A-studio: Talk – Työttömille tiukat ajat

Julkaistu torstaina 10.04.2014 5 4

Työttömän pitää vastedes matkustaa entistä kauemmas työhön, joka ei vastaa omaa ammattia tai koulutusta.

TV1 torstaina 10.4.2014 klo 21.05 - 22.00, uusinta perjantaina 11.4. klo 11.35

Yle Areenassa 30 päivää

Hallitus haluaa ratkaista Suomea piinaavan työttömyyden tiukentamalla työttömyysturvan ehtoja.

Kolmen kuukauden ammattisuojaa aletaan soveltaa tiukemmin. TE-toimiston tarjoamasta työstä ei voi kolme kuukauden jälkeen kieltäytyä, vaikka työ ei vastaisi ole omaa ammattia tai koulutusta.

Työtä pitää ottaa vastaan myös oman työssäkäyntialueen ulkopuolelta, jos työmatka julkisilla liikennevälineillä on maksimissaan 1,5 tuntia per suunta. Sanktiona olisi työttömyyskorvauksen katkaisu ja karenssi.

Työttömiä on nyt selvästi enemmän kuin vuosi sitten, mutta avoimia työpaikkoja vähemmän. Mikä neuvoksi, keppi vai porkkana?

A-studio: Talkissa vieraina ovat kansanedustaja Tarja Filatov (sd.), osuuskunnassa kouluttajan työtä tekevä Anu-Maria Laitinen, pätkätyöläinen Sirpa Martins ja yrittäjä Jari Parantainen. Keskustelun vetää toimittaja Jan Andersson.

 

Muualla verkossa:

Karenssi rapsahtaa, jos 1,5 tunnin työmatka ei kelpaa

 

Suosittele4 Suosittelee

Kommentit

torstaina 10.04.2014

Aivan järjetöntä, tuksin kukaan haluaa tehdä kaikkia töitä. Haluaako SAK:n johtaja tai Te toimiston johtaja tehdä kukkakauppiaan töitä? Tai metsurin töitä?

Elämme kerran ja vain kerran. Itse todellakin vältän ja vältteliminen on helppoa.

Kertoo itsestään totuuden, laiska, ylipainoinen, ja rikosrekisteri, luottotiedot menneet.
Ei kovin moni palkaa.
Tosin rakennusalalta niitä ei juurikaan kysellä ja sinne jälleen kesällä menen, teen vain 3 kk vuodessa töitä, muut ajan elän.

Toiset tekevät sitten näin: antaa karessin tulla ja hakevat saman rahan sosiaalitoimistosta, koska laki on olemassa, että perusturva turvataan kaikille, eli pakottakaa vaan, taas mennään perseellä puuhun !

torstaina 10.04.2014

Aivan järjetöntä puuhaa. Eiköhän nyt ole joka kaupungissa ja kylällä enemmän työttömiä kuin työpaikkoja. Mitä järkeä on siinä, että työttömät sinkoilevat ristiin ja rastiin jonkun hanttihomman perässä. Kuka siitä hyötyy - vr, bussiyhtiöt vai kuka? Jotakin miestä oli neuvottu te-toimistossa ottamaan lainaa matkakuluja varten. Voi pyhä sylvi!

torstaina 10.04.2014

Hei kaikki työtävieroksuvat, Tervetuloa Ruovedelle asumaan, täällä ei ole töitä, eikä täältä pääse julkisilla mihinkään. Saat levätä aivan rauhassa :)

torstaina 10.04.2014

Miten on tuollainen 3h lisäys 8h-8,5h työpäivään mahdollista varsinkin lapsiperheessä, kun lapset saavat olla enintään 10h hoidossa?? Miehen kanssa laskettiin, että lasten päivät hoidossa venyisi noin 12h pituisiksi, jos molemmat esim. molemmat vanhemmat ovat töissä, jossa on ensinäänkin 8h-8,5h töitä ja sitten lisäksi vielä yhteensä 3h ajomatkat... Minusta tällanen on ihan älytöntä touhua taas!! Ei sillä, toöitä kyllä kannattaa ottaa vastaa, mutta joku raja kuitenkin!

torstaina 10.04.2014

Työ kohtaa työttömän kun kilometrikorvausten ylärajaa nostetaan. Eihän kympin töitä kannata kenenkään ottaa jos tili menee bensaan. Filatov et kyllä ite maksa matkojas senttiäkään, etkä edes tiedä mitä julkiset matkat maksavat :(

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä