A-talk: Ehdokkaana – valmiiksi tunnettu

Julkaistu keskiviikkona 02.03.2011 5 138

Ritva ”Kike” Elomaa on perussuomalaisten ehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

TV1 torstaina 3.3. klo 21.05

Eduskuntaan pyrkii jälleen suuri joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä. BB-kisailijat ja muut tv:stä tutut voivat kahmia puolueelle ääniä, jotka muuten jäisivät saamatta.

Voiko missin tittelistä olla etua vaalitaistossa? Entä äänestäisitkö sinä kohukaunottaren vallan kahvaan?

Eduskuntavaalit ovat muuttuneet henkilöiden väliseksi kamppailuksi, jossa julkisuus ja tunnettuus painavat aiempaa enemmän – joskus jopa asiakysymysten kustannuksella.

Kevään vaaleissa tärkeitä teemoja ovat muun muassa maahanmuutto, työllisyys ja verotus. Mitä sanottavaa näistä teemoista on julkisuudesta tutuilla ehdokkailla?

 

Ihmisoikeuksista pakkoruotsiin

Jani Toivola on vihreiden ehdokkaana Uudenmaan vaalipiiristä. Ammatiltaan hän on näyttelijä ja yrittäjä. Toivola päätti ehdokkuudestaan viimesyksyisen homokeskustelun jälkeen. Hänen pääteemojaan ovat muun muassa ihmisoikeudet ja moniarvoisuus.

Ritva ”Kike” Elomaa on perussuomalaisten ehdokkaana Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Tunnetuksi hän on tullut laulajana ja entisenä kehonrakentajana. Elomaa rajoittaisi maahanmuuttoa ja satsaisi suomalaisten työllisyyteen. Hän leikkaisi kehitysapua ja tukipaketteja EU-maille.

Kari Peitsamo on Suomen kommunistisen puolueen ehdokkaana Helsingin vaalipiiristä. Peitsamo on tullut tunnetuksi Suomen tuotteliaimpana muusikkona. Pörssikapitalismia vastustava Peitsamo uskoo, että uusi sosialistinen yhteiskuntajärjestelmä on nyt mahdollinen.

Fatbardhe Hetemaj on kokoomuksen ehdokkaana Helsingin vaalipiiristä. Hetemaj on kauppatieteiden opiskelija ja vuoden 2009 pakolaisnainen. Hän ajaa muun muassa maahanmuuttajien kotouttamista, sukupuolineutraalia avioliittolakia ja pakkoruotsin säilyttämistä.

 

Vaaliasiantuntija: Kike Elomaa vahvoilla eduskuntaan

A-tuubi

 

Suosittele138 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 03.03.2011

Sattuipa kerrankin kattava valikoima HUU - HAA -edustajia TV1:n ohjelmaan. Toivottavasti kukaan ei erehdy äänestämään näitä.

torstaina 03.03.2011

Heh, huomenna jos galluppi tehdään, niin Perssuomalaisten kannatus on ainakin pari kolme prosenttia pudonnu. On toi Elomaa niin jäätävä!

torstaina 03.03.2011

Kike on huippumimmi. Meidät on valitettavasti kyllästetty jargonpoliitikoille, että ne ovat jotenkin normikamaa. Politiikan tantereille pitää saada tavallisia pulliaisia. Kyllä hekin osaavat politiikkaa tehdä.

torstaina 03.03.2011

Hetemaij ja Toivola hyviä, Peitsamo on mitä on, mutta toi Elomaa on vaan ihan oikeesti täyspöljä.
No, eipä oo pelkoa, että eduskuntaan pääsis.

lauantaina 05.03.2011

Ihmettelin ohjelmassa esiintyvää siivoojaa, pakolaista. Ette maininnut oliko palkka brutto vai netto. todennäköisesti brutto,koska siivosi ison firman asussa.Millä hän elää? Jos hän lähettää puolet ansioistaa kiinaan hän ei saa eteläsuomesta edes asuntoa maksettua itse. Kysynkin:saako hän asumistukea, toimeentulotukea, mahdolliset lapsilisät kiinassa asuville lapsilleen tai jotain muuta sosiaalista tukea. Kertoisitte asiat miten ne oikein on, kun itse tietää mitä asuminen, ruoka, vaatteet, ym. suomessa maksaa, ei 500-600 eurolla täällä elätetä itseään vaikka kuinka olis maahanmuuttaja.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä