TV1:n ohjelmat | Asia

Ohjelmakortti

Seniori työssä

Seniori työssä on ohjelmasarja suomalaisista, jotka ovat päättäneet jatkaa työuraansa.

Senioreita vetää työelämään muun muassa halu kuulua yhteisöön ja tavata ihmisiä, halu pysyä maailman menossa mukana ja oppia uutta.

Monet haluavat toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja kokeilla yrittäjän ammattia.

Raha tuntuisi olevan syistä pienimpiä, rankaiseehan verottaja työuraansa jatkavaa senioria ja vie tienesteistä suuren osan.

 

Sarjassa ovat esittäytyneet:

 

Ulla Alanko 65 vuotta, Helsinki

Ulla Alanko työskentelee Helsingin kaupungin henkilöstökeskuksessa erityissuunnittelijana. Kiinnostava työ, hyvä työyhteisö ja hyvät työkaverit pitävät Ullan työssä. Hän aikoo jatkaa ainakin 68 ikävuoteen asti.

 

Veikko Virkkunen 70 vuotta, Hyvinkää

Veikko Virkkunen johtaa pientä rakennusalan yritystään Hyvinkäällä ja aikoo jatkaa yrittäjänä toistaiseksi. Syynä on hyvä työyhteisö ja erilaisten ihmisten tapaaminen sekä työn palkitsevuus.

 

Anna Liisa Mikkonen 74 vuotta, Jyväskylä

jäi eläkkeelle 60-vuotiaana kuulontutkijan työstä Keski-Suomen keskussairaalasta. Lyhyen eläkeuran jälkeen hän palasi ammattiinsa. 

 

Riitta Häkkinen 65 vuotta, Jyväskylä

Riitta Häkkinen jäi eläkkeelle Jyväskylän keskussairaalasta sairaanhoitajan toimesta 6 vuotta sitten. Parin kuukauden päästä hän palasi takaisin ja on jatkanut siitä asti sijaisena hektisellä päivystys- ja infektio-osastolla.

 

Martti Sipponen 65 vuotta, Naantali

Martti Sipponen aikoo jatkaa työuraansa Naantalin kaupungin yhteyspäällikkönä 68 ikävuoteen asti. Naantalin ja naapurikuntien kuntaliitos eläkeiän kynnyksellä herätti Sipposessa halun nähdä uusi vaihe Naantalin kehityksessä.

 

Jorma Veistelehto 65 vuotta, Tampere

Jorma Veistelehto työskentelee koneasentajana Metso Mineralsin Tampereen tehtaalla. Hyväkuntoisella koneasentajalla ei ole kiirettä jäädä kotiin kun vaimokin on vielä työelämässä useita vuosia.

 

Raija Lietonen 62 vuotta, Jyväskylä

Sarjan ensimmäisessä jaksossa tutustutaan opettaja Raija Lietoseen, joka aikoo jatkaa työelämässä niin kauan kuin työnantaja – Jyväskylän ammattikorkeakoulu – sallii.

 

Heikki Saresvirta 64 vuotta, Helsinki

Heikki Saresvirta toimi yrittäjänä Pitäjänmäen Essolla Helsingissä ennen kuin jäi yrittäjäeläkkeelle vuonna 2006.

Hän ehti olla eläkkeellä kaksi vuotta, jonka jälkeen hän hakeutui vartiointiyrityksen kursseille ja palasi työelämään, jossa aikoo jatkaa 68-ikävuoteen asti.

 

Heikki Kauhanen 65 vuotta, Rauma

Heikki Kauhanen jäi eläkkeelle viime syksynä Rauman telakalta takanaan 49 vuoden ura raskaissa ulkotöissä. Miksi Kauhanen jaksoi niin pitkään?

 

Eila Roine 79 vuotta, Tampere

Eila Roine on suomalaisille tuttu näyttelijä, joka jatkaa uraansa Tampereella. Eila työeläkkeelle vuonna 1994, mutta jatkoi näyttelijänä saman tien. Teatterimaailmassa asiassa ei tuohon aikaan ollut mitään ihmeellistä.

Eila näyttelee yhä mm. Tampereen Työväen Teatterissa. Hän on myös yksi TV2:n Pikku Kakkosen tädeistä ja lasten suosikki.

 

Kari Karesluoto 64 vuotta, Turku

Kari Karesluoto jäi eläkkeelle 63-vuotiaana Turun kaupunkiliikenne Oy:n bussinkuljettajan työstä vuonna 2009 ja päätti jatkaa bussinkuljettajan työtä saman tien kutsuttavana työntekijänä. Lisäksi hän alkoi ajaa lasten koulukuljetuksia.

Karille sopii vapaus tehdä työtä, ja olla toisinaan myös eläkkeellä.

 

Esa Jaaksi 66 vuotta, Espoo

Esa Jaaksi jäi työeläkkeelle vuonna 2007. Seuraavana vuonna hän aloitti uudessa ammatissa taksinkuljettajana ja ajaa nyt Espoossa poikansa omistamaa taksia. Hän on uraansa tyytyväinen.

Miksi entinen yrittäjä ja insinööri haluaa ajaa taksia sen sijaan, että viettäisi eläkepäiviä?

 

Ritva Marttila 63 vuotta, Sastamala

Ritva Marttila jäi työeläkkeelle röntgenhoitajan ammatista vuonna 2009, mutta jatkoi työssään välittömästi. Vieläkään hän ei ole ottanut sitä viimeistä kuvaansa.

  

Juhani Ilmarinen 65 vuotta, Vantaa

Juhani Ilmarinen on professori, joka on paininut työelämän ja työssä jaksamisen kysymysten kanssa pitkään.

Hän jäi eläkkeelle Työterveyslaitoksen johdosta vuoden 2008 lopussa ja on nykyisin alan konsulttina. Juhani soittaa jazzia, ja nauttii työstään.

 

Raili Lajunen 66 vuotta, Helsinki

Raili Lajunen jäi työeläkkeelle lastenhoitajan ammatista vuonna 2004. Hän jatkoi työtään samassa päiväkodissa välittömästi ja on sekä pidetty että kaivattu työntekijä henkilöstöpulasta kärsivällä alalla. Raili aikoo jatkaa uraansa niin pitkään kuin mahdollista.

 

Markku Järvinen 69 vuotta, Parainen

Markku Järvinen on entinen poliisi, joka jäi yksilölliselle varhennetulle vanhuuseläkkeelle jo vuonna 2000. Samaan aikaan hän jo aloitteli uutta uraa yrittäjänä, entisöi historiallisen kartanon ja vuokraa sitä nyt kokous- ja virkistyskäyttöön yrityksille ja turisteille.

Markku on myös keksijä ja hirvimies. Miksi entinen poliisi jaksaa uudessa roolissaan niin hyvin?

 

Mirja Ruotsila 60 vuotta, Pirkkala

Mirja Ruotsila on kätilö ja luottamushenkilö Tampereen Keskussairaalassa TAYSissa. Hän aikoo jatkaa työelämässä ainakin vuoteen 2012, jolloin Mirja Ruotsila tulee viralliseen 62-vuoden eläkeikään.

Hän viihtyy työssään hyvin ja harkitsee uransa jatkamista ainakin 64 ikävuoteen asti, mahdollisesti pidempään.

 

Keijo Ojanen 67 vuotta, Tampere

Keijo Ojanen on Suomessa harvinaisen ”villin” ketjuista riippumattoman lähikaupan pitäjä. Keijolla on 50 vuoden yrittäjänura takanaan ja hän haluaa yhä jatkaa lähikauppiaana. Vaikka päivät ovat pitkiä ja niitä on yleensä seitsemän viikossa, Keijo nauttii työstään.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Seniori työssä etsii päähenkilöitä 2014 kuvattaviin jaksoihin!

 

Jos olet noin 63-vuotias tai vanhempi ja jatkat työuraasi, tai olet jo jäänyt eläkkeelle ja palannut takaisin työn tai yrittämisen pariin, niin ota yhteyttä!

 

 

15 minuutin henkilödokumentit kertovat suomalaisista – työntekijöistä ja yrittäjistä, jotka ovat syystä tai toisesta pidentäneet työuraansa.

 

 

Sähköposti: risto.majaniemi@cultfiction.fi

Puhelin: +358 405444 261

Nettisivut: www.cultfiction.fi

 

 

 

TV1 tiedottaa
Muualla Yle.fi:ssä