A-studio: Talk – Finnair turbulenssissa

Julkaistu keskiviikkona 02.04.2014 1 4

Lentoyhtiö Finnair on aloittanut massiiviset yt-neuvottelut.

TV1 torstaina 3.4.2014 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 4.4. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Lentoyhtiö Finnair on aloittanut massiiviset yt-neuvottelut. Lähes 700 Finnairin työntekijän ura voi olla vaarassa katketa ulkoistuksiin ja irtisanomisiin, jos aiemmin sovituista 18 miljoonan euron säästöistä ei päästä sopuun. Lentoemäntien ja stuerttien työpaikoista noin joka kolmas on uhattuna.

Tavoitteena on alentaa palkkaa ja lisätä työn määrää. Työehtosopimuksien mukaan Finnairin matkustajahenkilökunnan minimipalkka on noin 200–500 euroa suurempi kuin esimerkiksi Flybe Finlandin kollegoiden.

 

Työntekijät: Jatkuvasti kiristetty

Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtajan mukaan kyse on vuosikausia jatkuneesta työehtojen kiristyksestä. Finnairin mukaan matkustamohenkilökunnasta 1500 on suomalaisia. Suoraan tai alihankkijoiden kautta palkattuja ulkomaalaisia työntekijöitä on kolmisensataa.

Mihin suuntaan sinivalkoiset siivet ovat menossa? Huolestuttaako lentoemäntien ja stuerttien ulkoistaminen?

A-studio: Talkissa vieraina ovat Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho, liikenne- ja kuljetustekniikan professori Jorma Mäntynen, Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtaja Thelma Åkers ja stuertti Petri Kokko.

Keskustelun vetää toimittaja Susanne Päivärinta.

 

Muualla verkossa:

Yle Uutiset: Millä kielellä Finnairin koneessa tulisi palvella?

 

Suosittele4 Suosittelee

Kommentit

torstaina 03.04.2014

Hesari teki vertailun eri lentoyhtiöiden välillä lentohinnoista. Kun sitä katseli, heräsi kysymys, miten halpalentoyhtiöt voivat pärjätä paremmin ? Tietenkin halpalentoyhtiöillä ovat halvemmat työvoimakustannukset kuin Finnairilla, mutta Finnairilla olivat pääsääntöisesti paremmat hinnat kuin muilla yhtiöillä. Tuli mieleen, eikö Finnairin markkinointi ole ajan tasalla. Ilmeisesti halpalentoyhtiöiden brandi on onnistuttu myymään paremmin.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä