YLE Teema

 

Tuntematon sotilas

Julkaistu torstaina 08.09.2011 3 kommenttia 185 suositusta

Torstai 13.10 klo 21.00

Kitkaa ja vääntöä syntyy niin, että kipinöi ja ryskyy. Esitys ei hae rauhaa eikä hyväksyntää, se ei kumartele kuvia eikä soita isänmaallista voitonmarssia.

Tuntemattoman sotilaan maailma on tänään toinen, mutta Väinö Linnan sanoma ei ole muuttunut. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi! Teeman erilainen Tuntematon astuu lähelle ja tähtää kohti. Se tuo ahdistavan sodan koteihin, ettemme unohtaisi.

Tv-versio on ohjaaja Mikko Kuparisen tulkinta Kristian Smedsin Kansallisteatterin lavalle ohjaamasta esityksestä ja oma, tv-katsojille tehty, visuaalinen teoksensa. Ohjelma on osa Teatteri mediana -tutkimusprojektia ja tuotettu yhteistyössä Kansallisteatterin, Tutkivan teatterityön keskuksen ja YLE Teeman kesken.

Onko Smedsin tulkinta "loistava" vai " pyhiä arvoja loukkaava"? Katso ennennäkemättömän mediakohun nostattanut esitys Teemalta ja päättele itse!

Sovitus ja ohjaus Kristian Smeds, TV-ohjaus Mikko Kuparinen, kuvaus Juha Leskelä, ääni Teemu Tanskanen ja Samuli Liikanen ja leikkaus Jussi Kärnä.
Näyttelijät: Henry Hanikka, Jouko Keskinen, Jaakko Kytömaa, Esa-Matti Long, Antti Luusuaniemi, Markku Maalismaa, Johannes Korpijaakko, Meri Nenonen, Jussi Nikkilä, Heikki Pitkänen, Antti Pääkkönen. Kristo Salminen, Timo Tuominen ja Juha Varis.

Ensiesitys Teemalla 2009.

Suosittele185 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Mobile Horror

Mikko Kuparisen Teemalle vuonna 2010 ohjaama tv-elokuva Juha Jokisen menestysnäytelmästä, joka sijoittuu 2000-luvun alun it-huuman vuosiin. Osissa Meri Nenonen, Lari Halme, Samuli Niittymäki ja Pertti Sveholm.

Paperiankkuri (7)

Hanna Brotheruksen ja työryhmän valmistama, turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten kohtaamisia käsittelevä esitys on uusinta vuodelta 2011.

Kommentit

Veikko Antero Mozart

Kenelläkään ei tuntunut olevan lääkitys kohdallaan, mutta siltikään ei jaksanut naurattaa. Ainoa esityksen herättämä oivallus oli: "Eikös tuo yksi rääkyjä ole se Jokeriarvonnan heppu."

V. Linna

Onttoa meuhkaamista. Säälittävää.

Anonyymi

Mahtava esitys! TV-versiota en ole vielä nähnyt kun joka kerta missannut. Seuraavaa uusintaa odotellessa...

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook