A-studio: Talk – Hallitus sote-solmussa

Julkaistu torstaina 21.11.2013 1 3

Hallitus järjestää suomaisten sosiaali- ja terveyspalveluja uuteen malliin.

TV1 torstaina 21.11.2013 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 22.11. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Hallituksella on tällä viikolla näytön paikka. Kykeneekö se tekemään vuosia odotetun päätöksen siitä, miten suomalaisten sosiaalipalvelut ja terveydenhuolto saadaan kuntoon?

Ainakin hallituksella on kova kiire. Ensi viikolla pitäisi olla uudistuksen isot linjat valmiina, ja joulukuussa hallituksen esitys, mutta vielä hiotaan peruskysymyksiä vaikkapa siitä, onko valmisteilla oleva malli perustuslain vastainen.

A-studio: Talkin vieraina kansanedustajat Petteri Orpo (kok.), Jouni Backman (sd.), Juha Rehula (kesk.) ja Arja Juvonen (ps.). Keskustelun vetää Jan Andersson.

 

Suosittele3 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 22.11.2013

A-talkin eiliseen liittyen. Kiitos siitä Laittakaapa joku selvittämään nämä aiheeseen liittyvät himmelit ym rakenteisiin liittyvät asiat. Siten, että asian voi normaali suomalainen Perä-Hikijältä, Helsingin kauppatorille ymmärtää. Miten kustannukset todellisuudessa muodostuisivat, myös verraten nykyiseen tilaa. Ja myös miten on demogratian laita vai onko sitä, kun yhdistetään pienten ja suurten kuntien toiminnat. Nykyisen käsityksen mukaa asukasluvun mukaan määräytyvä alueellinen demokratiahan tarkoitaa, että pienten kuntien edustus ja äänivalta jää aina alakynteen. Näin tapahtuisi vaikka äänimäärät miten kuten suhteellistettaisiinkin. Keskus kunta päättäisi. Yksi ääni, yksi kunta, olisiko siinä jotakin? Puolueet voisivat rakennella omat mallinsa tai joku asiaan perehtynyt asian tuntia voisi olla parempi vaihtoehto. Anettekoon puolueiden sitten kommentoida mitä on tehty ja käsitetty väärin. Siis asiat selväksi selvällä suonenkielellä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä