A-studio: Talk – Vallattomat naiset

Julkaistu torstaina 02.05.2013 2 46

Naisten uraputki katkeaa usein keskijohtoon. Kuva: AP Graphics Bank

TV1 torstaina 2.5. klo 21.05 - 22.00

Yle Areenassa 30 päivän ajan

Oletko törmännyt naisia syrjiviin asenteisiin työssä?

Suurten yritysten liiketoiminnasta vastaa harvoin suomalainen nainen. Pörssin päälistan yhtiöissä on vain yksi nainen toimitusjohtajana. Naisvaltaisilla aloilla naiset etenevät helposti keskijohtoon, mutta organisaation huipulla toimii usein mies.

 

Kaihtavatko naiset valtaa?

Kaihtavatko naiset valtaa vai valta heitä? Onko vika miehisessä yrityskulttuurissa, hyvä veli -verkostoissa ja siinä, ettei mies palkkaa naista johtajaksi?

Naisten syrjiminen voi olla myös tiedostamatonta ja psykologista. Bisneksessä miestä pidetään tavallisena, riskittömämpänä valintana ja lähtökohtaisesti uskottavampana valintana johtotehtäviin.

 

Naisten yritykset menestyvät

Kyselyiden mukaan naiset ovat haluttomampia ottamaan riskejä ja perustamaan yrityksiä, mutta kun he niin tekevät, heidän yrityksensä ovat taloudellisesti kannattavampia ja velattomampia kuin miesten.

Entä pitäisikö naisten nousua johtotehtäviin jotenkin edistää? Onnistuvatko kiintiöt luomaan pysyvää tasa-arvoa?

A-studio: Talkissa keskustelevat yrittäjä Harry Harkimo, toimitusjohtaja Anu Nissinen, toimittaja Maria Pettersson ja työelämän parantaja Pekka Seppänen.

Keskustelun vetää toimittaja Susanne Päivärinta.

 

Suosittele46 Suosittelee

Kommentit

torstaina 02.05.2013

Susanne Päivärintakin on kadottanut täysin otteensa, kaikki ohjelmat pelkkää typerää kinaamista. Mitä tässä ohjelmassa tekee nuo toimittajat? Mikä tekee YLEn mielestä Maria Petterssonista joka alan asiantuntijan ja varsinkin kun kyse on yritysmaailmasta?

torstaina 02.05.2013

On tämä ihan outoa keskustelua. Itse työskentelen yrityksessä, jossa miehillä on lasikatto. Ja tämä naisten hypettäminen ja asettaminen etulyöntiasemaan saa aikaan sen, että on suorastaan rikollista palkata mies johtajaksi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä