A-studio: Talk – Terveydenhuolto solmussa

Julkaistu torstaina 11.04.2013 6 34

Lääkäripula ja pitkät jonotusajat haittaavat terveyspalveluja monella paikkakunnalla.

TV1 torstaina 11.4. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivää

Lääkäripula, pitkät jonotusajat ja etäisyydet – Suomen terveydenhuoltojärjestelmässä takkuaa moni asia.

Ratkaisuksi tarkoitettu terveydenhuollon uudistus on osoittautunut sitäkin takkuisemmaksi tehtäväksi.

Edellinen ja nykyinen hallitus ovat tuottaneet paksuja paperipinoja ja selvityksiä, mutta tärkeä uudistus vain lykkääntyy. Odottaminen ei ainakaan paranna terveydenhuollon tilaa.

 

Takarajaa siirretty

Sote-lain valmistelun takarajaa siirrettin kesäkuun lopusta vuoden loppuun. Selkeät poliittiset linjaukset puuttuvat.

Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd) ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) kinaavat keskenään.Suomalaiset potilaat ja kuntapäättäjät ansaitsevat parempaa.

 

Miten palvelut järjestetään?

Miten terveydenhuolto pitäisi järjestää? A-talkissa aiheesta väittelevät johtava ylilääkäri Kati Myllymäki, Itä-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen johtaja Tarja Kauppila, joka on myös uuden sote-työryhmän jäsen sekä kansanedustajat Juha Rehula (kesk.) ja Hanna Tainio (sd.).

Keskustelun vetää toimittaja Jan Andersson.

 

Muualla netissä

Yle Uutiset: Maria Guzenina-Richardson: Työryhmän aikaansaannoksilla ei pyyhitty pöytää

Yle Uutiset: Kela älähti matkakorvauksien leikkausaikeista

 

Suosittele34 Suosittelee

Kommentit

torstaina 11.04.2013

Jos pienituloinen henkilö, joka sairastaa toistuvaa vakavaa masennusta, sairastuu tämän päälle vielä syöpään, jonka parantavaan hoitoon kuuluu leikkaus, sytostaatti- ja sädehoito, niin tällä köyhällä potilaalla, joka asuu noin 60 kilometrin päässä syöpähoitosairaalasta, ei ole rahaa maksaa hänelle syövän hoidosta koituvia kuluja.

Eihän hän perkele pääse edes syöpähoitoihin, koska hänen rahansa eivät riitä matkojen omavastuuosuuteen!

Vaan kerrankin on vaikeasta masennuksesta jotain hyötyä: ei itketä yhtään, vaikka joutuukin jättämään hasta la vistat elämälle.

On vaan helpottavaa päästä pois ihmettelemästä, miksi minun rahat ei riitä sairaudenhoitokuluihini. On vaan juhlaa, kun päätä ei enää hakkaa kysymykset: Miksi sairaudenhoito on tässä maassa ylellisyyttä? Miksi sossukin kääntää selkänsä, eikä huomioi erityistilanteessa lainamaksuja menoiksi?

Ja niin sitä alkaa myös köyhä nähdä tappavan tautinsa hyvät puolet. Fantastista! Tämä tautihan tehoaa ja köyhät kyydistä putoaa, näin köyhyys Suomesta katoaa eikä kenenkään tarvitse sairaana kituuttaa. Fantastista, kerta kaikkiaan!

Tämä tilanne ei ole kohdallani totta, vielä.

Mutta jahka toivotalkoot ovat muuttaneet ihmisten unelmat todeksi, niin sitten kaikki on mahdollista. Ja silloin on meidän köyhienkin terveydenhuolto on turvattu. Taivaassa. Amen.

torstaina 11.04.2013

Kylläpäs Rotkosta alas vaan kiteytti hyvin tämän fantastisen menon, joka Suomessa on vallalla.

torstaina 11.04.2013

Kouvola. Ratamo. Myllymäki. Sote. Lääkäripula. Rahapula. Palvelujen vähennys. Kotka-Kouvola riita. Jne, jne. Missä mennään?

torstaina 11.04.2013

Mistä on kysymys? Kuka on mies ja kuka on nainen. Henkilöpolitiikkaako? Miksi tieto ei kulje? Onko täyttä ymmärrystä kenelläkään. Lääkäriäkö kirjoittamaan nopeasti ja apteekkaria lukemaan. Prosentinko valtiolle vaiko kirkolle. Kumpaan maahan kuuluu? Teko vaiko jättö. Armeija vaiko astronautti. Lapset ovat etusijalla. Koirako avaruuteen. Venjää ja maatuskaa on.

Organisaatioita on. Maalais- vaiko kaupunkilaisjärkeä. Nimellä von pääsiksö oikeutettuun tuomaripeliin. Mitä ministereitä sote ja sotuu ja poliisivalvontaa. Ropotteja joka nurkkaan. Valvontaa tehäänkö töitä. Leikkaako kirurgi veittellä veteen viivaa.

torstaina 11.04.2013

Näissä riitaisissa työryhmissä on aivan liian paljon naisia mukana, siitä se on kiinni! Lisää miehiä kehiin, niin saadaan tämäkin "uudistus" joskus valmiiksi.

torstaina 11.04.2013

KIITOS JAN ANDERSSON 11.04 A-studion juonnostanne!

Oli iso ilo ja tosi miellyttävää seurata juontamanne A-studio, talk alusta loppuun saakka. Annoitte haastateltavien puhua asiansa loppuun asti turhaan heitä keskeyttämättä jopa niin, että keskustelu saattoi jatkua puhujalta toiselle ilman tarpeetonta toimittajan väliintuloa.

KIITOS, että juonnostanne puuttui kokonaan aggressiivisuus,tietynlainen toimittajien perisynti oma nokkeluus ja näpäyttely. Päinvastoin leppeä tunnelmanne siirtyi myös keskustelijoihin, ja näin saatiin vaikeasta asiasta paljon selkeää kuunneltavaa olohuoneisiin.Oli aikoihin yksi parhaita keskustelutilaisuuksia.

Iloisia ja onnistuneita juontoja jatkossakin!

Turkulaisin terveisin Tytti Koskinen

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä