A-studio: Keskusta – takinkääntäjien vahtikoira

Julkaistu tiistaina 03.05.2011 3 176

Puoluesihteeri Timo Laaninen on verrannut vaalien jälkeistä aikaa takinkääntökilpailuihin.

TV1 keskiviikkona 4.5. klo 21.05

YLE Areena

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen arvioi vaalien jälkeen, että Suomessa on alkamassa takinkäännön MM-kisat.

Mestaruusmanttelia sovitettiin jo Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin harteille. Vaan kuinkas sitten kävikään? Soini ilmoitti, ettei Perussuomalaiset tule hyväksymään niin kutsuttua Portugali-pakettia.

Hallitusneuvotteluista näyttää tulevan pitkät ja vaikeat.

 

”Ei edellytyksiä”

Keskustan oma vastaus hallitustunnustelijan Kokoomuksen Jyrki Kataisen kysymyksiin oli lyhyt ja ytimekäs.

"Eduskuntavaalin tuloksen perusteella Keskustan eduskuntaryhmällä ei ole edellytyksiä osallistua kokoomusjohtoisen enemmistöhallituksen muodostamista koskeviin neuvotteluihin. Kysymyskohtien kaksi ja kolme vastausten osalta viittaamme Suomen Keskustan 5. maaliskuuta 2011 julkistetun eduskuntavaalien vaaliohjelman linjauksiin."

Keskusta seuraa hallitusneuvotteluita siis sivusta. Se on kertonut keränneensä muiden puolueiden vaalilupaukset tarkasti talteen ja aikoo nyt tarpeen mukaan niistä muistuttaa. Miltä hallitusneuvottelut näyttävät suurimman oppositiopuolueen vinkkelistä?

Toimittajat Kaj Byman ja Anne Ali-Hokka raportoivat.

 

Suomi, Islam ja ennakkoluulot

Suomalainen Maryam Elo on luopunut kokohunnun käytöstä sen jälkeen kun muiden suomalaisten reaktiot kävivät liian raskaiksi.

"Se on semmosta, että kun sä astut ruokakauppaan ja meet siihen ensimmäiseen siihen hedelmäosastolle , niin jo siinä ihmiset tulee sun ohi ja irvistelee tai rupee jupiseen jotain tosi ilkeetä samalla kun ne valitsee niitä hedelmiä."

Elon mielestä se, että kokohunnut kiellettiin Ranskassa on saanut suomalaisetkin ajattelemaan, että hunnun käyttö on rikos.

Miltä suomalaisten suhtautuminen muslimeihin näyttää suomalaismuslimin silmin? Toimittaja Nina karling tapasi Maryam Elon tämän kotona.

 

Ranskan huntukielto

Toimittaja Marc Helfer tapasi Ranskassa miehen, joka on lähtenyt ristiretkelle hunnunkäyttäjien puolesta.

Rachid Nekaz on tarjoutunut maksamaan kaikki hunnunkäytöstä tulevat sakot.

Mutta miksi hunnunkäyttö kiellettiin ja mistä herra Nekaz saa rahansa sakkojen maksamiseen?

Lähetyksen juontaa Katri Makkonen.

 

Suosittele176 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

keskiviikkona 04.05.2011

Eikös Kepu tässä ole pahin takinkääntäjä? Kiviniemi ajoi pääministerinä ennen vaaleja Portugali-pakettia kiireellä eteenpäin ja heti vaalitappiosta kiukustuneena päättikin estää asian käsittelyn hallituksessa. Kiviniemi toimi Portugali asiassa täysin päinvastaisella tavalla ennen ja jälkeen vaalien. Taitaa Minkki-Marilla olla kääntöturkki.

keskiviikkona 04.05.2011

Jari Salminen osui asian ytimeen: Kepulit ovat hallinneet takinkäännön aina. Ehkä siksi nyt näin kärkkäinä; eivät halua luopua tavaramerkistään tai jakaa käytäntöä muiden kanssa. :)

keskiviikkona 04.05.2011

Niin jos ei ole tarvittavaa enemmistöä eduskunnassa, niin on turha tuoda esitystä käsittelyyn. Sitäpaitsi jos vaali tulos näyttää siltä ettei kansa ole samalla linjalla kepun kanssa niin sanoisin, kiitettävää kansan mielipiteen kuuntelua Kiviniemeltä. Saa nyt sitten vaalien voittajat päättää mitä tehdään ja miten hoidetaan suhteet EU:n suuntaan. Tässä on muitakin neuvotteluja tulossa, niissä vaan määritellään Suomen saamat tuet. Niissä neuvotteluissa meillä sitten onkin vankka tuki Portugalilta.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä