Juttuarkisto » YLE TV1


Yle uudistaa ulkomaantoimintaa ja lisää kirjeenvaihtajia

Yle vahvistaa merkittävästi uutis- ja ajankohtaistoimitustensa ulkomaantoimintaa.

Yle perustaa uutis- ja ajankohtaistoiminnan yhteisen ulkomaantoimituksen, joka tuottaa sekä nopeaa uutisointia että syvempää raportointia uutis- ja ajankohtaisohjelmiin ja Ylen verkkosivuille.

Uudistuksen yhteydessä perustetaan useita uudentyyppisiä kirjeenvaihtajatehtäviä ja siirretään toimituksen työn painopistettä Pasilasta ulkomaille. Toimintamalli muuttuu reagoivammaksi ja liikkuvammaksi.

Yle TV1 Suomen katsotuin tv-kanava

Yle TV1 on edelleen Suomen katsotuin kanava. TV1 keräsi viime vuonna 26 (10+) prosenttia television katseluun käytetystä ajasta.

Kanava on lisännyt katseluosuuttaan, sillä vuonna 2012 TV1 keräsi 24,8 prosenttia television katseluun käytetystä ajasta.

TV1 on nyt jo neljättä vuotta peräkkäin valtakunnan katsotuin televisiokanava. Tätä ennen vuonna 2009 TV1 oli toisella sijalla, ja vuonna 2008 katsotuin tv-kanava.

Yleltä teräväpiirtolaatua – ensimmäisinä tarjolla Yle TV1 ja Yle TV2

Yleisradio tarjoaa tv-kanavansa teräväpiirtomuodossa 28. tammikuuta alkaen. Teräväpiirto- eli HD-muoto on tarjolla kaikille jakeluoperaattoreille samoin ehdoin, ja ne voivat jakaa Ylen HD-muotoisia kanavia omissa verkoissaan. HD-muotoisten kanavien aloittamisen yhteydessä koostekanava Yle HD lopetetaan.

Ravisuora uudistuu

Lähes kaksi vuotta Yle TV2:n lauantai-illassa nähty Ravisuora uudistuu vuoden alussa. Kevätkaudella lauantain ravilähetys tunnetaan nimellä Ravisuoran 16 hevosta ja ohjelman sisältö kokee mittavia uudistuksia. Kanavaksi vaihtuu Yle TV1.

Yle TV1 ja Yle Teema saavat uudet ohjelmapäälliköt

Yle TV1:n uudeksi ohjelmapäälliköksi on valittu Yle Asian dokumenttiohjelmien genretuottaja Pentti Väliahdet ja Yle Teeman ohjelmapäälliköksi tuottaja Marika Kecskeméti Yle Kulttuurista ja viihteestä.

Molempien kanavien ohjelmapäällikkönä tällä hetkellä toimiva Airi Vilhunen siirtyy yhtiöstä eläkkeelle vuoden 2014 alkupuolella.

 

Yle päivitti television HD-jakelulinjaukset

Yle nopeuttaa teräväpiirtoon siirtymistä. Yhtiö pyrkii saamaan kaikki neljä televisiokanavaansa jakeluun teräväpiirtona viimeistään vuoden 2014 alkupuolella. Yle haluaa näin edistää HD-tekniikan käyttöönottoa Suomessa.

"Television kehitys vie kohti laadukkaampaa ja elämyksellisempää kuvaa. Suomalainen yleisö odottaa, että se pääsee nauttimaan tästä kehityksestä", arvioi julkaisujohtaja Ismo Silvo.

 

Yle on arvostetuin mediabrändi Suomessa

Sadan arvostetuimman brändin joukossa on kolme Yle-brändiä: Yle, Yle TV1 ja Yle Teema.

Markkinointi&Mainonta ja Taloustutkimus ovat selvittäneet jälleen, mitä suomalaiset arvostavat. Sadan arvostetuimman brändin joukossa on kolme Yle-brändiä: Yle, Yle TV1 ja Yle Teema.

Ylen tv-kanavat suorana Areenassa

Ylen tv-kanavia voi nyt katsella entistä helpommin ja monipuolisemmin. Kaikki Ylen tv-kanavat, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem ovat nähtävissä suorana Yle Areena -verkkopalvelussa.

Lisää saamenkielisiä uutisia Ylen tv-kanaville ja Yle Areenaan

Yle parantaa merkittävästi saamenkielistä uutispalveluaan. Ensi syksynä Yle aloittaa uuden, kokonaan oman saamenkielisen toimituksen tekemän uutislähetyksen Yle TV1:n iltapäivässä. Yle Ođđasat -lähetys sijoitetaan Ylen pääuutiskanavalle Yle TV1:lle. Lähetysaika on iltapäivällä klo 15.10.

Yle uudistaa uutisten ilmeen

Jatkossa uutisjuontajat kuten Piia Pasanen seisovat uutislähetysten ajan. Kuva: Jyrki Valkama / Yle

Yle uusii kaikkien uutistensa tunnukset, studiot, ilmeet ja äänimaailman. Uusi ilme otetaan käyttöön maanantaina 11. helmikuuta radiossa, televisiossa ja verkossa.

Yle TV1 edelleen Suomen katsotuin kanava

Hakekaa kätilö! on TV1:llä 22.2.2013 alkava sarja, joka kertoo humoristisesti 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden ankarasta elämästä kätilön silmin.

Yle TV1 on Suomen katsotuin televisiokanava. TV1 keräsi viime vuonna 24,8 prosenttia television katseluun käytetystä ajasta.

Ylen ohjelmille viisi Kultaista Venlaa

Yle ohjelmille jaettiin viisi Kultaista Venlaa, joista TV1:n ohjelmat nappasivat kaksi.

Toimittaja Ari Lehikoisen Dokumenttiprojekti: Arvo sai parhaan ajankohtais- ja asiaohjelman Kultaisen Venlan. Arvo-dokumentti esitetään uusintana TV1:llä sunnuntaina 17.2. klo 13.00.

Tekninen vika estää kuulutusten ulosajon pe 23.3.

Tekninen vika estää ohjelmakuulutusten ulosajon TV1-kanavalla perjantaina 23.3.

Ohjelmista kerrotaan alkuillan ja illan aikana trailereilla ja ruutuun ilmestyvillä ohjelmalistoilla. TV1:n ohjelmista saa myös tietoa kanavan nettisivuilta ja tv-oppaasta.

Kuulutukset ajetaan normaalisti ulos jälleen lauantaina 24.3.

 

Kanavien TV1 ja TV2 tekstitysfontti vaihtuu

Kanavat Yle TV1 ja Yle TV2 ottavat uuden tekstitystyypin käyttöön 26.3.

Yle vaihtaa tv-kanavien tekstitystyyppiä paremmin nykyaikaisten televisioiden käyttöön sopivaksi.

Kanavat Yle TV1 ja Yle TV2 ottavat uuden tekstitysfontin käyttöön 26.3. lähtien. Fontin kokoa on saadun palautteen perusteella kasvatettu yhdellä pistekoolla.

YLE TV1 oli katsotuin kanava vuonna 2011

YLE TV1 -kanava on Suomen katsotuin televisiokanava. TV1 keräsi viime vuonna 23,3 prosenttia katseluun käytetystä ajasta.

Toiseksi katsotuin oli MTV3, jonka osuus katselusta oli 21,8 prosenttia ja kolmanneksi katsotuin YLE TV2 16,9 prosentin osuudella.

Ylen kanavat keräsivät yhteensä 44,4 prosenttia katselusta.

Tämä ilmenee Finnpanelin tuoreesta Televisionkatselu Suomessa 2011 -tutkimuksesta.

 

Selaa juttuja asiasanojen mukaanMuualla Yle.fi:ssä