YLE Teema

 

Kino Into

Yön kasvot (K18)

Julkaistu maanantaina 14.06.2010 0 kommenttia 191 suositusta

Shohei Imamuran trilleri ihmishirviön synnystä.

maanantai 20.9. klo 23.00

Shohei Imamuran ohjaama ja Masaru Baban käsikirjoittama trilleri perustuu neljän vuosikymmenen takaisiin tositapahtumiin, jolloin kylmäverinen sarjamurhaaja piti Japania kauhun vallassa 78 päivän ajan. Rikosdraama käynnistyy vuonna 1964 poliisiautojen kuljettaessa kiinni saatua tappajaa Iwao Enokizua (Ken Ogata) kuulusteltavaksi.

Imamura pyrkii hahmottamaan ihmishirviön syntyprosessia tunnustusten ja todistajalausuntojen kautta. Perhe on pakotettu jättämään aiemman asuinpaikkansa katolisen uskonsa vuoksi. Nuorukainen on harhapoluilla jo teini-iän kynnyksellä. Suvun sisäisetkään asiat eivät ole kunnossa: isä on väkivaltainen koirantappaja, ja äidinkin taustat ovat arveluttavat.

Imamura kuvaa Japanin salattua varjopuolta, kauniiden maisemien taakse kätkeytyvää synkkyyttä ja järjetöntä raakuutta. Ohjaajan lähestysmistapa on viileä, jopa lähes dokumenttimaisen objektiivinen. Hän pitää tapahtumiin etäisyyttä ja pysyttelee passiivisena asettumatta kenenkään puolelle.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Fukusha suru wa ware ni ari, Japani 1979, 129 min. K18

Ohjaus: Shohei Imamura. Pääosissa: Ken Ogata ja Mayumi Ogawa.

 

Löydä lisää:

Japani, Shohei Imamura
Suosittele191 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Antaa mennä vaan (K15)

Sotaherrojen valtataistelu johtaa kaaokseen 1860-luvulle sijoittuvassa groteskissa ja nihilistisessä historiakuvauksessa. Ohjaus Shohei Imamura.

Zegen - parittajakeisari (K15)

Shohei Imamuran musta komedia Japanin 1900-luvun alun imperialismista. Sen vertauskuvana on liikemies, joka perustaa bordelliketjun valloitusarmeijoiden tarpeisiin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook