YLE Teema

 

Torstain Kino

Tuntematon nainen (K15)

Julkaistu torstaina 15.10.2009 0 kommenttia 226 suositusta

Millaista on olla äiti, joka on tyttärelleen vieras nainen?

torstai 7.10. klo 21.45

Tuntematon nainen on kuuluisan italialaisohjaaja Giuseppe Tornatoren palkittu psykologinen trilleri ukrainalaisnaisesta Italiassa.

Irene on joutunut Italiassa prostituoiduksi ja paennut. Hän kantaa menneisyytensä raskasta salaisuutta ja yrittää samalla etsiä merkitystä nykyiselle elämälleen.

Irene pysyttelee etäisenä ja tuntemattomana kaikille ja alkaa järjestää elämäänsä kaupungissa. Systemaattisesti toimien, keinoja kaihtamatta, Irene saa paikan nuoren ja varakkaan perheen kotiapulaisena. Ajan myötä hän kiintyy erityisesti perheen pieneen tyttäreen.

Jännittävän trillerin juonikas tarina aukeaa pala palalta, kun Irenen menneisyys alkaa paljastua.

Elokuva voitti vuonna 2007 Euroopan elokuva-akatemian yleisöpalkinnon sekä oli ehdolla parhaasta kuvauksesta, ohjauksesta ja naispääosasta.

Lisätietoa ohjelmasta

Tuntematon nainen (La sconosciuta, Italia 2006). 118 min. Ohjaus: Giuseppe Tornatore. Pääosissa: Xenia Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Margherita Buy ja Clara Dossena.

Suosittele226 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Mulholland Drive (K15)

David Lynchin arvoituksellinen, painajaismainen mestariteos unelmien kaupungista. Tumma kaunotar selviää pahasta auto-onnettomuudesta mutta menettää muistinsa. Mikä on totta, mikä unta? Pystyykö vaalea Betty ratkaisemaan mysteerin?

Morvern Callar (K15)

Nuori nainen postittaa kuolleen poikaystävänsä käsikirjoituksen kustantajalle omissa nimissään ja huomaa kohta olevansa juhlittu esikoiskirjailija. Lynne Ramsayn ohjaaman elokuvan pääosassa on Samantha Morton.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook