khojandiin, joka oli aikoinaan neuvostoeliitin tukikohta. Khojandissa Ville vieraille paikallisessa perheessä ja käy katsomassa Silkkitien aikaista Aleksanteri Suuren linnoitusta. Istaravshanin kaupungista löytyvä perinteiset tiistaimarkkinat, joista Ville ostaa eväitä matkalleen kohti etelää. Päästäkseen Etelä-Tadžikistaniin Villen on ylitettävä Fann-vuoristo, joka tarkoittaa vaarallista nousemista lumisille vuoristoteille 5500 metrin korkeuteen. Pienestä vuoristokylästä, Sarotagista, löytyy Dilovarin perhe, joka majoittaa Villen kotiinsa. Kiitokseksi Ville valmistaa heille perinteisen tadžikistanilaisen ruoan, plovin. Yllätykseksi kylästä löytyy myös sauna!
Jakso 4/10
Ville Haapasalo oppii lammaspaimeneksi
Ville Haapasalo jatkaa matkaansa Tadžikistanissa, kulkien pitkin Silkkitien reittejä. Aamu alkaa aasivaelluksella Iskanderkul-vuoristojärven ympäristössä. Legendaarinen järvi on nimetty Aleksanteri Suuren mukaan. Aleksanteri Suuri taisteli Iskaderkulin rannoilla tappiolliset taistelut sogdilaisia vastaan, ja menetti näille indoeurooppalaisten kielten esikieltä puhuville sotureille kauniin vaimonsa Roxannen. Aleksanteri Suuren hevosen sanotaan myös hukkuneen Iskanderkul-järveen ja kummittelevan sen pinnalla joka vuosi kesäkuun 20. päivänä. Ville matkaa läpi yön Fann-vuoristosta Etelä-Tadžikistaniin. Hän lähtee viettämään päivän lammaspaimenten kanssa. Lampaita paimentaessaan Ville näkee tappavan myrkyllisen hämähäkin ja kuulee paimenilta hurjia tarinoita maan sisällissodasta, joka riehui Neuvostoliiton hajottua vuosina 1991-93.
Tadžikistanin-matkan viimeisenä päivänä Ville palaa maan pääkaupunkiin Dušanbeen. Hän vierailee Dušanben vanhimmassa moskeijassa ja osallistuu sunnimuslimien jumalanpalveluksen. Imaami siunaa Villen matkan. Loppupäivän Ville viettää dušanbelaisessa perheessä, jossa saman katon alla asuu perinteiseen tapaan kolme sukupolvea.
Jakso 5/10
Seikkailu autiomaan läpi Uzbekistanissa
Ville matkaa ensimmäiseksi Urgentšin alueelle Etelä-Uzbekistaniin, Karakalpakistanin lääniin. Ensimmäisen yön hän viettää autiomaassa, jurttakylässä. Aamulla Ville ratsastaa kamelilla Silkkitiellä vaikuttaneen kauppiaan linnanraunioille, jotka ovat yli 2000 vuotta vanhat.
Villen tarkoitus on matkata kuuden päivän aikana Etelä-Uzbekistanista Taškentiin tarunhohtoisten muinaisten kaupunkien läpi. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Hiva, jossa Ville tapaa akrobaattiperheen ja oppii perinteisiä käsitöitä puun työstämisestä keramiikkaan.
Hivasta matkataan 10 tuntia läpi paahtavan Karakorumin autiomaan legendaariseen oppineiden kaupunkiin, Buharaan. Buharassa Ville ihailee tuhannen ja yhden yön maisemia ja päätyy vierailulle pariskunnan luo, joka päättää pistää juhlat pystyyn Villen kunniaksi.
Jakso 6/10
Tarunhohtoinen Samarkand ja Villen hurja koskenlasku
Buharassa Ville pääsee juhlavieraaksi perinteisiin uzbekistanilaisiin häihin ja tutustuu pieneen käsinukkepajaan, jonka omistaja opettaa Villelle kuinka paperimassasta voi tehdä perinteisen uzbekistanilaisen käsinuken. Buhara on kuuluisa islamilaisista medressoista ja oppineistaan. Muiden muassa Shakespeare ja Newton ihailivat Buharan filosofeja ja runoilijoita kuten Avicennaa ja Rudakia.
Buharasta matka jatkuu loistokkaaseen Samarkandiin, jonka itämaiselle arkkitehtuurille ei löydy vertaista. Kaupunki on täynnä Silkkitien aikaisia linnakkeita, medressoja ja moskeijoita. Ville löytää paikallista mämmiä, naururuohoa ja kuivattua jogurttia Samarkandin markkinoilta.
Uzbekistanin matka loppuu Taškentiin, jossa Ville pääsee maistelemaan paikallisia viinejä. Erikoisuus on verta puhdistava viini, jota lähetettiin mm. Tšernobylin uhreille. Viimeinen puristus Uzbekistanissa on pölyt puhdistava koskenlasku, jonka aikana Ville loukkaa toisen polvensa.
Jakso 7/10
Hevospooloa ja shamaaneja Kazakstanissa
Ville Haapasalon neljäs maa Silkkitien pohjoisen reitin varrella on keskiaasialaisittain vauras Kazakstan. Kazakstaniin tutustumisen Ville aloittaa maan entisestä pääkaupungista ja Etelä-Kazakstanin suurimasta kaupungista Almatystä. Ensimmäisenä Ville vierailee paikallisen iskelmäduon, Musicolan luona. He kertovat maansa historiasta, kokkaavat perinteistä Plovia ja esittävät Villen kunniaksi musiikkiaan.
Hevosruoat ovat Kazakstanin perinneruokia ja Ville matkaa lähellä Almatyä sijaitsevalle Medeon ulkoilualueelle, joka sijaitsee Tšimbulak-vuorella. Medeolla on legendaarinen luistelurata, jossa suomalaisetkin ovat tehneet 80-luvulla pikaluistelun maailmanennätyksiä. Medeo on luistelun lisäksi kuuluisa maisemaravintoloistaan, joissa tarjoillaan maan parasta hevosmakkaraa. Ville saa kunnian valmistaa makkaraa eräässä Medeon ravintoloista ja loppuilta vietetään railakkaassa seurueessa syöden hyvin.
Keski-Aasian suosituin urheilulaji on Kokpar, hurja muunnelma hevospoolosta, jossa joukkueet yrittävät kuljettaa maaliin päätöntä vuohen ruhoa. Ville saapuu katselemaan Kazakstanin mestaruusottelua ja haastattelee pelaajia. Erätauolla kilpaillaan hevospainista. Mestaruuden selvittyä Ville pääsee kokeilemaan Kokparia ja jakamaan palkinnot voittajajoukkueelle.
Urguntasin kylästä Ville löytää islamilaisen sufi-samaanin, Derviš Bi Fatiman. Ville pyytää samaania parantamaan Uzbekistanissa kipeytyneen polvensa. Samaani määrää Villen ”energia”-kukkulalle, luolaan rukoilemaan. Luolassa Ville liikuttuu kyyneliin, kun hän rukoillessaan näkee suojelusenkelinsä.
Jakso 8/10
Kazakstanin futuristinen pääkaupunki, Astana
Ville päättää ottaa selvää, miksi Keski-Aasiassa kuu kuvataan makaamassa selällään kuin kulho. Hän tapaa kaksi tähtitieteilijää, jotka vievät hänet Almatyn observatorioon, joka on Kirgisian puolella sijaitseva neuvostoaikainen laitos. Auringon laskeuduttua upeissa lumihuippuisissa maisemissa Ville tarkkailee neuvostoaikaisella kaukoputkella Saturnusta.
Ville lentää Kyzylordaan, josta hänen on tarkoitus jatkaa matkaa kuivuneelle Araljärvelle autokyydillä autiomaan läpi. Matkaan tulee stoppi heti Kyzylordasta ulos päästyä sillä matka-autot hajoavat. Ville päättää jäädä Kyzylordaan ja löytää oppaakseen paikallisen nuoren miehen. Hän käy kalassa Syrdarja-joella, ihailemassa kultaisia ja kristallisia sisustuksia Eteläisen Kazakstanin suurimmassa moskeijassa sekä neuvostoaikaisessa Tivolissa huvittelemassa perinteiseen tapaan.
Aamulla Ville päättää ex tempore suunnata takaisin lentokentälle ja matkata Pohjois-Kazakstaniin maan uuteen pääkaupunkiin Astanaan. Astana rakennettiin pienen kylän päälle kymmenen vuotta sitten ja sen pilvenpiirtäjiin on käytetty tähän mennessä lähes 15 miljardia dollaria. Ville ihmettelee kaupungin arkkitehtuuria ja ahdistuu kiireisessä bisnescityssä. Illalla hän löytää paikallisen huvittelukeskuksen, jossa on merenranta ostoskeskuksen sisällä. Kazakstanin matka päättyy mittavaan luksusillalliseen.
Jakso 9/10
Kaupunkilaisten arki Ulaanbaatarissa Mongoliassa
Ulaanbaatarin päivittäistavaratori Naram Tool on Villen ensimmäinen vierailukohde Mongoliassa. Siellä hän tutustuu paikalliseen torimyyjään ja saa kutsun vierailla myyjän kotona. Ville yllättyy kuinka moderni voikaan olla ulanbatorilainen koti. Vierailulla Ville huomaa seinällä hevosenpääviulun, jota haluaa päästä ehdottomasti kokeilemaan. Seuraavana aamuna hän suuntaa viuluja rakentavan mestarin työpajalle. Ville saa kuulla hevosenpääviulun historiasta ja oppii soittamaan viulua. Villeä mietityttää miksi Tsingis-Kaani oli niin mahtava hallitsija, että pystyi valloittamaan koko Keski-Aasian Kiinasta Itä-Eurooppaan asti. Hän päättää kysellä asiasta kadun kulkijoilta.
Seuraavaksi Ville suuntaa Gandantegchinlenin luostariin, joka on ainoa säilynyt vanha tiibetinbuddhalainen luostari Ulan Batorissa. Komea luostari on pettymys, Ville ei saa luvattua haastattelua munkeilta ja hänet uhataan ryöstää. Ville päättää lähteä etsimään vastausta Tsingis-Kaanin suuruuteen tunnetulta lääkäriltä, joka hoitaa potilaitaan yrtein. Ville saa myös neuvoja Uzbekistanissa hajonneen polvensa hoitoon. Seuraavan päivän Ville viettää Ulan Batorin slummialueella auttamassa paikallista hyväntekeväisyysjärjestöä rakentamaan kodittomalle perheelle talviasuttavan jurtan.
Jakso 10/10
Jurttakyliä ja villihevosia Mongolian maaseudulla
Ville matkaa Mongolian aroille tutustuakseen paimentolaisperheeseen, joka kasvattaa vuohia, hevosia ja kameleita. Hän kokkaa paikallisia lammasnyyttejä perheen emännän kanssa ja pääsee lypsämään vuohia. Isäntä näyttää kuinka villihevonen saadaan kiinni. Ville yöpyy mongolialaisten suosimassa lomanviettopaikassa, jurttakylässä kauniissa jokilaaksossa lähellä Tsingis-Kaanin aikaista pääkaupunkia Karakorumia. Aamulla hän suuntaa legendaariselle luostarialueelle nimeltä Erdena Zuu. Villen onneksi siellä on meneillä koko päivän kestävä jumalanpalvelus ja paikka kuhisee munkkeja. Hän saa vihdoin pienen keskusteluhetken tiibetinbuddhalaisen munkin kanssa kysyäkseen uskonnon vaikutuksesta Tsingis-Kaanin suuruuteen.
Seuraavaksi on vuorossa torilla vierailu, jossa Ville haastaa paikalliset kasipalloa pelaavat miehet peliin. Ville häviää, mutta saa miehistä uusia ystäviä ja he tulevat jurttakylään opettamaan Villelle mongolialaista kurkkulaulantaa. Matkan viimeisenä päivänä Ville haluaa bongata maailman ainoita jäljellä olevia puhdasverisiä villihevosia, takhi-hevosia eli przewalskinhevosia. Niitä ei elä luonnonvaraisina missään muualla kuin Mongoliassa, ja jäljellä on vain 500 hevosta. Suomessa näitä hevosia voi nähdä Korkeasaaressa. Pitkän arovaelluksen jälkeen Ville lopulta näkee kolme pientä laumaa hevosia.
Matka on tullut päätökseensä. Ville kiipeää vuoren harjalle ja kiinnittää viimeisen taivasta symbolisoivan huivin vuoren laella kasvavaan koivuun. Lopuksi hän jättää koko matkan palvelleet kenkänsä kallionkielekkeelle ja suuntaa kohti koti Suomea.
Näytä Silkkitie 30 päivässä suuremmalla kartalla
Lisätietoa ohjelmasta
Silkkitie 30 päovässä. Tuotanto: Aitomedia, 2011.
Löydä lisää:
Ville Haapasalo, Uzbekistan, Ulan Bator, Tbilisi, Tadzhikistan, Silkkitie, Samarkand, Neuvostoliitto, Mongolia, matkailu, Kazakstan, Georgia, Astana, AasiaLähetä linkki
Katso myös...
Jäämeri 30 päivässä
Ville Haapasalo matkustaa taas Venäjällä paikoissa, joihin ei kuka tahansa lähtisi – tai edes pääsisi! Tällä kertaa reitti kulkee 6 000 kilometriä Murmanskista Beringinsalmeen.
Suomensukuiset 30 päivässä
Ville Haapasalo matkustaa Siperiaan etsimään suomalaisuuden juuria.
Kommentit
Loistavaa nähdä taas laadukasta tuotantoa Soramäen omalta pojalta. Ei muuta kuin videot nauhoittamaan. Terveisin, Hollola
eka jakso oli hyvä. toivottavasti taso pitää loppuun asti. Hienoa vaihtelua.
Todella upea sarja. Pitää tiukasti otteessaan koko kolmevarttisen. Juuri tällaisia matka-ohjelmien pitää olla. Näytetään ihmisten tavallista arkea maista, joista katsojalla ei välttämättä etukäteen ole kovin paljon tietoa.
Ville Haapasalon Venäjän "valloitus" 30 päivässä saa näköjään yhtä hyvää ja laadukasta jatkoa, kuten odottaa toki sopikin. Taso vaikuttaa korkealta myös kansainvälisesti vertailtuna ja toivoisikin tälle tuotannolle ehdottomasti laajempaa levitystä, minusta tämä vaikuttaisi olevan parhaita "traveller" -genren ohjelmasarjoja konsanaan koskaan.
Villen oma karisma ja jotenkin sellaisen maailmankansalaisen yhtäältä innostunut ja toisaalta nöyrtyvä ote on mun mielestä se "clue", mikä tekee tästäkin sarjasta korkeatasoisen. Vaikka helppoa ei ole varmaan ollut ja hyvä että sekin suoraan ilmaistaan. Hienoa suomalaista työtä, kiitos Ville ja työryhmä.
kiitos Ville ja YLE!
Olen huomannut, että niin vanhat kuin nuoret eri sosiaalitaustoistaan ovat nauttineet suuresti Villen tavasta tuoda matkakokemukset katsojien huoneisiin. Ei mikään ihme, että Ville on niin suosittu Venäjällä.
Jäämme odottamaan mielenkiinnolla näitä uusia matkakokemuksia ja tarinointia historiallisen Silkkitien varrelta.
Kaikki ne, jotka eivät ehtineet tai huomanneet seurata Villen Venäjän reissusarjaa, niin ottakaa nyt kello 21.00 hyvä ja nauttiva istuma-asento olohuoneessanne ja lähtekää Villen mukaan Silkkitielle YLE Teema-kanavalla. Takaan, että nautitte kuulemastanne ja näkemästänne.
Ihan mahtavaa Ville!
Yli puolensataa valtiota rinkka selässä kolunneena "reissuruunana" löysin tästä ohjelmasta siltikin niin isot fiilikset että lentoja Tbilisiin täällä katsellaan jo.
Venäjän halki-ohjelmasarja oli jo huikea ja näköjään aina vaan paranee.
Rento sekä konstailematon juontotyyli ynnä mielenkiintoiset kohteet tekevät tästä sarjasta kiistatta tämän hetken parhaan matkailuohjelman.
Kiitos ja toivottavasti jatkoa seuraa!
Halpaa MADVENTURES kupiointia ei kai YLE sorru kopiointiin kuten MTV3 tai maikkari mikä ikinä.Ei lähestulkoon yhtä hauska väkisin tehty ja silleen.Koittakaahan siellä ylellä saada Madventureksen pojat teidän leipiin jo rupeaa olemaan katsoja luvut kunnossa.
Höpö höpö. Ei Silkkitiessä ja Madventuressa taida ole juuri muuta yhtymäkohtaa kuin teema. Tosin hyvä sarja Madventureskin on etenkin, kun oli halvalla ja silti huolellisesti tehty.
Silti Madventuresin ostaminen Ylelle vuonna 2012 olisi kovin tylsä veto. Ehkä kymmenen vuotta sitten tilanne olisi ollut toinen.
Ensimmäinen jakso on loistava, Ville hurmaava, konstailematon, hyvä ulosanti ja sydamellinen suhtautuminen paikallisiin ihmisiin, en yhtään ihmettele, että Ville on niin suosittu venäjällä. Hienosti kuvattu, musiikki sopii erinomaisesti, siis kaiken kaikkiaan loistava alkujakso. Näkyyköhän Ranskassa ja Balilla, missä lapseni asuu?
Parhautta!
hyvä oli toinenkin jakso
Tunnistaako joku mikä neuvostobiisi tulee kakkosjaksossa Stalinista puhuttaessa (noin 17min kohdalla)? Kovin on tuttu mutta ei muista!
Todella hyvä sarja!
Venäjän halki 30 päivässä oli jo erinomainen, mutta tämä vaikuttaa jopa vieläkin mielenkiintoisemmalta - ei vähiten Haapasalon takia. Sympaattinen mies, muistuttaa jotenkin nykyään Loiria, hyvällä tavalla totta kai. Jatkakaahan samaan malliin!
Ihana tapaus tuo Ville! Mies on ulkoasultaan kuin sijaamaton vuode, mutta (melkein) aina suu korvissa ja hyvällä tuulella! Olen pienestä pitäen haaveillut että pääsisi noille seuduille; nyt Villen mukana pääsen!
Miksei kolmosjaksoa ole tullu vielä nettiin? :(
Kolmosjakson tekstitykset ei toimi.
miksi ulkomailla ei pääse katsomaan 3. jaksoa? edellinen kun oli katseltavissa :/
Heti pitänee pyytää jo uusintaa tälle sarjalle. 3 jaksosta vasta heräsin. Aivan upea kuten on Teeman ohjemisto muutenkin.
Tosi mukava katsoa näitä, Ville Haapasalo tekee hyvää työtä. Mielenkiintoisia paikkoja ja aitoa seikkailua, näistä voisi maksaa ihan mielellään, jotta olisi budjettia tehdä lisää vastaavia.
Kiitos Ville!
Asiasisältö ihan hyvä, mutta kuvaus, leikkaus ja efekteillä kikkailu turhan rauhatonta. Kesken otoksen zoomataan pikku pätkiä nykäyksittäin. Jalustatkin ovat jääneet näköjään kotiin. Sisällön vuoksi jaksoin katsoa loppuun. Ainekset olisi ollut tehdä taiteellisestikin hieno sarja. Vrt Joanna Lumley Niilillä...
Вилле и съёмочная группа красавцы! Продолжайте еще!
Kiitos Teemalle aivan mahtavasta matkaohjelmasta! Ehdottomasti paras tyydytys matkakuumeiselle, joka on sidottu taloudellisen tilanteen takia kotiin moneksi vuodeksi eteenpäin. Kiitos, kiitos, kiitos!
KIITOS VILLE, -JA YLE!
VILLE ON NIIN AITO!
AIVAN LYÖMÄTÖN MATKAOHJELMA!
Kiitos Ville!
Спасибо Вилле! Я русская, но никогда не была в Таджикистане, наконец то увидела. Это потрясающе. Елена
Minäkin "löysin" tämän ohjelman vasta pari jaksoa sitten:(
Tosi mukava ja hauska ja paljon tietoakin. Ville on ihan mainio matkaopas! Kiitokset lähetetään naapurista Lahdesta:)
VILLE ON NIIN AITO!
AIVAN LYÖMÄTÖN MATKAOHJELMA!
Samaa mieltä!!
Ville Haapasalon Venäjän halki 30 päivässä oli hyvä ohjelma. Tästä Silkkitie 30 päivässä tulee varmasti ainakin yhtä hyvä.
Pohjalta ei kun paranee, yleensä teen kaikenlaisia keittiöhommia, kun netistä katselen ohjelmia aamutuimaan, peppu on pistettävä penkkiin, kun tulee tämä ohjelma, aivan ihana, en voi muuta sanoa, kiitos Ylelle mahtavasta yle-areenasta. Harmi vaan, kun näitä laatusarjoja on niin vähän katsottavissa ulkomailla, jonne taas olen menossa pidemmäksi aikaa lapsen lapsia hoitamaan
Kiitos sarjasta. Ville on Persoona. Muiden "myähäisherännäistenkinkin" iloksi sarja saisi näkyä Areenassa hivnen pidempäänkin kuin viikon, jotta pääsisi aikaisempia osia katsomaan.
Mielestäni ohjelmaa on mukava katsoa, verrattuna muihin matkailuohjelmiin, koska Villen suhtautuminen matkakohteisiin on realistinen. Matkustaminen on kuitenkin melko rankkaakin välillä, kohteet eivät ole aina mukavia.
VILLE ON NIIN AITO!
AIVAN LYÖMÄTÖN MATKAOHJELMA!
Samaa mieltä!!
Totta puhutte!! Kiitos näistä!!
Erittäin antoisa matkailu ohjelma. Olisi kiva jos kuitenkin näkyisi areenalla hieman pidempään.
Muuten leppoisassa ja mielenkiintoisessa ohjelmassa kävi korvaan Villen aavikkoa erämaaksi nimittäminen Silkkitien 5. osassa. Tämä virhe oli tavallinen 50 vuotta sitten.
Olin 80-luvun loppupuolella kiertomatkalla Keski-Aasiassa. Matkani tuolloin oli upea, elämyksiä täynnä. Odotin niin paljon tältä sarjalta. Odotin näkeväni tuttuja paikkoja, eläväni uudelleen kokemani.
Katsoin 4 jaksoa ja osan 5.stä ja sain tarpeekseni. Kyllästyin katselemaan Ville Haapasaloa edestä ja takaa Ville istuu Ville makaa. Ville autossa Ville lentokoneessa taustalla pilviä. Tämä on Villen ohjelma ja Villen ego. Katsojista viis.
moi kaikille. eksyin sattumalta näille sivuille. on mukava lukea teidän kommennttejanne, se piristää synkkää arkea. hauskaa matkaa eteenpäin. nähdään. kiitos kommentoijille. ville haapasalo
moi kaikille. eksyin sattumalta näille sivuille. on mukava lukea teidän kommennttejanne, se piristää synkkää arkea. hauskaa matkaa eteenpäin. nähdään. kiitos kommentoijille. ville haapasalo
Aivan mahtava Ville!!! Olet niin symppis. Kiitos ihanan mukaansatempaavasta matkailuohjelmasta. Jota katsovat myös mm. virolaiset suomen asukit.
Loistava ohjelma!
Haapasalon Villelle terveisiä että älä vaan muuta tyyliäs.
Hiano mies!
tervam
Tosi kiva sarja. Ville on niin hauska ja karismaattinen; miehellä tuntuu olevan iso sydän.
Laatukamaa jälleen. Georgia-jaksoissa sarjan alussa ehkä vähän huomasi, ettei Ville ollut kotikentällään ja ohjelma haki suuntaa mutta myöhemmät jaksot ovat vähintään yhtä hienoja kuin Venäjän Halki -sarjassa. Pidän siitä, että kameramiestä on tuotu entistä enemmän mukaan ja korostettu oikeasti sitä, että matkaa taitetaan pienellä porukalla eikä valmiiksi suunniteltuna ison kuvausryhmän kanssa.
Aiemmalle kommentoijalle, joka dumasi Madventures-"kopiointia" sanoisin, että eiväthän Riku ja Tunnakaan keksineet omaehtoista matkailua turistirysien ulkopuolella ja on nimenomaan hienoa, että saman genren tavaraa saadaan lisää perinteisten hieman tylsien matkailuohjelmien sijaan. Kaiken lisäksi Villellä on ainutlaatuinen suhde Venäjään ja sen vaikutuspiiriin kuuluneisiin maihin ja hän tekee matkaa varmasti aivan täydestä sydämestään eikä vain kopioidakseen toimivaa konseptia.
Kattelen näitä jaksoja täällä Münchenissä. Todella laadukas ohjelma ja matkaaja on mainio. Harmi vaan, että niin kovin moni ohjelma Areenalla jää näkemättä ulkomailla asuessa.
Hyvä sarja! Ville juontaa sarjan niin, että tuntee itsekin olevansa matkalla mukana. Huolella on suunniteltu matka, vaikka yllätyksiä tuntuukin tulevan mukavan usein. Tämä sopii Teemalle kuin nakutettu, paras kanava edellenkin.
Laittakaa Ville reissuuun uudemmankin kerran.
Terveiset Virosta! Oltiin tasa vuosi sitten 16 päivää Usbekistanissa. Tunnelmat ihan samat. Matkustamisen tyyliki oli samanlainen. Samat kaupunkit, nähtävyydet, välillä liian turistimaset. Mutta ihmiset ja maisemat olivat suuremmoisia. Sääli, että näin hyvää ohjelmaa näkevät tässa Virossa vain harvat.
Hämmästyttävä läsnäolon tunne...!!! Villen olemus huokuu jotain,mitä on vaikea sanoin kuvailla...mutta...sisällä,sydämellä !!! KIITOS VILLE !!!
Ville ! Nämä sarjat ovat olleet todella rentouttavaa katseltavaa. On upea nähdä että olet herkkä mies ja et pelkää näyttää liikuttumista kameran edessä. Viimeksi minua herkisti Kazastanin jakso jossa löysit
suojelusenkelisi, kun kyynelehdit miehekkäästi,sait minunkin silmäni
kyynelin. Oli se niin herkkää. =) Toivottavasti olet saanut apua niihin
molempiin asioihin jotka mainitsit parantajanaiselle. Hyvää jatkoa sinulle !! ps. Tietysti toivon että saamme nähdä lisää reissuohjelmia
joissa sinä olet pääosassa. Sinua on tosiaan ilo katsella, ja tiedätkös, se ei ole ollenkaan huono homma, jos suojelusenkeli on muurhainen, sehän on tunnetusti ahkera.
Laittakaa Ville reissuuun uudemmankin kerran.
Juurikin näin. Kun näin hyvää ja korkeaa tasoa olevaa matkailuohjelmaa pystytään Ville Haapasalon & toteuttajatiimin toimesta, suomalaisin voimin ja osaamisella tekemään (nyt jo toista tuotantokautta tavallaan jopa), niin ei kun uutta putkeen. Katsojana oikein toivon jatkoa Villen seikkailuille.
Kun Venäjän halki 30 päivässä oli hyvä, tämä Silkkitie 30 päivässä on jo suorastaan erinomainen ja tosiaan tällaista kehtaisi lähettää mihin tahansa muuallekin maailmalle.
Parasta ohjelmassa on Villen ainutlaatuisen persoonan ja karisman, heittäytymisen ja "otteen", ohella sen todella viitseliäästi toteutettu taustoitus myös historiassa.
Ville ihmettelee, on kiinnostunut, huvittunutkin, mutta realisti, eikä kuitenkaan tuomitseva tai ivallinen.
Huomattavaa ja arvokasta on myös se, miten aivan poikkeuksellisesti verrattuna moniin muihin genren ohjelmiin Ville & tiimi ovat päässeet kautta Silkkitien maiden (jopa valvotuimmissakin oloissa) ja kohteiden esittelemisen lisäksi sisälle kulloisenkin maan ihmisten tavalliseen arkeen ja juhlaan ja heidän tasolleen, olemaan heidän kanssaan ja kuuntelemaan heitä. Tällaista oikeaa ja aitoa läsnäoloa näkee harvoin, jos kohta koskaan, missään. Katsoja tosiaan kokee olevansa Villen mukana ja matkassa - ja oikein odottaa, mitä tapahtuu seuraavaksi. :)
Kertakaikkiaan korkeatasoinen sarja, parasta mitä on nähty ja tällä planeetalla tehty. Kiitos ja jatkoa odotellessa.
Hyvä Ville ja tiimi!Parasta antia, mitä telkusta tällä hetkellä tulee!
Samaa mieltä. Areenassa näkyy ilmeisesti siis vain tuorein jakso. Olen katsonut vain viimeisimmän jakson, ja vanhoja en näköjään siis näe, ennen kuin YLE uusii tämän sarjan...
Oikein hyvä ohjelma, ei krumeluureja. Villen avoimmuus on tärkeä avain moniin asioihin ja paikkoihin (ellutähteyskin välillä hyödyksi). Kuvaus jees vaikka kamera joskus onkin vähän levoton (leikkauskin kai vaikuttaa).
Kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta ohjelmasta! Uusimmassa jaksossa Villeä kyllä veti nenästä kaksi paikallista "tähtitieteilijää". Toivottavasti heille ei mitään maksettu. A) eivät osanneet vastata ihan triviaaliin Villen kysymykseen kuun makaavasta asennosta ja B) Heidän muukin jutustelunsa oli sitä sun tätä eivätkä he vieneet Villeä varsinaisiin kuvissakin näkyviin oikeisiin paikalla olleisiin observatorioihin taivaankantta katsomaan vaan johonkin "rupiseen" omakohtaiseen kaukoputkiviritelmään, jossa Saturnus näkyi samalla tavalla kuin jo 30 kertaa suurentavalla kaukoputkilla. Huhu huh!
Niin siitä kuun makaamisesta. Hyvin yksinkertaistettuna on niin, että kuu kiertää maata keskimäärin päiväntasaajan tasossa. Tämän seurauksena katsottaessa kuuta esim. pohjoisnavalta, katsomme esim. puolikuuta ja sirppejä ikään kuin kuun ratatasoon nähden yläviistosta ja puolikuu ja sirpit näkyvät pystyasennossa. Näin myös Suomessa joka on jo koko lailla pohjoisessa. Katsottaessa kuuta päiväntasaajalla katsomme kuuta kuun ratatason suunnassa, jolloin kuu on päämme yläpuolella ja sen seurauksena puolikuu ja sirpit ovat joko alaispäin veneenä tai ylöspäin kaarena riippuen onko kyse nousevasta tai laskevasta kuusta. Katso esim. oheisesta linkistä: http://www.ilovemedia.es/en/resources/moon_phases.html
Selaa ohjelmia aiheiden mukaan
Selaa ohjelmapaikkoja
Suositelluimmat jutut
SUNNUNTAINA 25.12.2011