You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

A-studio: Talk – Poliisit pinteessä

Julkaistu torstaina 27.02.2014 2 5

Kärsiikö poliisin uskottavuus rikosepäilyjen takia, kysyy illan A-studio: Talk. Kuva: Nina Keski-Korpela / Yle

TV1 torstaina 27.2.2014 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 28.2. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Helsingin huumepoliisi on myrskyn silmässä jo toista kertaa tämän vuosituhannen puolella.

Rikostutkinnan keskiössä on jälleen Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio. Hän on parhaillaan tutkintavankeudessa muun muassa törkeistä virka-aseman väärinkäytöksistä, törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä lahjuksen ottamisesta epäiltynä. Aarnio kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Tapauksen selvittelyyn on osallistunut enimmillään satakunta tutkijaa, heistä suuri osa on keskusrikospoliisista. Helsingin huumepoliisin ja krp:n suhteita on kuvailtu aiemmin tulehtuneiksi.

 

Kuka tutkii poliisia?

Mediassa on kyseenalaistettu, voiko tutkinta olla neutraalia, jos osapuolten välillä on närää. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen ei ota kantaa syyttäjien tai tutkijoiden toimintaan, mutta väläytti ajatusta erillisen tutkintaelimen perustamista vastaavien tapausten varalle.

Mitä poliisissa oikein tapahtuu? Kärsiikö poliisin uskottavuus rikosepäilysten takia? Kenen pitäisi tutkia poliisiin kohdistuneita rikosepäilyksiä?

A-studio: Talkissa vieraina ovat poliisiylijohtaja Mikko Paatero, valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen, oikeushistorian professori Jukka Kekkonen ja toimittaja Jan Fredriksson.

Keskustelun vetää toimittaja Jan Andersson.

 

Suosittele5 Suosittelee

Kommentit

torstaina 27.02.2014

Missä vaiheessa yleinen syyttömyysolettama on median taholta unohdottu? Miten asiaa voidaan käsitellä etukäteen ilman lainvoimaista tuomioita? Miksi esitutkinnassa tehdyistä virheistä ei puhuta (mm kotietsinnät)?

Poliisimies voi olla syyllinen tai syytön kuten kuka tahansa, mutta asialla ei voi spekuloida ennen lainvoimaista tuomioita. Tunteisiin, epäilyksiin, huhuihin ja toimittajien omiin kuvitelmiin ei kenenkään ihmisen julkinen tuomitseminen perustua.

Kuka murskataan mediassa seuraavaksi ilman minkäänlaista oikeusturvaa?

torstaina 27.02.2014

Terve. "onpas rauhoittavaa kuultavaa"...Suomen Poliisi.!... Missä on "Vastaava Ministeri" ?..."virkansa/palkkaviranomaisiako"...!..Entäs Kansan Luottamus...!.?..Hyvä Yle A-toimitus.!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä