A-studio: Talk – Stoppi venäläisten tonttikaupoille

Julkaistu torstaina 09.01.2014 5 4

Turismista toivotaan Itä-Suomessa kasvavaa elinkeinoa.

TV1 torstaina 9.1.2014 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 10.1. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Etelä-Karjalassa kiehuu eripura venäläisten kiinteistöbisneksestä. Venäläiset ostavat vuosittain Suomesta 400 - 500 kiinteistöä, ison osan Itä-Suomesta Saimaan lähistöltä.

Kaikki eivät kuitenkaan katso hyvällä tonttikauppoja. Epäilyjä herättävät tyhjillään seisovat mökit ja väitteet niihin liittyvästä rahanpesusta.

Joulukuussa 101 eli yli puolet kansanedustajista allekirjoitti lakialoitteen venäläisten ja ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistökauppojen rajoittamisesta.

 

Matkailusta pelastus Itä-Suomeen

Turismista toivotaan Itä-Suomessa kasvavaa elinkeinoa.

Venäläiset matkailijat toivat vuonna 2012 yksistään Lappeenrantaan matkailutuloina arviolta 240 miljoonaa euroa. Verotuloja näistä saadaan arviolta 5 miljoonaa euroa.

 

Mitä tuumaavat yrittäjät?

A-studio: Talkissa venäläisten kiinteistökaupoista keskustelevat lakialoitteen tekijä, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.), Suomalais-Venäläisen kauppakamarin puheenjohtaja Esko Aho sekä eteläkarjalaiset yrittäjät Andrei Karkkonen ja Hannu Lahikainen.

Keskustelun vetää toimittaja Susanne Päivärinta.

 

Muualla verkossa

Miksi ulkomaalainen mökkinaapuri ärsyttää?

Lakialoite ulkomaalaisten kiinteistökaupasta – taustalla Venäjän painostaminen

 

Suosittele4 Suosittelee

Kommentit

torstaina 09.01.2014

Rasisimi nostaa päätään.Miksi pitäisi rajoittaa venäläisten kauppoja,päinvastoin,lisätään.Toivottavasti saan itse venäläisiä naapureita,ovat ystävällisiä ja auttavat tarpeen tullen.Törmään venäläisiin joka päivä kylällä ,aina tervehtivät.?
Sunan agenda ei ole tätä päivää,vapaassa Euroopassa.Venäläiset tuovat rahaa meille,kaakossa eletään ja saadaan voita leivälle,kiitos matkailun.!!

torstaina 09.01.2014

Ohjelman juontaja oli huono. Asenteellinen ja puolueellinen. Keskeytti ja kiirehti.

Olisi parempi, ettei Suomea myytäisi venäläisille. Eihän suomalaisetkaan saa sieltä mitään omistaa. Kyllä Suomen matkailua voidaan muutenkin edistää ja enemmän saataisiin rahaa, jos käyttäisivät vapaa-ajan palveluita, hotelleja yms sen sijaan että hankkivat talon, jossa itse kokkaavat.

torstaina 09.01.2014

Esko Ahon suuri linja asian suhteen on ymmärtääksemme oikea, mutta toimittaja Päivärinta voisi osoittaa sen verran ammattitaitoa, että haastaisi haastateltavistaan myös Ahoa eikä vain Suna Kymäläistä ja Hannu Lahikoista.

torstaina 09.01.2014

Mielestäni Esko Aho käyttäytyi ylimielisesti. Työnsä puolestako? Mitähän
"pohjaalainen sanois jos esim Kannus myisi parhaita paikkojaan itänaapurille.
Onko ko.lakialoitus huonompi kuin naapurissa tehdyt lait!!

perjantaina 10.01.2014

Noille ei pitäisi myydä yhtään mitään, ennen kuin suomalainen voi ostaa maata Venäjältä. On turha luulla, että venäläiseltä jälkikäteen mitään tasoitusta osto-oikeuksiin irtoaa. Kyllä ne ottaa ja käyttää tämän tilaisuuden hyväkseen, toinen suunta ei tule toimimaan.

Mielenkiintoinen mies tuo Aho. Näyttää olevan täysin rähmällään itään päin sillä mentaliteetilla, että kaikki pitäisi myydä pois. Hassua, että tuollainen mies viittaa markkinatalouteen ja kysyntään, kun miehelle itselleen ei olisi ollenkaan kysyntää ilman synkkää poliittista historiaa. Nyt toki hyvä veli -verkosto vie hyvinpalkatusta hommasta toiseen (Nokia - Harvard...)

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä