A-studio: Talk – Pelko rokotteista

Julkaistu keskiviikkona 17.04.2013 38 68

Kymmeniä tuhansia lapsia osallistui kolmivuotiseen rokotetutkimukseen.

TV1 torstaina 18.4. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Yli 47 000 alle kaksivuotiasta suomalaislasta osallistui pneumokokkirokotetutkimukseen vuosina 2009 - 2011. Tutkimuksen toteutti terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) yhteistyössä lastenneuvoloiden, rokotetutkimuskeskuksen ja rokotevalmistaja GlaxoSmithKlinen kanssa.

Nyt rokote on mukana kansallisessa rokotusohjelmassa.

 

Rokote torjuu vaikeita tautimuotoja

Pneumokokkirokotteen on tarkoitus suojata lasta aivokalvontulehduksilta, verenmyrkytykseltä, keuhkokuumeelta ja korvatulehduksilta.

THL:n tietojen mukaan rokote torjuu vaikeita tautimuotoja erittäin tehokkaasti. Mitä lievemmästä taudista on kysymys, sitä alhaisempi on rokotteen antama suoja.

Korvatulehduksien määrää rokote on vähentänyt vain seitsemän prosenttia.

 

Rokotuksia vaadittu keskeytettäväksi

Suomen luontaisterveyden liitto teki huhtikuussa rokotteesta selvityspyynnön. Kansalaisjärjestö vaatii, että pneumokokkirokotukset tulisi keskeyttää kunnes rokotteen hyötyjen on varmistettu olevan sen haittoja suuremmat.

Perusteena järjestö käyttää saamiaan yhteydenottoja, joissa lasten vanhemmat ovat kertoneet lapsillaan pian rokottamisen jälkeen alkaneista vakavista oireista: osalle on puhjennut kuukausia kestäviä infektiokierteitä, toisille vakavampia neurologisia oireita.

 

Mitä vastaa THL?

A-studio: Talkissa aiheesta keskustelevat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen rokoteosaston johtaja Terhi Kilpi, rokotetutkimuskeskuksen johtaja Timo Vesikari, lääkäri-homeopaatti Liisa Sulkakoski ja rokotetutkimukseen osallistuneen pojan isä Mika Illi.

Keskustelun vetää Susanne Päivärinta.

 

Suosittele68 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 17.04.2013

Miksi neuvola ei välitä haittavaikutuksista, eikä kirjaa niitä haittarekisteriin? Eikö haittarekisterin tarkoitus nimenomaan pitäisi olla, että jokainen haitta kirjataan ja tutkitaan syy-yhteys rokotteeseen?

Nimimerkillä: "huolestunut kaikkien vauvojen puolesta"

tiistaina 23.04.2013

THL salaa lääketehtaan tekemää raborttia pneumokokki-rokotteen haitoista.Joku , jolla on moraalia on vuotanut sen nettiin.
haittaivaikutksia on samanlaisia kuin Oliverilla!!! A-talk:ssa tuli ilmi;että ohjelmassa olevien THL:n edustajien vuositulot olivat
huomattavasti kasvaneet pneumokkikokki-tutkimisrokotteen myötä.....?!

keskiviikkona 17.04.2013

Jos rokotteet THL:n mukaan ovat täysin turvallisia ja huolella tutkittuja, miksi haittojen syy-yhteyksiä ei tutkita neuvolan/THL:n puolesta heti ja todisteta vanhemmille sitä, että rokotus ei ole sitä voinut aiheuttaa? Yhä useampi tuttu ja tuntematon äiti kertoo, miten neuvolat eivät mitenkään noteeraa ilmenneitä haittavaikutuksia saatika, että kirjaisivat haittarekisteriin asti.

keskiviikkona 17.04.2013

Voisiko rokotteiden myöhäistämisestä olla mitään apua mihinkään nyt esille tulleeseen ongelmaan? Voiko vauvan immuniteetti/puolustus järjestelmä olla liian kehittymätön tapetuille ja eläville taudin aiheuttajille?

-rokote kriittinen, mutta ei totaalikieltäyjä-

perjantaina 26.04.2013

Mutta meillä Suomessahan juuri pystytään aloittamaan lasten perusrokotukset vähän myöhemmin ja antamaan yksi annos vähemmän kuin suurimmassa osassa Eurooppaa, kun meillä ne taudit on pysyneet poissa kun melkein kaikki on rokotettu. Siksi niillä kaikkein pienimmilläkään vauvoilla joita ei vielä ole ehditty rokottaa ei ole niin paljon mahdollisuuksia saada niitä mistään. Koska siksihän juuri ne pienimmät lapset sen rokotuksen ainakin kaikkein vakavimpia jälkitauteja aiheuttavia pöpjä vastaan tarvitsee kun se puolustusjärjestelmä on vielä sen verran kehittymätön ettei se niitä eläviä ja elimissä lisääntyviä ja taudinaiheutuskykyisiä otuksia kestä. Esmes noi tärkeimmät perus jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-polio-rokotukset ja pneumokokki annetaan Suomessa 3, 5 ja 12 kk ikäisenä mutta tosi monessa maassa 2, 3, 4 ja noin 12 kk iässä. Katsokaa vaikka itse http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/countryprofileresult.cfm. Eihän joku pneumokokki enää yli 2-5-vuotiaille muuten terveille niin usein vakavia verenmyrkytyksiä ja aivokalvontulehduksia aiheuta.

keskiviikkona 17.04.2013

Onko mahdollista, että jo vasta syntyneellä olisi vasta-aineita, immuneettia tms. "poikkeukselllista" puolustus kykyä esim. tuberkuloosia vastaan? Olen kuullut, että suurimmalla osalla olisi jo omassa kehossa puolutus mekanismi joitakin tauteja/bakteereja vastaan, onko tämä totta? Jos tuo on totta edes osittain, niin miksi heitä pitää ollenkaan rokottaa, joilla immuneetti tms. vasta-aineet löytyy omasta takaa?

lauantaina 27.04.2013

Siis. Onhan kaikilla pienoinen yleisimmunitteeti jo syntyessään ja ehkä äidinmaidossa imettynä, ja joidenkin yksittäisten tautien suhteen ehkä jopa äidiltä raskauden aikana saatua vastustuskykyä muutaman kuukauden ajaksi, jos äiti on ne sairastanut tai hänet on ainakin rokotettu. Mutta varsinainen immunitteetti yksittäisiä pöpöjä vastaan kehittyy vasta kun ihminen itse kohtaa niitä pöpöjä. Suurimman osan (satojen tai tuhansien) kanssa opitaan elämään ihan vaan normaalisti hiekkaa syömällä ja nuhakuumeita ja korvatulehduksia sairastelemalla. Mutta jotkut tietyt pöpöt luonnontilassa eli elävinä ja ihmisen elimistössä tehokkaasti lisääntyvinä aiheuttavat niin usein niin vakavia tauteja tai traagisia vammautumisia, että lääketieteen vuosisataisessa historiassa on osoittautunut paremmaksi kohdata ne kaikkein inhottavimmat pöpöt ensin vahvasti heikennettyinä tai tapettuina, tai nykyään usein enää vain pikkiriikkisinä palasina rokotteissa, mikä sekin on osoittautunut riittäväksi että ihminen pystyy vastustuskyvyn ainakin pahimpia kohtaloita vastaan kehittämään. Mutta jos ajattelet että joillakin "poikkeusyksilöillä" olisi joitakin "poikkeuksellisia" vasta-aineita, joita pitäisi, ehkä vielä kansalaisten verorahoilla yrittää testata ennen rokotusta, niin olet kyllä joko satusetä Anderssonin "Ihan oikea prinsessa" joka ei voinut nukkua herneen päällä vaikka oli 12 patjaa välissä tai sitten aivan "ulkoavaruuden eläjä". Tai sitten kuitenkin ihan vaan tavallinen kansalainen, jolla on tämän aihealueen opinnot jääneet vähiin, mutta joka ehkä kuitenkin haluaisi ymmärtää....

keskiviikkona 17.04.2013

Miten rokotesuositukset voivat olla erittäin tarkkaan ja hyvin tutkittuja, jos ne muuttuvat muutaman vuoden välein? (Esim. Calmette oli kaikilla käytössä vain muutaman vuoden, nyt käytössä enää muutamalla tuhannella riskiryhmään kuuluvalla. Mitä hyötyä "hittirokotteesta", joka tulee ja menee yhtä nopeasti on koko kansalle lopulta? Rotavirus rokotteesta ja PVC-rokotteesta on kuultu vain huonoa ympärillä olevilta vanhemmilta yms. Useimmat jättävät kuulemani perusteella tehosteita ottamatta, jolloin suojausteho laskee. Mikä järki on rokotteessa, jos suojausteho laskee kun haittavaikutuksia ilmenee niin,että viimeinen jätetään ottamatta? Varmaa suojaustehoa ei kuitenkaan koskaan voida taata muutenkaan lähelläkään kaikille, ymmärtääkseni? Kuinka monelle voidaan taata rokotteesta varma suoja?

lauantaina 27.04.2013

"Maailma muuttu, Eskoseni" sanoi Aleksis Kivi Nummisuutareissa, ja aika päteväksi aforismiksi on osoittautunut; "Ainoa pysyvä on muutos"..Ainakin tarttuvien tautien esiintyvyys muuttuu nykymaailmassa, jossa ihmiset lentelevät aina vaan eksoottisempiin maailmankolkkiin, ja tuovat - yleensä tietämättään - mukanaan tauteja. Vakiintunutkin tautitilanne muuttuu myös siksi, että mediassa näkyvyyttä saavat "uutiset" laskevat ja nostavat(?) ihmisten halukkuutta ottaa rokotteita. Englannissa hypetettiin aikanaan tuhkarokkorokotteisiin muka liittynyttä autismivaaraa, joka myöhemmin osoittaustui täydeksi huijaukseksi, mutta ihmiset jättivät sen perusteella lapsensa rokottamatta. Nyt siellä sitten riehuu valtaisa tuhkarokkoepidemia ja ihmiset jonottavat tuhkarokkorokotuksia, katokaa vaan niitten mediasta (Suomen mediaahan se ei kiinnosta). Ja tämän takia siellä ruvetaan nyt vaatimaan rokotuksia jopa pakollisiksi, mitä keskustelua en tosiaankaan Suomeen haluaisi.

keskiviikkona 17.04.2013

Saa nähdä poistuvatko uudet (rota ja pcv) rokotteet rokoteohjelmasta vanhempien tms. painostuksesta? Jos näin alkaa käydä useasti ei ole ihme, että varsinkin uusien muutaman vuoden käytössä olleiden rokotteiden tarpeellisuutta aletaan epäillä, jos ne poistuvat yhtä nopeasti kuin tulivatkin ohjelmaan. Rokote ei voi mielestäni olla täydellisesti tutkittu ja todella hyvä asia, jos sen käyttö lopetaan suurimmalla osalla muutaman vuoden käytön jälkeen. Rokote lienee ok silloin, jos sitä on annettu kymmeniä vuosia hyvillä tuloksilla.

keskiviikkona 17.04.2013

Pahoittelut ja voimia niille perheille, joille rokotteista on aiheutunut pieniä tai suuria haittavaikutuksia. "En ikinä antaisi omaa lastani rokotetutkimuksiin, vaikka rokotutan lapseni kyllä myöhäistettynä pitemmän kaavan mukaan taaperoiässä, vanhoilla pitkään käytössä olleilla rokotteilla." Se ei takaa rokotteen onnistumista, mutta itse puhuva lapsi on paras asiantuntija kertomaan mahdollisista kivuista tai haitoista rokotteen jälkeen.

-äiti-

lauantaina 27.04.2013

JUURI NIIN; lasten ja imeväisten suusta sinä kuulet TOTUUDEN

torstaina 18.04.2013

Poistuvatkohan nuokin uudet (rota ja pcv) rokotteet rokoteohjelmasta vanhempien tms. painostuksesta? Jos näin alkaa käydä useasti ei ole ihme, että kaikkien varsinkin uusien muutaman vuoden käytössä olleiden rokotteiden tarpeellisuutta aletaan epäillä, jos ne poistuvat yhtä nopeasti kuin tulivatkin ohjelmaan. Jos rokote todella on tutkittu ja hyväksi havaittu, miksi se poistuu käytöstä, kuten Calmette?

torstaina 18.04.2013

Olkaa vanhemmat silmät ja korvat auki tässä tärkeässä asiassa. Kukaan ei pakota antamaan lastenne elimistöön alumiinia ja elohopeaa yms. Me emme ole antaneet lapsillemme ainuttakaan rokotetta ja on erittäin hyvin pysyneet terveinä. Mm ei yhtäkään ab-kuuria ole tarvinnut syöttää kenellekään heistä. On se vaan niin, et parempi antaa pienen lapsen vastustukyvyn kasvaa rauhassa ilman kemiallisia aineita. Taudit ei tule koskaan loppumaan maailmasta, joten on todella lyhytnäköistä koittaa keksiä vähän joka tautiin rokote, sillä kohta meitä on vastassa tauteja, jotka ovat oikeasti vailla tehokkaita lääkkeitä ja hoitoja. Sen jälkeen ollaan sormi suussa, kun lääketehtaat eivät vaan pysty pysymään tautien perässä. Rokotteiden turvallisuutta/tehoa eivät ole edelleenkään lääketehtaat allekirjoittaneet.

sunnuntaina 21.04.2013

Sama täällä, ei minkäänlaisia rokotteita ja terveempi ollut kuin kaverit. Ei ole tarvinnut syödä koskaan edes AB-kuureja saati särkylääkkeitä. Ihmiset tuntuu olevan aivan lääketehtaiden ja lääkäreiden manipuloitavissa.

lauantaina 27.04.2013

¨Ilmeisesti tuntuu hulppealta ratsastella ilman vähäisintäkään riskin häivää muitten aikaansaamalla laumaimmuniteetilla, vähääkään välittämättä siitä että voit tartuttaa naapurinvauvan, joka ei vielä voi ikänsä takia saada vastustuskykyä omalla rokotteella. Sanon nyt tässä ja suoraan, että ne "vapaamatkustajapaikat" on tarkoitettu vastasyntyneille joilla ei ole ikänsä puolesta vielä mahdoliisuutta saada suojaa muuta kautta ja toiseksi sellaista sairautta potevulle, joiklla on vielä vähän vanhempanakin sairauden takia sama tilanne. Joten jos jollain muulla syyllä ratsastat muitten siivellä, niin nautipa nyt sitten niin kauan kuin voit. Aika pian paljastunee lopullisesti totuus, että jos kaltaisiasi vapaamatkustajiia on yli 5%, niin meillä puhkeaa samalainen tuhkarokkoepidemia kuin tällä hetkellä riehuu Walesissa. Koska YLE puhumattakaan vielä kaupallisemmista kanavista ei näitä Suomessa näe tarpeelliseksi isommin uutisoida, niin katsokaa jos vähäkään osaatte englantia esimerkimiksi http://www.bbc.co.uk/news/health-22276975.

torstaina 18.04.2013

Nyt kun olen lukenut vieran kirjan ja etsinyt tietoa netistä niin en usko et ikinä annan lapsiini noita myrkkyjä enään pistää!!
Ja onhan homeopaattisia rokotteita jos jonkun esim.jäykkäkouristus haluaa.

Ja yllätys mistähän johtuu että rokotetutkimuksia ja tuloksia rahoittavat nimenomaan lääkeyhtiöt jotka myyvät rokotteet...

lauantaina 27.04.2013

Nyt olis parahultainen aika kerätä porukka ja lähteä elämysmatkalle Walesiin hakemaan luomuimmunitteetti.
http://www.bbc.co.uk/news/health-22277186
http://www.guardian.co.uk/uk/2013/apr/18/swansea-measles-cases-exceed-800

torstaina 18.04.2013

Ylen sensuurikoneisto iski jälleen. Laitoin kommenttiosioon tutkimusviitteitä, jotka eivät mairittele rokotteiden puolustelijoita. Yllättäen virallisen propagandan äänitorvi Yle poisti viestit sivuiltaan. Eiköhän A-studion juonikin ole jo selvillä; rokotekriittistä annetaan kuva hörhöistä salaliittoteoreetikoista ja äänessä ovat pääasiassa henkilöt, jotka saavat taloudellista hyötyä rokotteista. Yle on vuosikymmenien ajan piilotellut rokotehaittoja ja valehdellut törkeästi rokotteiden turvallisuudesta ja tehokkuudesta. Luulisi, että Ylelläkin olisi jo huomattu, miten maailmalla rokotekriittisyys leviää. Ennen internetiä ihmiset olivat Ylen kaltaisten "tiedotusvälineiden" varassa, mutta nyt tieto rokotteiden haitoista on alkanut saavuttaa kansalaisia myös täällä rokotteiden luvatussa maassa. Ei siihen paljon auta Ylen ja muiden medioiden sensuuri. Ymmärrän kyllä, että Ylessäkin ollaan huolissaan tulevista oikeudenkäynneistä, joissa myös Yle tulee olemaan syytettynä rikoksistaan. Ja kyllä, kun kyseessä on ihmisten terveys, puhumme törkeistä rikoksista.

lauantaina 27.04.2013

Taitaa niillä jokin aika herkkänahkainen sensuuri tosiaan olla. Minäkin olen yrittänyt muutaman kerran ihan varovaisesti ja kiltisti kritisoida en niinkään yleä vaan mediaa yleisesti siitä kuinka yksipuolisesti ja näkyvästi ja ikäänkuin muka totena tuodaan julkisuuteen ihan löyhiäkin jonkun yksittäisen ihmisen henkilökohtaisia epäilyjä siitä että jokin traaginen tauti olisi rokotteen aiheuttama. Kun taas tosi harvoin esimerkiksi tuodaan esiin vastaavia tragedioita joita epäillään taudin aiheuttamaksi, vaikka esimerkiksi sen taudin voisi jollain käyttäytymisellä tai hoitoa hakemalla taikka nyt sitten vaikka rokotteella ehkäistä. Englannissahan nyt syytetään aika suoraa mediaa siellä riehuvasta tuhkarokkoepidemiasta, kun se levitteli näkyvästi ja totena sitä pelkoa että tuhkarokkorokote muka aiheuttaisi autismia, eikä vastaavasti antanut juurikaan näkyvyyttä asiantuntijoille jotka halusivat kertoa mitä lääketiede tietää asiasta. Sitähän ei tietenkään vielä silloin tiedetty että se koko autismijuttu oli väärennös, mutta joka tapauksessa vain yhden lääkärin yhden pienenpienen tutkimuksen perusteella esittämä väittämä ja se kerrottiiin kansalle totuutena. No rokotuskattasuushan sitten romahti ja nyt on huomattu että selvästi eniten siellä missä paikallislehti sitä pelkoa eniten hypetti.

torstaina 18.04.2013

Poikani on saanut kaikista pakollisista rokotteista kuumeen vaikka sanottiin ettei rokotteista tule kuumetta.

perjantaina 19.04.2013

Mitkä ovat mielestäsi pakollisia rokotteita Suomessa? En tiiä yhtäkään. Hirveesti toki painostetaan, varsinki sos-ja terv-huollon väestöä, mutta omalla vastuulla joka piikki kuitenkin otetaan.

lauantaina 27.04.2013

Ei ole pakollisia rokotteita Suomessa kun porukka on aika hyvin koulutettua ja senverran luonnonläheistä ja jalat maassa että on ymmärtänyt että luonnon kanssa ei ole leikkimistä. Suuressa osassa Eurooppaa ja USA:ssa ne on pakollisia esim sillälailla että ei pääse kouluun tartuttamaan muita tai saa sakkoja tai ainakin joutuu esittään pitkät sepustukset vakaumuksestaan ellei ota rokotetta. Englannissa ihmiset uskoivat männävuosina perättömiksi paljastuineisiin huhuihin että tuhkarokkorokote muka aiheuttaa autismia ja jättivät sankoin joukoin tuhkarokkorokotukset väliin ja nyt kun siellä riehuu tuhkarokkoepidemia niin siellä käydään vakavaa keskustelua siitä pitäisikö rokotukset tehdä pakollisiksi. Minä en sellaista keskustelua Suomeen haluaisi joten jos nyt kamalasti pelkäätte rokotuksia niin laittakaa pää puskaan älkääkä ottako mutta älkää lietsoko hysteriaa. Ihmiset on nykyäään niin helposti netin ja meedioitten vietävissä.

lauantaina 27.04.2013

Sinulle on kyllä sitten sanottu tai olet ymmärtänyt väärin. Elimistö reagoi rokotteeseen vähän samalla tavalla kuin tautiin ja alkaa muodostaa sille vastareaktiota melkein samalla lailla kuin taudillekin ja kyllä siihen aika usein väistämättä kuuluu kuume ja huono olo ja itkuisuus ja väsymys tai levottomuus ja kipu ja punoitus siinä kohdassa mihin aine pistettiin. Mutta elimistö yleensä viimeistään päivässä parissa huomaa että eihän se oikea pöpö ollutkaan vaan heikennetty tai tapettu otus tai nykyään useimmiten vain pieni palanen sitä ja rauhoittuu. Eli nuo tavalliset rokotusoireet kuuluu siihen vaikutusmekanismiin, vaikka niitä ei läheskään aina tulekaan niinkuin ei flunssaankaan aina liity kuumetta. Mutta sellainen muistijälki jää että kun sama pöpö sitten elävänä ja ärhäkkänä yrittää tunkeutua elimistöön ja alkaa lisääntyä siellä ja hajottaa ihmisen soluja niin niitä vasta-aineita onkin heti valmiina tai niitä pystytään tuottamaan äkkiä niin iso määrä että se pöpö saadaan nujerrettua ennenkuin se ehtii pahasti lisääntyä ja tehdä tuhojaan.

torstaina 18.04.2013

Olisikohan niin, että lääkeyhtiöt lobbaavat erittäin voimakkaasti uusien ja taas uusien puolesta. Raha ratkaisee ja pikkulapset ovat koekaniineina. Miten kävikään, kun jotkut onnettomat saivat rokotteesta narkolepsian. Ai niin, lääkärit ovat lääkeyhtiöiden kavereita.

torstaina 18.04.2013

-tietenkäään ei tule haittavaikutuksia virallisesti noteerattua, jos epäilyjä ei edes kirjata mihinkään

torstaina 18.04.2013

Niin tutkija ja rahoittaja sama lääkejätti, joka valjastanut lääkärit kentälle 'myymään' lääkkeitä ja rokotteita Kilpi ja Vesikari kumppani, ettekö inhoa itseänne, läpinäkyvää, ensin keksitte lääkkeen ja sitten mainoskampanja käyntiin ja eikö vaan pelottelulla saada kansa ottamaan piikin.Kilpiä oikein naurattaa kun toistelee fraasejaan.

torstaina 18.04.2013

Toimittaja haastoi paljon enemmän rokotetutkijoita kuin lääkäri-homeopaattia. Onkohan rokotustenvastaisuus ylen virallinen linja?
Narkolepsia kohun siivittämänä epäiljät saavat nyt vuosisatojen ajan hyvinvointia edistäneen keksinnön näyttämään ahneiden lääkäreiden salajuonelta tavallisen kansan kiusaksi.
Miettikää rationaalisesti. Rokotusten haittavaikutukset eivät koskaan tule olemaan suurempia kuin hyödyt. Tunnepitoisella mutu-tuntumalla ei päästä yhtään minnekään.
PS. Minulla ei ole lapsia, mutta jos joskus on, en epäile heidän rokotukseen viemistään hetkeäkään.

lauantaina 27.04.2013

Niinhän ne aina, itse asiassa tällä kertaa toimittaja oli jopa vähän asiallisempi kuin yeensä. Ylen linjasta en tiedä mutta keltainen lehdistö ainakin repii rokotevastaisuudesta nyt kaiken kohurahan irti. Englannissa ollaan seuraavassa vaiheessa: siellä riehuvasta tuhkarokkoepidemiasta syytetään suoraa lehdistön rokotuspelon lietsontaa joka sai rokotuskattavuuden laskemaan niin että epidemiat alkoivat.

torstaina 18.04.2013

Lähtökohta on kuitenkin tämä, miksi rokotukset ovat olemassa:

http://www.skepticalraptor.com/blog/wp-content/uploads/2013/02/Vaccine-infographic.jpg

Unohdammeko jo, mistä alunperin oli kysymys?
Mistä lähtien loogisuus, tieteellinen tutkimustieto ja rationaalisuus ovat olleet huono lähtökohta päätöksenteolle? Keltaisen lehdistön nopeasti kirjoitettama sensaatiohakuinen uutinen ja keskustelupalsta tuntuu riittävän valitettavan monelle.

perjantaina 19.04.2013

2,5v lapseni infektioastmakierre lähti rokotteista, niiden jälkeen alkoi oireet ja tarkempien tutkimusten jälkeen useampi lääkäri todennut suuren syy-seuraussuhteen (epäilyhän, koska ikinä ei voi mistään tarkistaa). Immuunipuolustus kuitenkin heikentyi niin paljon, että muut altistavat tekijät yhdessä puhkasivat oireet ja niitä nyt korjataan rankalla kädellä. Peruslääketieteen konstit eivät olleet kuin lääkettä lääkettä lääkettä eikä mitään muuta neuvoa/ohjetta! Lapsi kärsi yötä päivää kuten vanhemmatkin, eli sairasta lapsen kiduttamista peruslääkäreiden puolelta! Kun vein Kunnon lääkärin luokse, saatiin muutamissa kuukausissa lapsen olo paremmaksi ja sitä koko ajan korjataan, joka pvä näyttää paremmalta =). Eikä todellakaan ole mikään "ikä vie oireet juuri muutenkin pois"!!! Tarkkoja testejä ja mustaa valkoisella-todisteita löytyy. Harmittaa kun lapsi saanut kaikki rokotteet, ottaisin pois, jos olisi mahdollista!!!

perjantaina 19.04.2013

Ohjelmassa Terhi Kilven ja Timo Vesikarin puheista sai sellaisen vaikutelman, että rokotukset ovat täysin turvallisia. Miksi niitä sitten täytyy edes testata ja tutkia, jos ne ovat niin turvallisia.... Siis ihan oikeasti..uskooko joku vielä tänä päivänä, että rokotuksista ei tule ikinä mitään vakavia haittoja????

perjantaina 19.04.2013

Olisi mukava jos yle asiallisesti ja kokonaisvaltaisesti selvittäisi lääkeyhtiöiden ja vaikuttajalääkäreiden yhteyksiä. Nyt lääkärit saavat edustaa objektiivista arvovaltaa titteleillä professori jne. vaikka saavat usein varsin mainioita korvauksia lääketehtaalta mieleipiteistään.

Jos ihmiset ymmärtäisivät että näiden rokoteohjelmien toteuttajat saavat monenlaista taloudellista kannustusta GSK lta toteuttaakseen ne "tavalla tai toisella" ja esittääkseen tulokset sopivasti he olisivat paremmassa asemassa arvioimaan antavat lapsen kokeeseen.

GSK saama pitkän aikavälin voitto olisi myös hauska kuulla. THL, Viisaat Vilpittömät Lääkärit ja GSK ovat pitkälti yksi ja sama joukko.

lauantaina 20.04.2013

Sen lauluja laulaa ken laulun maksaa,,,,roketekeskuksen johtajan varotettava vuosiansio yli viisisataatuhatta euroa. Koskahan viimeksi THL tanttamme Terhi Kilpi on ollut vastaanotolla hoitamassa korvatulehduksen saanutta lasta. Onkohan ammattitaito pysynyt yllä kun on saanut istua THL;n hyvin palkatussa virassa kehumassa milloin mitäkin rokotetta.

lauantaina 20.04.2013

Jäi tuohon edelliseen kirjoittamatta että aikoinaan isäni ajoi ns. terveyssisaren pihalle kun hän tuli rokoteneulojensa kanssa. Eikä minua ole rokotettu koskaan ja tähän asti ainakin olen saanut olla suhteellisen terveenä. Sikotaudin ja tuhkarokon muistan sairastaneeni yli viisikymmentä vuotta sitten.

tiistaina 30.04.2013

Minä olen syntynyt 1974 ja puoliso on syntynyt 1979. Itse olen saanut tuon ikäpolven rokotusohjelman mukaiset rokotukset mutta puoliso ei ole saanut niitä lapsena koska hänen äitinsä oli niitä vastaan. Teini-ikäisenä hänelle sitten annettiin väliin jääneet. Lopputulos: molemmat olemme elossa mutta arvatkaa kumpi menee ensimmäisenä lääkepurkille kun jokin vaiva ilmenee, ihan vaikka päänsärky, no sehän olen tietenkin minä, puolisoni hermosto on selvästi vahvempi. Voi se varmasti selittyä geeniperimälläkin, mutta on se minusta silti mielenkiintoinen fakta että hän ei saanut mitään rokotetta lapsena.

torstaina 02.05.2013

No heeei, voisko ehkä kuitenkin selittyä jollain ihan kolmennellatoistakin tekijällä?

sunnuntaina 12.05.2013

Minä olen saanut kaikki rokotusohjelman rokotteet suomessa 80 ja 90 luvun puolella.

Minulla on asperger tai aspergerin kaltainen autismin kirjon häiriö. Tämä näkyy lähinnä yksin viihtymisenä, lähi/työmuistin hajanaisena toimintana (luen tai kuulen uuden niin vanha unohtuu), oppimisvaikeuksina, yksinkertaisena ja rutiininomaisena toimintana, emotioonaalisena herkkyytenä ja fatalistisena elämänkatsomuksena.

Uskon, että rokotteet ovat vammauttaneet minut. Minulla ei tule koskaan olemaan pitkää työsuhdetta ja parisuhdetta en edes halua.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä