YLE Teema

 

Yhden tähden hotelli

Julkaistu torstaina 14.02.2013 0 kommenttia 48 suositusta

lauantai 9.3. klo 23.55

Yhden tähden hotelli on dokumenttielokuva muusikko Jorma Kääriäisestä. Hotellista toiseen kiertäminen on yksinäistä työtä, joten kolmen lapsen isällä on aikaa pohtia elämäänsä ja tähteyttään. Keikkamuusikon koti on tien päällä, mies on aina matkalla kohti unelmaansa.

Elokuvan teemat ovat syviä ja elämä on välillä rujoakin, mutta dokumentti on lämmin, humoristinen ja viihdyttävä, aivan kuten Kääriäinenkin. Tuloksena on koskettava matka suomalaisen miehen mielenmaisemaan. Tietysti Yhden tähden hotelli on myös täynnä hienoa, mukaansatempaavaa musiikkia.

Kääriäinen oli legendaarisen Agents-yhtyeen solisti vuodet 1995-2006. Nykyisin hän toimii Riku Niemi Orchestran solistina.

Ari Matikaisen ohjaamaa dokumenttielokuvaa kuvattiin vuosina 2004-2006. Elokuva voitti vuoden 2007 parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon.

 

Dokumentti esitettiin edellisen kerran Teemalla kotimaiselle iskelmälle omistetussa Teemalauantaissa 9.2.2013.

Lisätietoa ohjelmasta

Yhden tähden hotelli, Suomi 2007. Dokumenttielokuva, ohjaus Ari Matikainen. Tuotanto Art Films Production AFP Oy.

Suosittele48 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Iskelmä-Suomi

Iskelmä-Suomi on Rock-Suomen tekijöiden uusi kymmenosainen sarja, joka kertoo iskelmämusiikin avulla suomalaisten salattujen tunteiden historian. Iskelmän historia on suomalaisen mentaliteetin tarina, joka elää meissä kaikissa.

23.3. Teemalauantai: Laulujen Italia

Italiassa kaikki laulavat. Teemaillan avaa maan kuuluisimmista ja rakastetuimmista laulajista ja lauluista kertova dokumentti Italoiskelmän kulta-aika, ja sen päättää John Turturron sensuelli musiikkielokuva Passione - Napolin lauluja.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook