YLE Teema

 

Kesäkino

Valehtelija (7)

Julkaistu tiistaina 29.05.2012 0 kommenttia 144 suositusta

Samana iltana myös Klaani ja Jackpot 2

lauantai 7.7. klo 21.00

"Näin ei voi jatkua - yhtä hyvin voisimme tehdä elokuvia." Saatuaan tämän oivalluksen Kaurismäen veljekset ryhtyivät tuumasta toimeen.

Kesäkinon Mika Kaurismäki -illassa nähdään kolme elokuvaa 1980-luvun alkuvuosilta: lyhyet Valehtelija ja Jackpot 2 sekä pitkä draama Klaani - tarina Sammakoitten suvusta (12).

Uusi elokuvasukupolvi teki läpimurtonsa Tampereen elokuvajuhlilla 1981 50-minuuttisella elokuvalla Valehtelija. Kepeä, elokuva- ja kulttuurihistoriaa vapaasti lainaileva elokuva kertoo nuoren miehen vaelluksesta kesäisessä Helsingissä. Mika Kaurismäki ohjasi ja veli Aki Kaurismäki näytteli pääosaa, Ville Alfaa, joka kieltäytyy olemasta hyödyllinen ihminen: hän valehtelee, huijaa, yrittää kirjoittaa ja luulee rakastuvansa.

Valehtelijan käsikirjoittivat Aki Kaurismäki ja Pauli Pentti. Aki Kaurismäen lisäksi tärkeissä rooleissa ovat Pirkko Hämäläinen ja Juuso Hirvikangas. Keikkakatkelmassa esiintyy Juice Leskinen Slam, ja elokuvateatterikohtauksessa kumarretaan esikuvalle, kun valkokankaalla pyörii Jean-Luc Godardin Laittomat. Kuvauspaikkojen joukossa oli myös Linnanmäen vedenneitohalli, joka pian lopetti toimintansa.

Mika Kaurismäki keskustelee Valehtelijasta toimittaja Jukka Kuosmasen kanssa sunnuntaina 8.7. Radio Suomen kesäsarjassa Onnen maalta Erottajalle.

Lisätietoa ohjelmasta

Valehtelija (Suomi 1981) O: Mika Kaurismäki. N: Aki Kaurismäki ja Pirkko Hämäläinen.

Suosittele144 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Klaani - tarina Sammakoitten suvusta (12)

Veijaritarina, sukutarina, rakkaustarina: Mika Kaurismäen elokuva suvusta, jonka kirouksena on taipumus kaikenlaiseen pikkurikollisuuteen. Elokuva perustuu tamperelaisen työläiskirjailijan Tauno Kaukosen romaaniin.

Jackpot 2 (7)

Mika Kaurismäen lyhytelokuva kolmesta nuoresta viettämässä perjantai-iltaa suurkatastrofin jälkeen. Rooleissa Martti Syrjä, Jukka Mikkola ja Tiina Bergström.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook