YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2013

Tie Roomaan

Julkaistu tiistaina 10.04.2012 17 kommenttia 302 suositusta

perjantai 3.1. klo 15.49

Lahjapaketissa nähtävä Tie Roomaan on Ella Kannisen juontama 9-osainen sarja, jossa tutustutaan Italian historiaan sekä pieniin ja suuriin kulttuuri-ilmiöihin ja tavataan Italiassa asuvia ja vaikuttavia suomalaisia. Matkaa tehdään pitkin vanhaa pyhiinvaellusreittiä Via Francigenaa Alpeilta Roomaan saakka. Sarja on kuvattu keväällä 2010.

Osa 1. Matka alkaa. Ella Kanninen suuntaa talvisilta Alpeilta kohti etelää ja vierailee mm. "Ruusun nimi"- kirjasta tutussa vuoriluostarissa. Mukana matkassa on myös symbolitutkija Liisa Väisänen.

Osa 2. Ella saapuu Torinoon, jossa on vierailulla myös paavi. Huomaako Paavi Ellan vilkutuksen väkijoukosta? Entä millainen on kuuluisien käärinliinojen tarina?

Osa 3. Ella saapuu Genovaan, Kolumbuksen kotikaupunkiin ja yhteen Välimeren merkittävimmistä satamakaupungeista. Yhdessä symbolitutkija Liisa Väisäsen kanssa Ella sukeltaa kaupungin värikkääseen historiaan.

Osa 4. Ella jatkaa Jyrki Sukulan kanssa matkaa Parmaan, parmankinkun ja parmesan-juuston kotikaupunkiin.

Osa 5. Ella saapuu Toscanan rannikolle. Rantalomakausi on alkamassa ja Ella selvittää mm miksi kauneutta ihannoidaan. Vierailullaan Luccan kaupungissa Ella tapaa kuuluisan Luccan noidan sukulaisen.

Osa 6. Ella saapuu San Gimignanoon, vanhan pyhiinvaellusreitin tärkeään pysähdyspaikkaan ja hyvin omalaatuiseen pikkukaupunkiin. Vieraakseen Ella saa legendaarisen italialaisiskelmän tulkin, Kari Tapion. (Sarja on kuvattu vuonna 2010.)

Osa 7. Ella tutustuu Toscanan kuvankauniisiin maisemiin ja vierailee mm Sienassa. Tutustutaan myös suomalaiseen Paula Ahlmaniin, joka on toteuttanut monen haaveen ja ostanut itselleen maatalon Toscanan kukkuloilta.

Osa 8. Matkan määränpää häämöttää. Toscana jää taakse, Ella saapuu Umbriaan ja perehtyy Mika Waltarin jalanjäljillä muinaisiin etruskeihin. Ella vierailee myös kirjailija-toimittaja Pirkko Peltonen Rognonin luona.

Osa 9. Ella saapuu Roomaan, ikuiseen kaupunkiin, jossa hän tapaa taiteilija Hannu Palosuon, birgittalaisluostarin nunnan sisar Marja-Liisan, laulaja Tomi Metsäkedon sekä kirjailija Roberto Savianon.

Löydä lisää:

Italia, Ella Kanninen
Suosittele302 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Italian puutarhoissa

Puutarhasarjoistaan tunnettu Monty Don johdattaa neliosaisessa sarjassa katsojat läpi Italian upeimpien ja tunnetuimpien puutarhojen mm. Roomassa, Firenzessä, Napolissa ja Maggiorejärvellä.

Kommentit

Anonyymi

Tie Roomaan - tosi kiva ohjelma. Ja Ella on niin hyvä! Kiitos Teema! Lisää tällaisia ohjelmia.

Anonyymi

Ihana ohjelma. Olen koukussa ja mieletön ikävä Italiaan, jossa tullut asuttuakin. Lisää Ellaa telkkariin :)

Anonyymi

Rentouttava ohjelma ja todella kivaa katseltavaa. Positiivista myös että osaa puhua italiaa täydellisesti!! Ohjelmaa kiva katsella viinilasillisen kädessä :)

Kimmo

Kiitos Ella Kanniselle fantastisesta ohjelmasta. Ohjelmasta saa niin paljon positiivista energiaa/hyvää mieltä!!! Tietysti on ikävää, että kaikki kiva loppuu aikanaan mutta toivottavasti Ella tekee ohjelmaa Italiasta jatkossakin. Jäämme odottamaan vaikka jotain Italialaiseen ruokaan keskittyvää ohjelmaa. Kiitos Ella ja Teema!

Sääsketkö Rovaniemellä

Jaksossa 5 Eila kyllä unohti, että Pohjois-Suomi on puolet Suomesta. Onko Eila matkaillut koskaan pohjoiseen ? Sanoi italialaiselle matkailuyrittäjälle, että Rovanimelle ei kannata matkustaa, kun on liikaa sääskiä ! Mitä ? Oletko Italian matkailunedistäjä ja Lapin matkailunestäjä ? Eikö Eila lue pohjois-suomalaista mediaa ja eikö tiedä, että täällä on melkoinen hässäkkä ollut pari vuotta sitten, kun hyönteistieteilijä povasi keväällä hirveää sääskikesää? Lomailijathan kuuntelevat tällaisia kommentteja !!!

Kaikella ystävyydellä Olavi Sääskilahti, Rovaniemi

Anonyymi

Kiitos Teemalle ihanasta ohjelmasta! Levollinen, kaunis, positiivinen ohjelma.
Hyvä Ella! Lisää, lisää tällaista.

Hanneloora

Tie Roomaan on mielestäni ohjelmien parhaimmasta päästä. Ella Kanninen on niin miellyttävä esiintyjä. Ohjelmaa on kiva katsella.

Anonyymi

Mahtava sarja! Saa aina hyvälle mielelle! Toivottavasti myös jatkossa tulee vastaavia kotimaisia sarjoja Ylelle..(?)

Katsoja Brysselistä

Todella hyvä ohjelma ja paljolti juuri Ella Kannisen ansiosta. Kiitokset Ellalle erinomaisesta työstä. Hienoa, että ohjelma näkyy myös ulkomailla. Nykyinen esimieheni ja yksi työkavereistani ovat italialaisia ja ohjelma kiinnostaa myös heidänkin vuokseen.

Anonyymi

Ella Kanninen on ihanan luonnollinen toimittaja, välitön ja iloinen ja aito oma itsensä. Lisää hänen ohjelmiaan telkkariin, lisää ohjelmia Italiasta telkkariin! Dolomiiteilta, Lago di Gardalta, Venetsiasta, Veronasta, purjehduksesta, Firenzestä ja Toscanasta, Cinque Terrestä..... koko maa on täynnä paikkoja ja aiheita loputtomiin.

Ama

Kiitos aivan mahtavasta sarjasta! Oli ihana matkata Ellan seurassa Italiassa. Kiitos Ella ja Yle! Ella sopii täydellisesti juuri tällaisen ohjelman juontajaksi. Sarja oli suunniteltu hienosti! Kerrottiin kulttuurista todella monipuolisesti ja tavattiin mielenkiintoisia ihmisiä, esim. Jukka Pakkanen oli huippu ja käynti Gioksen myymälässä. Lisää tällaisia ohjelmia! Kuten edellinen kirjoittajakin on maininnut, niin muualta Italiasta samanlaisia, olisi ihanaa!

GT

Kiitos aivan ihanasta ohjelmasta. Ja kiitokset eritysesti valloittavalle Ellalle. Tämä ohjelma on lievittänyt hiukan ikäväni Italiaan - ja etenkin Roomaan. Arrivederchi Roma!

Kiitos kivasta sarjasta

Viimeisessä jaksossa laulunopettaja puhui mielestäni äänen sijoittamisesta (la postazione di voce), mutta suomennoksessa puhuttiin artikulaatiosta. Pisti silmään, kun käsite esiintyi niin monta kertaa haastattelussa. Kiva, kun oli näin monipuolisia haastatteluja!

Päivi

Loistava ohjelma tuo tie Roomaan ja Ella on ihan mahtava juontaja, pirteä, empaattinen, kielitaitoinen, upea! Kiitos!

Anonyymi

Aivan ihana ohjelma. ♥
Ella on kaunis, luonteva, iloinen ja raikas. Paikkojen ominaispiirteitä osataan valottaa sopivasti. Sivistävää.

Tänään katsomassani jaksossa Ellan vieraana oli Kari Tapio. Itkut tuli, kun ajattelin, miten vähän Kari sen jälkeen eli. Se olikin myös jäähyväiset Kari Tapiolle -jakso.

Kiitos Ylelle!

Sirpa

Ihana ohjelma, jonka mukana pääsi "matkustamaan" Italiassa. Samalla voi testata ja lisätä omaa italiankielen taitoaan. Kiitos Ella ja Yle Teema! Tällaisia ohjelmia tarvitaan lisää. Ja Ella pitäisi palkita ansiokkaista kieli- ja kulttuuriohjelmista, ehdottomasti!

Anonyymi

Ohjelma pahimmasta päästä. Pinnallinen raapaisu kaikesta ja ei mistään...opittiin kyllä että Ella oli raskaana ja saatiin seurata sen turhanpäiväistä shoppailua. Pyhinvaellus on huono tekosyy matkaohjelmalle, jos tätä sellaiseksi voi edes nimittää.
Matkustakaa hyvät ihmiset itse paikanpäälle niin tajuatte mikä ajanhukka tämä ohjelma on.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook